Hurja City ei tule antamaan mitään armoa

FA Cup Ennakko

 

Manchester City näytti kuinka armottomia he ovat kun he totaalisesti tuhosivat Burton Albionin 9-0 Carabao Cupissa viime kuussa ja nyt Newport County haluaa ehdottomasti välttää saman kohtalon lauantaisessa FA Cupin viidennen kierroksen ottelussa heitä vastaan.

 

Newport on seuraavana vuorossa Super Citylle

 

Newport County, lempinimeltään The Exiles, nousi Englannin kakkosliigaan (League Two) vuonna 2013. Tämän jälkeen he ovat nauttineet hyvistä Cup suorituksista kuten viime vuonna kun he tiputtivat Leeds Unitedin jatkosta ennenkuin hävisivät neljännellä kierroksella Tottenhamille vasta jatko-ottelun jälkeen. He ovat nyt FA Cupin viidennellä kierroksella ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1949. He pääsivät tähän asti pudottamalla jatkosta Leicester Cityn ja Middlesbroughin, mutta heidän mahdollisuutensa mennä tästä vielä jatkoon tiputtamalla hallitsevan Valioliiga mestarin ovat todella pienet.

 

Mike Flynnin vaatimaton joukkue saa lauantain voitolle erittäin epätodennäköisen 23.25 kertoimen. Tässä ottelussa tulee ennemminkin olemaan kyse siitä kuinka monta maalia Pep Guardiolan joukkue saa aikaiseksi Etelä-Walesissa. Ainoa huolenaihe näille Manchesterin miljonääreille onkin ehkä Rodney Parade stadionin koruton ympäristö. Luksusta ei tule heille tässä ottelussa löytymään.  


Manchester Cityn 3-0 voittoa voi pelata 5.55 kertoimella kun taas Ilkay Gundoganin avausmaalista saisi kertoimen 11.00. Gundogan on osunut tällä kaudella 5 kertaa joista viimeisin tuli edellisessä ottelussa Chelseata vastaan. Saksalainen on ollut Cityn avauksessa molemmissa FA Cup otteluissa aikaisemmin ja hallitsevan mestarin kierrättäessä pelaajiaan, Gundogan voi hyvinkin olla avauksessa tässä ottelussa parantaen hänen mahdollisuuttaan tehdä maali.

 

Newport oli alkukaudella yksi mahdollisista nousijajoukkueista, mutta ovat nyt tipahtaneet liigan keskikastiin muutaman kuukauden huonojen pelien jälkeen. Lokakuusta lähtien joukkue on onnistunut voittamaan vain 5 ottelua 21:stä.

 

Guardiolan miehistö kärsi viime kaudella tässä samassa vaiheessa yllätystappion League One-joukkue Wiganille 1-0, mutta on vaikea nähdä että he kärsisivät tappion toistamiseen alempisarjalaiselle joukkueelle tänä viikonloppuna.


Voi ollakin että jos vedonlyöjät haluavat lyödä Cityn puolesta vetoa niin paras kerroin voi löytyä heille koko FA Cupin voitosta. Nyt kun sekä Liverpool ja Tottenham ovat kilpailusta ulkona niin Cityn voittokerroin 2.25 on erittäin pelattava. Heidän pahimmat vastustajat ovat Chelsea ja Manchester United, mutta toinen heistäkin tulee tippumaan pois jo tällä kierroksella.

Wimbledon voi lisätä Millwallin vieraspelien tuskaa

Kumpikin joukkue tiputti edellisellä neljännellä kierroksella jatkosta Valioliiga joukkueen ja nyt he kohtaavat Kingsmeadow stadionilla kun AFC Wimbledon isännöi Millwallia.


“The Dons” voi olla Englannin ykkösliigan (League One) sarjataulukon viimeisenä tällä hetkellä, mutta he pelasivat erinomaista jalkapalloa viime kuussa kun he onnistuivat yllättämään West Ham Unitedin 4-2 neljännellä kierroksella. Millwall taas tiputti Evertonin jatkosta 3-2 kiitos Murray Wallacen lisä-ajalla tehdyn maalin.

 

AFC Wimbledon näyttäisi putoavan takaisin kakkosliigaan (League Two), mutta Wally Downesin joukkue onnistui voittamaan Wallsallin 1-0 tiistaina. Nyt he kohtaavat Millwallin joukkueen joka on ollut surkeassa vireessä pelatessaan muualla kuin The Den kotistadionillaan tällä kaudella.

 

Neil Harrisin joukkue on voittanut vain yhden heidän 15 vierasottelustaan Mestaruussarjassa (Championship) tällä kaudella ja he ovat tällä hetkellä viiden ottelun putkessa ilman voittoa. Näissä viidessä ottelussa he ovat onnistuneet tekemään vain yhden maalin.

 

Nuo tilastot voivat viitata AFC Wimbledonin voittoon josta saisi 3.80 kertoimen. Tuo voi olla pienen vedon arvoinen samaten kuin Anthony Wordsworth tekemään ensimmäisen maalin kertoimella 13.00.

 

Tästä ottelusta odotetaan tiukkaa joten maaleja tuskin nähdään montaa. Tämänlaisessa ottelussa alle 1.5 maalin pelaaminen kertoimella 3.10 on myös erittäin houkuttelevaa. Wimbledonin kaksi edellisestä kolmesta ottelusta ovat päättyneet alle 1.5 maalin. Millwallin kolmessa viime ottelussa on yhteensä tehty vain yksi maali.

Armottomat pässit tulevat järkyttämään Brightonin

Brightonin huonot otteet viime aikoina ovat tiputtaneet heidät lähemmäs Valioliigan putoamistaistelua sillä 18. oleva Southampton on enää vain kolmen pisteen päässä Brightonia viime viikonloppuna Burnleylle kärsityn 1-3 tappion jälkeen. ”Lokit” ovat ottaneet vain kuusi pistettä heidän edellisistä kymmenestä ottelustaan ja putoamisesta on tullut erittäin mahdollista Chris Hughtonin miehistölle jos otteet jatkuvat samanlaisena. Vain Huddersfield on pelannut samalla ajanjaksolla heikommin Valioliigassa.

Hughton käytti erittäin reservipitoista miehistöä FA Cupin neljännellä kierroksella West Bromwichia vastaan aikaisemmin tässä kuussa ja hän voi haluta tehdä samoin tässä ottelussa kun Derby vierailee Amex Stadionilla Brightonissa lauantaina.

 

Frank Lampardin joukkue on jo tiputtanut jatkosta jo Manchester Unitedin Carabao Cupissa ja Southamptonin FA Cupista tällä kaudella samalla kun he ovat säilyttäneet nousumahdollisuuden Mestaruusarjassa. Tämä vieraspeli ei tule heitä siis pelottamaan.

Brightonin kuudesta edellisestä ottelusta neljässä ollaan nähty kolme tai sitä useampi maalia. Lampard on onnistuneesti ottanut hyökkäävän pelityylin käyttöön Derbyssä tällä kaudella joten lauantaisessa ottelussa on mahdollisuus nähdä runsaasti maaleja. Kerroin yli 3.5 maalille on 3.50 kun taas kerroin Derbyn vierasvoitolle on 4.35.

 

Martyn Waghorn on onnistunut tekemään FA Cupissa tällä kaudella jo kaksi maalia ja hänen tekemälleen avausmaalille saisi 9.00 kertoimen. Toinen oiva pelikohde on tasapeli puoliajalla ja Derbyn voitto 90 minuutin pelin jälkeen joka tarjoaisi muhkean 8.50 kertoimen.

 KLIKKAA TÄSTÄ