La Liiga 2018/19 toisen kierroksen ottelut

Perjantai 24 elokuuta

Getafe – Eibar 21:15 Coliseum Alfonso Pérez, Getafe
Kertoimet: 2.00 – 3.35 – 4.20

Molemmat joukkueet hävisivät avauskierroksen ottelunsa. Getafe kärsi 2-0 tappion Real Madridin vieraana kun taas Eibar hävisi yllättäin kotonaan sarjanousija SD Huescalle 1-2.

Getafelta odotetaan tästä ottelusta voittoa sillä heillä on hyvä puolustus joka päästi vain 0.63 maalia keskimäärin kotiotteluissaan viime kaudella. Eibar ei ollut viime kaudella hyvä vieraissa maalien muodossa sillä he tekivät vain 0.93 maalia keskimäärin.

Keskinäisissä kohtaamisissa Getafe ei ole kotonaan Eibarille hävinnyt sillä kahdeksasta kohtaamisesta kolme on päättynyt Getafen voittoon ja viisi tasapeliin.

Leganés – Real Sociedad 23:15 Estadio Municipal de Butarque, Leganés
Kertoimet: 3.25 – 3.25 – 2.35

Kotijoukkue Leganés hävisi avauskierroksella vieraissa Athletic Bilbaolle 2-1 viime hetken maalilla. Real Sociedad taas haki 1-2 vierasvoiton Villarealista.

Tämä on tunteikas paluu Asier Garitanolle Leganesiin. Real Sociedadin päävalmentaja johti Leganesia viiden vuoden ajan nostaen heidät tuntemattomuudesta hyväksi la liga seuraksi. Leganesin menetys on Real Sociedadin voitto. Garitanon vahvuus on puolustuksen organisoinnissa ja puolustus oli Sociedadin heikkous viime kaudella. Kun Sociedad  pystyi pitämään viime kauden hyvän hyökkäyksen joukkueessa niin he ovat vahvempia taas tällä kaudella.

Viime kaudella molemmat joukkueet voittivat omat kotiottelunsa.

Lauantai 25 elokuuta

Alaves – Real Betis 19:15 Estadio de Mendizorroza, Vitoria-Gasteiz
Kertoimet: 2.65 – 3.30 – 2.75

Molemmat joukkueet kärsivät 3-0 tappion avauskierroksella. Kotijoukkue Deportivo Alavés hävisi vieraissa Barcelonalle kun taas Real Betis kärsi yllättävän tappion kotonaan Levantelle.

Alaves menetti parhaimman maalintekijänsä viime kaudelta kun hän palasi takaisin lainalta Barcelonaan. Nyt tällä viikolla he hankkivat Jonathan Callerin lainalla Las Palmasista. Hän teki viime kaudella 9 maalia La ligassa ja auttaa varmasti Alavesin hyökkäystä

Real Betis hävisi Levantelle oudossa ottelussa jossa Betis hallitsi palloa jopa yli 70%. Levante vaan iski tehokkaasti vastaan. Nyt Betisillä on jo pienet paineet niskassa sillä he haluavat taas päästä vähintään kuuden joukkoon tällä kaudella.

Betisillä on tältä stadiolta hyvä historia sillä he ovat voittaneet neljä viimeisestä kuudesta ottelusta täällä. Viime kaudella Betis voitti Alavesin molemmilla kerroilla

Atletico Madrid – Rayo Vallecano 21:15 Estadio Wanda Metropolitano, Madrid
Kertoimet: 1.14 – 7.50 – 23.50

Atletico Madrid aloitti mestaruuden jahtaamisen 1-1 tasapelillä avauskierroksella Valencian vieraana. Nousijajoukkue Rayo Vallecano hävisi oman kotiottelunsa Sevillalle 1-4.

Todellisuudessa Vallecano olisi voinut päästää Sevillaa vastaan useamman kuin neljä maalia ja nyt heidän ensimmäisessä ottelussaan tällä stadionilla, heille voi tulla kuumat paikat. Atletico on yksi tämän kauden voittajasuosikeista ja heillä on yksi Euroopan vaarallisimmista hyökkäyksistä Lemas – Costa – Griezmann – Correa. Useamman maalin kotivoitto ei tässä yllättäisi.

Real Valladolid – Barcelona 23:15 Estadio Municipal José Zorrilla, Valladolid
Kertoimet: 18.00 – 7.75 – 1.16

Nousijajoukkue Real Valladolid sai ensimmäisen pisteensä avauskierroksella toista katalonialaisseuraa Gironaa vastaan vieraissa 0-0 tasapelillä. Barcelona aloitti mestaruuden puolustamisen helpolla 3-0 kotivoitolla Alavesia vastaan.

Valladolid yllätti avauskierroksella pitäen Gironan nollilla. Nyt kakkosdivisioonan viidenneksi huonoin puolustus kohtaa Barcelonan Messin, Suarezin, Coutinhon ja kumppanit. Nousijajoukkueen on pelattava vielä paremmin kuin Gironaa vastaan ja se voi olla vaikea tehtävä suurimmalle putoajasuosikille.

Sunnuntai 19 elokuuta

Espanyol – Valencia 19:15 RCDE Stadium, Cornella de Llobregat, Barcelona
Kertoimet: 3.05 – 3.40 – 2.40

Molemmat joukkueet pelasivat avauskierroksella 1-1 tasapelin. Espanyol, Celta de Vigon vieraana ja Valencia kotonaan vahvaa Atletico Madridia vastaan.

Espanyolille on povattu ongelmia hyökkäyksensä suhteen tällä kaudella. He tekivät viime kaudella neljänneksi vähiten maaleja liigassa ja menettivät vielä kesän aikana parhaimman maalintekijänsä Gerard Morenon. Häntä ei ole kunnolla korvattu joten Espanyolilta on turha odottaa runsaasti maaleja tällä kaudella. Valencialla ei sitä ongelmaa ole sillä heillä on laittaa hyökkäykseen mm. Uudet hankinnat Kevin Gameiron ja Michy Batshuayin. Valencia tavoittelee tällä kaudella jälleen neljän parhaan joukkoon sijoittumista joten näistä otteluista olisi voitot otettava.

Valencia on voittanut viisi edellistä otteluaan Espanyolia vastaan.

Sevilla – Villareal 23:15 Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla
Kertoimet: 1.74 – 3.95 – 4.65

Sevilla aloitti kautensa mahtavasti hakemalla 1-4 vierasvoiton nousijajoukkue Rayo Vallecanoa vastaan. Villareal taas kärsi hieman yllättävän kotitappion Real Sociedadille 1-2.

Sevillalla oli ottelu torstaina Euroopan liigan karsinnoissa joka voi aiheuttaa väsymystä hieman heille. He ovat kuitenkin erinomainen kotijoukkue sillä viime kaudella he hävisivät vain kolme kertaa kotonaan.

Villareal saa tähän peliin Carlos Baccan takaisin joka on iso parannus hyökkäykseen. Villarealilta löytyy tarpeeksi laatua nousta takaisin avauskierroksen tappiosta.

Viime kaudella tämä ottelu päättyi 2-2 tasapeliin. Sevilla voitti vierasottelun 2-3.

Girona – Real Madrid 23:15 Estadi Municipal de Montilivi, Girona
Kertoimet: 8.75 – 5.30 – 1.35

Viime kauden yllättäjäjoukkue Girona avasi kautensa 0-0 tasapelillä kotonaan nousijajoukkue Real Valladolidia vastaan. Real Madridin ensimmäinen la liga ottelu ilman Cristiano Ronaldo päättyi heidän 2-0 voittoon Getafesta.

Girona yllätti viime kaudella Real Madridin kotiottelussaan voittaen 2-1. Vaikka Gironalta löytyy lähes samat pelaajat niin valmentaja on eri ja hän on jo muuttanut pelityyliä hieman varovaisemmaksi. Tämä näkyi jo viime ottelussa jossa Girona ei pystynyt murtamaan heikon Valladolidin puolustusta.

Real Madrid voitti oman avausottelunsa helposti ja saa tähän otteluun mm. Casemiron ja Luca Modricin takaisin joten he ovat varmasti vieläkin vahvempia.

Maanantai 20 elokuuta

Levante – Celta Vigo 21:15 Estadio Ciudad de Valencia, Valencia
Kertoimet: 2.55 – 3.30 – 2.90

Levante aloitti kautensa mahtavasti hakemalla 0-3 vierasvoiton Real Betisiä vastaan. Celta de Vigo taas tasasi pisteet avauskierroksella Espanyolin kanssa.

Levante otti altavastaajana huikean vastahyökkäys voiton Betisistä. Nyt heidän täytyy pelata kotonaan erilaisesti hyvin hyökkäävää Celtaa vastaan. Celtan avausottelu ei mennyt ihan putkeen sillä he jäivät tasapeliin, mutta heidän joukkueensa on muuttunut aika paljon viime kaudesta joten voi mennä hieman aikaa ennenkuin he ovat parhaassa terässä.

Celta on hallinnut näitä kohtaamisia viime aikoina voittaen seitsemän viimeistä. He ovat voittaneet Levanten vieraissa nyt viisi kertaa putkeen ja jokaisen yhdellä maalilla.

Athletic Club – SD Huesca 23:00 San Mamés Barria, Bilbao
Kertoimet: 1.60 – 3.80 – 6.25

Tämä on Athletic Bilbaolle jo toinen kotiottelu sillä viime viikolla he kaatoivat avauskierroksella Leganésin 2-1. Nousijajoukkue Huesca voitti oman avauskierroksen ottelunsa Eibaria vastaan vieraissa samoin lukemin.

Athletic voitti avausottelun pelin viimeisellä potkulla ja haluavat jatkaa nyt voittoputkeaan. Peli pelataan Bilbaossa sillä Huescan stadionia korjataan joten pelijärjestystä vaihdettiin. Athleticilla oli heikko viime kausi, mutta nyt heillä on uusi hyökkäyspeliin uskova valmentaja ja uusia hankintoja joten odotukset ovat Bilbaossa korkealla.

Huesca voitti pienten seurojen kohtaamisessa Eibarin, mutta Athletic on nyt huomattavasti kovempi vastus. Nousijajoukkue pystyy nyt kuitenkin pelaamaan paineettomasti sillä heillä on jo kolme pistettä kasassa ennen ensimmäistä kotiotteluaan.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ