Barcelona hamuaa takaisin liiga kärkeen keltaisen sukellusveneen kustannuksella (La Liga ennakko)

Espanjan La Ligassa pelataan tänä viikonloppuna kauden 14. pelikierros. Sunnuntain kärkikamppailu ei ole yllättäen Barcelona – Villareal vaan neljäntenä olevan Alavesin ja sarjakärki Sevillan kohtaaminen. Sevillan piste-ero Alavesiin on vain kolme pistettä ja kun Barcelona ja Atletico Madrid pelaavat myös sunnuntaina on Sevilla pakkovoiton edessä jos haluavat jatkaa koko liigan johdossa.

Deportivo Alaves – Sevilla 21:45 Estadio de Mendizorroza, Vitoria-Gasteiz
Kertoimet: 3.85 – 3.80 – 2.05

Kauden suuryllättäjä Alaves on hieman menettämässä alkukauden virettään sillä viimeiseen kolmeen otteluun on tullut kaksi tappiota Eibarille ja Leganesille. Nämä olivat molemmat kuitenkin vieraissa. Kotona Mendizorrozalla, Alaves ei ole vielä tällä kaudella hävinnyt sillä he ovat ottaneet neljä voittoa ja kaksi tasapeliä. Erikoisuus näissä on että jokainen voitto on tullut tasan yhdellä maalilla. Alaves saa takaisin tähän otteluun puolustaja Maripanin ja keskikenttäpelaaja Wakason. Thomas Pinan pelaaminen on epävarmaa.

Sevilla oli seitsemän ottelun tappiottomassa putkessa kaikissa kilpailuissa ennen torstain Standard Liege ottelua Eurooppa Liigassa jonka he yllättäen hävisivät 1-0. Liigassa he ovat voittaneet viimeisestä neljästä ottelustaan kolme ja pelanneet kerran tasan. Nämä voitot ovat kuitenkin tulleet kotiotteluissa. Viimeisestä kuudesta vierasottelusta he ovat saaneet vain yhden voiton (1-2-3), Akhisarsporista 2-3 Eurooppa Liigassa. Sevillalta tulee puuttumaan Jesus Navas tästä ottelusta.

Sevilla on harvoin Alavesia vastaan vieraissa juhlinut sillä Alaves on voittanut viimeisestä neljästä kohtaamisesta kotonaan kolme ja pelannut kerran tasan. Pelataan tähän Alavesin tuplamahdollisuutta 1X kertoimella 1.83.

Barcelona – Villareal 19:30 Camp Nou, Barcelona
Kertoimet: 1.26 – 6.95 – 12.25

Barcelona on yhden pisteen Sevillaa perässä ja voitto tästä ottelusta nostaisi heidät takaisin kärkeen ainakin hetkellisesti. Peli ei ole kuitenkin ollut aivan kunnossa viime aikoina sillä edellisessä kotiottelussa he hävisivät Real Betisille 3-4 ja viime kierroksella he nousivat aivan lopussa 1-1 tasapeliin Atletico Madridin vieraana. Keskiviikkona he kaatoivat Mestarien liigassa PSV:n 1-2 vieraissa ja jatkoivat siten seitsemän ottelun tappiottomien vieraspelin putkeaan (4 voittoa 3 tasapeliä). Barcelonalla on runsaasti loukkaantumishuolia sillä Vermaelen, Samper, Rafinha, Sergi Roberto sekä Luis Suarez ovat kaikki poissa. Puolustus onkin ollut viime aikoina tästä syystä heikko sillä he eivät ole pitäneet maaliansa puhtaana viiteen otteluun päästäen näissä yhteensä 9 maalia.

Villarealin kauden alku on ollut erittäin surkea. Kauden alussa neljän parhaan joukkoon jopa ennustettu ”Keltainen sukellusvene” on sukellellut todella syvissä vesissä ja ovat tällä hetkellä sijalla 16. Joukkue on kuitenkin tällä hetkellä kuuden ottelun tappiottomassa putkessa, mutta viisi näistä ottelusta on päättynyt tasapeliin. Villareal pelasi myös vieraissa torstaina Glasgow Rangersiä vastaan joten lepoetua heillä ei ole.

Barcelona on voittanut kahdeksan viime kohtaamista Camp Noulla Villarealia vastaan. Pelataan siis kotivoitoa, mutta siten että molemmat joukkueet tekevät maalin.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ