SD Huesca – Rayo Vallecano

Perjantai 14. syyskuuta
SD Huesca – Rayo Vallecano 22:00 Estadio El Alcoraz, Huesca
Kertoimet: 2.30 – 3.60 – 3.30

La Liigan neljäs kierros alkaa perjantaina kun ilta ottelussa kohtaavat nousijajoukkueet Huesca ja Rayo Vallecano. Tämä on iso ilta kotijoukkueelle sillä nyt on vuorossa tämän pienen kaupungin joukkueen ensimmäinen kotiottelu pääsarjassa koskaan.

Huesca on aloittanut kauden pelaamalla kolme vierasottelua ja saanut näistä jo neljä pistettä. He joutuivat pelaamaan ensimmäiset ottelut vieraissa sillä heidän pientä stadionia korjattiin että se saataisiin sellaiseen kuntoon että täällä voitaisiin pääsarjaotteluita järjestää. Rayo Vallecano on pelannut tällä kaudella vasta kaksi ottelua, mutta näistä on tullut kaksi tappiota. Heillä on sama ongelma mikä Huescalla oli eli heidän stadion ei ole tällä hetkellä pelikuntoinen.

SD Huesca kärsi edellisellä kierroksella murskatappion kun Barcelona koulutti nousijoita 8-2. Tilanne oli puoliajalla 3-2, mutta Barcelona laittoi vaihteen silmään ja teki viisi maalia toisella puoliajalla. Huescan päävalmentaja Leo Francon taktiikka oli hieman naiivi suurseuraa vastaan, mutta tämä varmasti opetti hänelle että välillä on hyvä pelata hieman puolustavamminkin. Kaksi aikaisempaa ottelua olivat menneet kuitenkin huomattavasti paremmin. He yllättivät ensimmäisellä kierroksella Eibarin vieraissa voittamalla 1-2. Toisella kierroksella he nousivat hienosti 2-2 tasapeliin Athletic Bilbaon vieraana, vaikka olivat 20 minuuttia ennen ottelun loppua 2-0 tappiolla. Molemmissa näissä otteluissa he pelasivat erittäin hyvin ja näyttivät että he kuuluvat La Liigaan. Jos esitykset jatkuvat samoina niin heidän pitäisi helposti säilyttää sarjapaikkansa.

Huesca tuli viime kaudella Segunda Divisionissa toiseksi. He olivat erittäin hyvä kotijoukkue voittamalla 13 ja häviämällä vain kaksi ottelua 21:stä koko kauden aikana. Huesca on osoittanut hyvää hyökkäyspeliä kauden aikaisemmissa otteluissa sillä he ovat onnistuneet tekemään kaksi maalia jokaisessa ottelussa. Se on tuonut heille neljä pistettä ja samanlainen peli näkyy varmasti tässäkin ottelussa.

Rayo Vallecano on aloittanut kauden heikosti sillä he ovat ainoa joukkue jolla ei ole vielä pisteitä. Vastustajat ovat olleet kuitenkin kovia joten se selittää hieman asiaa. He hävisivät avausottelun kotonaan selvästi 1-4 Sevillalle. Toisessa ottelussa puolustus oli jo parempaa, mutta sekin päättyi 1-0 tappioon Atletico Madridin vieraana. Kolmas ottelu peruuntui kun Vallecanon stadion todettiin pelikelvottomaksi. Tuon Athletic ottelun peruuntumisen takia Rayo Vallecano ei ole pelannut otteluakaan kolmeen viikkoon. He voivat olla hieman ruosteessa.

Rayo Vallecano pelasi viime kaudella Huescan kanssa Segunda Divisionissa jonka he voittivat pisteen erolla Huescaan. Viime kaudella Rayo oli Segundan paras vierasjoukkue. He voittivat 21 ottelusta kahdeksan ja hävisivät vain viisi.

Huesca on näyttänyt aikaisemmissa otteluissa että he pystyvät pelaamaan tällä tasolla ja ovat suosikkeja kotonaan. Rayo Vallecano pelasi kuitenkin hyvin Atletico Madridia vastaan sillä he pystyivät luomaan useita paikkoja ja he eivät ansainnet hävitä sitä ottelua.

Joukkue-uutiset:

Kummallakaan joukkueella ei ole poissaoloja.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Viime kaudella molemmat joukkueet voittivat oman kotiottelunsa. Huescassa kotijoukkue voitti 2-1 kun taas Vallecanossa Rayo voitti 3-0.  

Viime kauden tilastot – Segunda Divisioona:

  Huesca Rayo Vallecano
Kotisaldo 13v – 6tp – 2ta 13v – 5tp – 3ta
Vierassaldo 8v – 6tp – 7ta 8v – 8tp –5ta
Tehdyt maalit kotona 31 41
Päästetyt maalit kotona 14 23
Tehdyt maalit vieraissa 30 26
Päästetyt maalit vieraissa 26 25
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 9/21 – 42.8% 13/21 – 61.9%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 9/21 – 42.8% 9/21 – 42.8%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ