La Liiga 2018/19 ensimmäisen kierroksen ottelut

Perjantai 17 elokuuta
Girona – Valladolid 21:15 Estadi Municipal de Montilivi, Girona
Kertoimet: 1.76 – 3.75 – 4.90

Viime kauden suuryllättäjä Girona kohtaa uuden La Liigan kauden ensimmäisessä ottelussa sarjanousija Real Valladolidin.

Girona on säilynyt samana viime kauden jälkeen ja lupa on odottaa heitä taas kymmenen parhaan joukkoon varsinkin kun harjoitusottelut ovat menneet hyvin. Tottenham kaatui mm. 4-1 ja ainoa tappio to Deportivo Reusille viime viikolla.

Real Valladolidille povataan vaikeaa kautta. Kaikkien yllätykseksi he nousivat playoffien kautta La Liigaan vaikka omasivat Segundan viidenneksi heikomman puolustuksen. Maaleja he tekivät kiitos Jaime Matan, joka on nyt kuitenkin siirtynyt Getafeen. Heikko puolustus ilman hyökkäyksen syömähammasta lupaa heikkoa kautta.

Real Betis – Levante 23:15 Estadio Benito Villamarín, Sevilla
Kertoimet: 1.71 – 3.90 – 5.00

Real Betisillä oli erittäin hyvä viime kausi ja he haluavat parantaa sitä nyt. Joukkueesta lähti pari avainpelaajaa kuten Riza Durmisi ja Fabian Ruiz, mutta tulopuolella William Carvalho, Sidnei, Takashi Inui, Sergio Canales ja Pau Lopez takaavat että taso ei ole hirveästi pudonnut, jos yhtään.

Levante oli lähes koko viime kauden lähellä putoamisviivaa, mutta viimeiset kahdeksan peliä nostivat heidät selvästi kuiville 15. sijalle. Tämä nousukausi huipentui toiseksi viimeiseen otteluun jossa he voittivat ainoana joukkueena Barcelonan viime kaudella 5-4. Joukkueen avainpelaajat ovat pysyneet seurassa, joten heiltä odotetaan hieman samanlaista tai parempaa sijoitusta kuin viime kaudella.

Lauantai 18 elokuuta
Celta de Vigo – Espanyol 19:15 Estadio de Balaidos, Vigo
Kertoimet: 1.90 – 3.60 – 4.20

Viime kauden Celta de Vigossa ovat ovet käyneet aika runsaasti kesällä. Avainpelaajista lähtivät Wass, Jonny Castro ja Sergi Gomez. Tilalle ovat tulleet Fran Beltran, Nestor Araujo ja Okay Yokuslu. Celtan pitäisi olla hyvin keskikastissa tällä kaudella, mutta johtuen monista pelaajavaihdoista, alkukausi voi olla hankala.

Espanyol oli viime kaudella hyvällä 11. sijalla, mutta heillä oli vaikeuksia maalienteossa. He tekivät vain 36 maalia 38 ottelussa joka oli neljänneksi heikoin saldo. Näistä Gerard Moreno teki 16 ja hän siirtyi nyt Villarealiin. Kun Espanyol möi pois myös ykkösvahtinsa Pau Lopezin, niin Espanyolilta on lupa odottaa vaikeampaa kautta. Tähän mennessä ei hankitut pelaajat hirveästi vakuuta.

Villareal – Real Sociedad 21:15 Estadio de la Cerámica, Villareal
Kertoimet: 2.00 – 3.50 – 3.85

Villareal oli viime kaudella hienosti viides ja nyt tavoite on neljän joukossa. Rodri siirtyi Atletico Madridiin, mutta tulopuolella on Gerard Morenon lisäksi, Toko Ekambi, Ramiro Funes Mori, Miguel Layun ja Santiago Caseres. Puolustus ja hyökkäys näyttävät paremmalta joten parannus viime kaudesta ei ole utopiaa.

Real Sociedad tuli viime kaudella sijalle 12. heikon vierassaldon takia (4-4-11). Joukkue koki yhden ison menetyksen kun Alvaro Odriozola siirtyi Real Madridiin. Tulopuolella on Mikel Merino Newcastlesta ja lainalla Theo Fernandez Real Madridista. Runko on säilynyt joten Sociedad voi parantaa.

Barcelona – Deportivo Alaves 23:15 Nou Camp, Barcelona
Kertoimet: 1.09 – 10.00 – 26.50

Hallitseva mestari ja liigan voittajasuosikki Barcelona kohtaa viime kaudella 14. tulleen Alavesin. Barcelona on vahvistunut viime kaudesta joten mestaruus voi taas olla lähellä.  La Liigan vieminen loppuun ilman tappioita on vaikeata, mutta heille ei myöskään mahdotonta. Viime kaudella he hävisivät vain kerran toiseksi viimeisellä kierroksella.

Viime kauden 14. Alaves on menettänyt kauden alla parhaan hyökkääjänsä (joka palasi lainalta Barcelonaan) sekä ehkä parhaimman keskikenttäpelaajansa Pedrazan. Muutama ok hankinta on tullut, mutta koska Alavesin puolustus on kuitenkin pysynyt lähes samana niin tuskin he valuvat putoamistaisteluun tällä kaudella.

Sunnuntai 19 elokuuta
Eibar – Huesca 19:15 Estadio Municipal de Ipurúa, Eibar
Kertoimet: 1.68 – 3.85 – 5.30

Eibar nousi kiitos huikean loppukauden sijalle 9. Joukkueesta löytyi tasaisesti onnistujia eikä heillä ollut selkeää ykkösmiestä. Tämä on joukkueen vahvuus tällä kaudella sillä vaihtuvuutta on ollut paljon erityisesti keskikentällä. He tuskin ovat kymmenen joukossa kauden loputtua, mutta turvallinen välimatka putoamiseen on kuitenkin.

Sarjanousija Huesca oli Segundassa tasainen suorittaja jonka maaliero oli sarjan paras. He luottivat hyvään puolustukseen ja sama tarina jatkuu tälläkin kaudella myös Liigassa. Nyt kuitenkin vastassa ovat paremmat hyökkääjät ja heillä ei ole enää loistavaa maalivahti Alex Remiroa joka palasi takaisin Athletic Clubiin lainalta. Putoaminen on iso uhka joukkueelle.

Rayo Vallecano – Sevilla 21:15 Estadio del Rayo Vallecano, Madrid
Kertoimet: 3.35 – 3.60 – 2.15

Sarjanousija Rayo Vallecano voitti Segundan viime kaudella ja he eivät halua palata takaisin. He menettivät parhaimman maalintekijänsä Raul de Tomasin takaisin lainalta Real Madridiin, mutta muuten runko on pysynyt hyvin kasassa ja muutama vahvistuskin on tullut. Heillä on ehkä paras mahdollisuus nousijoista säilyä vaikka vaikeata se voi ollakin.

Viime kauden seitsemäs, Sevilla haluaa palata takaisin mestareiden liigaan. Joukkueesta lähti kuitenkin paljon osaamista kun puolustaja Clement Lenglet siirtyi Barcelonaan, Steven N´Zonzi AS Romaan ja Joaquin Correa Lazioon. Tilalle on tullut runsaasti kelpo pelaajia joten mahdollisuus parantamiseen on. Se vain voi viedä hieman aikaa kauden alusta.

Real Madrid – Getafe 23:15 Santiago Bernabeu, Madrid
Kertoimet: 1.18 – 7.00 – 16.50

Hallitseva Mestareiden liigan voittaja Real Madridissa ovat käyneet kesän aikana muutoksen tuulet. Seurassa on uusi valmentaja Lopetegui ja monivuotinen tähtipelaaja Cristiano Ronaldo lähti Juventukseen. Kausi tulee olemaan haasteellinen varsinkin kun sisään ei ole vielä tähtipelaajia tullut jos ei Belgian maajoukkuevahti Thibaut Courtoisia lasketa.

Getafe pelasi erinomaisen viime kauden sijoittuen kahdeksanneksi vain kolme pistettä Eurooppa-liiga paikasta. Joukkueesta on lähtenyt aika moni pelaaja kuten ykkösmaalivahti Guaita, mutta hyökkäys on jäänyt ja siihen on lisätty viime kauden Segundan paras maalintekijä Mata. Tältäkin joukkueelta löytyy taas tasoa ja hyvä valmentaja niin toinen perättäinen top-10 sijoitus ei olisi yllätys.

Maanantai 20 elokuuta
Valencia – Atletico Madrid 21:00 Estadio de Mestalla, Valencia
Kertoimet: 2.95 – 3.20 – 2.55

Tämä on ykköskierroksen huippuottelu kun viime kauden neljäs Valencia kohtaa viime kauden kakkosen, Atletico Madridin. Valencia menetti Joao Cancelon Juventukseen, mutta joukkue on vahvistunut täksi kaudeksi runsaasti. Tulopuolella vilisee nimiä kuten Matshuayi (Laina), Daniel Wass, Kevin Gameiro, Crisiano Piccini ja Mouctar Diakhaby. Valencia on hyvin valmennettu ja sarjasijoituksen parantaminen on mahdollista.

Atletico ei ole myöskään jäänyt rannalle lepäämään. Joukkueen runko on pysynyt kasassa kun Griezmannkin jäi vielä seuraan. Hänen seuraksi ovat siirtyneet Thomas Lemar, Rodri, Gelson Martins, Santiago Arias ja Nikola Kalinic. Atletico voi ollakin tällä kaudella Barcelonan pahin uhkaaja.

Atletico on hallinnut näitä keskinäisiä otteluita viime vuodet. Viimeisestä seitsemästä kohtaamisesta, Atletico on voittanut viisi ja kaksi pelattu tasan. Valencian viimeisin voitto on vuodelta 2014.

Athletic Club – Leganes 23:00 San Mamés Barria, Bilbao
Kertoimet: 1.80 – 3.45 – 5.10

Athletic Clubin viime kausi oli katastrofaalinen kun seura jäi sijalle 16. Uusi kausi näytti optimistiselta kun joukkue piti viime kauden runkonsa ja vahvisti puolustusta ja keskikenttää hyvillä pelaajilla. Sarjasijoituksen parannuksen piti olla selviö. Sitten iski Chelsea ja iski 80 miljoonaa maalivahti Kepasta ja nyt Athleticilla on maalivahtiongelma. Silti, pakko uskoa että seura nousee taistelemaan top-10 sijoituksista tällä kaudella.

Leganes oli viime kaudella viimeinen säilyjä vaikka eroa putoamisviivaan tulikin lopulta 14 pistettä. Täksi kaudeksi joukkue on menettänyt useamman hyvän pelaajan kuten Diego Ricon, Nordin Amrabatin ja Martin Mantovanin. Heillä on heikohko hyökkäys ja heikentyneellä puolustuksella ei hirveästi juhlita. Leganesilla voi olla edessä taistelu putoamista vastaan tällä kaudella.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ