Barcelona hakee kolmatta perättäistä vierasvoittoaan Getafesta

La Liga ennakko 6. joulukuuta

Espanjan La Liga palaa lyhyeltä talvitauoltaan tänä viikonloppuna jolloin pelataan 18. pelikierros. Barcelona johtaa sarjaa kolmella pisteellä ennen Atletico Madridia. Real Madrid on seitsemän pistettä Katalaaneja perässä neljäntenä.

Kaikki kärkijoukkueet pelaavat sunnuntaina ja päivän kohokohta on sarjassa kolmantena olevan Sevillan ja toisena olevan Atletico Madridin kohtaaminen.

Sevilla – Atletico Madrid 17:15 Estadio Ramón Sánchez Pizjuán
Kertoimet: 2.85 – 3.15 – 2.75

Sevillan Sánchez Pizjuán stadionilla kohtaavat kaksi todella kovakuntoista joukkuetta. Kotijoukkue Sevilla ei ole hävinnyt La Ligassa kahdeksaan otteluun (4 voittoa 4 tasapeliä), mutta vierasjoukkue Atletico Madrid pistää vieläkin paremmaksi sillä heidän tappioton jakso liigassa on jo 14 ottelun mittainen (8 voittoa 6 tasapeliä).

Sevilla tarvitsi edellisessä pelissä Leganésia vastaan lisäajan apua ennenkuin he tekivät aivan lopussa 1-1 tasoitusmaalin pitääkseen tappiottoman putkensa käynnissä. Tasapeli oli siitä ottelusta hyvä saavutus sillä joukkue pelasi toisen puoliajan vajaalla Franco Vázquezin saatua ottelussa punaisen kortin erotuomarin solvaamisesta jo 45 minuutilla. Hän voi olla poissa jopa 2-4 ottelua.

Tuo tasapeli tuli vieraissa jossa Sevilla on koko kauden hieman takerrellut. Kotona kuitenkin heillä on yksi liigan parhaimmista saldoista kuudella voitolla, yhdellä tasapelillä ja vain yhdellä tappiolla. Kaikki kuusi voittoa ovat tulleet kuudessa viimeisessä kotiottelussa. Näissä kuudessa ottelussa joukkue on, 1-0 Real Valladolid voittoa lukuunottamatta, tehnyt jokaisessa vähintään 2 maalia.

Sevilla manageri Pablo Machin joutuu tulemaan ottelussa toimeen ilman pelintekijä Vázquezia, oikeaa laituria Aleix Vidalia sekä puolustavaa keskikenttäpelaaja Maxime Gonalonsia. Tanskalainen keskuspuolustaja Simon Kjaer voi palata kokoonpanoon Leganes ottelun poissaolon jälkeen.

Atletico Madrid on kärsinyt koko kauden aikana vain yhden tappion (Celta de Vigo 2-0). Tämän jälkeen he ovat pelanneet 14 ottelua ilman tappiota. Vieraissa joukkue on kuitenkin onnistunut voittamaan vain kahdesti (2-5-1).

Talvitauko ei ole antanut Diego Simeonelle lisää loukkaantumishuolia, mutta heiltä puuttuu ottelusta vieläkin hyökkääjä Diego Costa, keskuspuolustajat Lucas Hernadez ja Jose Gimenez. Näiden lisäksi vasen laituri Thomas Lemarin ja vasemman puolustajan Filipe Luisin pelaaminen on epävarmaa.

Atletico Madrid on jäänyt ilman maalia vieraissa tällä kaudella vain kahdesti (Celta ja Real Madrid). Samalla he ovat onnistuneet pitämään vain kaksi nollapeliä joten odotettavissa on että molemmat joukkueet tekevät tässä ottelussa maalin (kerroin 1.90). Atleticon vieras tasapeli herkkyyden takia 3.15 kerroin tasapelille on myös pelattava. Tämä tulos jatkaisi molempien tappiottomien otteluiden putkea.

Real Madrid – Real Sociedad 19:30 Santiago Bernabeu
Kertoimet: 1.35 – 5.60 – 9.00

Kotijoukkue Real Madrid menetti seurajoukkueiden MM-kisojen takia yhden ottelun jonka he pelasivat nyt tämän viikon torstaina vieraissa Villarealia vastaan. Real joutui siinnä ottelussa tyytymään 2-2 tasapeliin kun Santi Cazorla osui kotijoukkueelle kahdesti. Tämä tulos katkaisi Madridilaisten kolmen ottelun nollapeliputken.

Villareal ottelu oli muutenkin Realille epäonninen sillä Gareth Bale loukkaantui ensimmäisellä puoliajalla ja hänen osallistumisensa tähän peliin on epätodennäköistä. Real oli vielä talviterässä sillä Villareal oli joukkueista parempi ja piti vierailijansa jatkuvasti puolustuskannalla. Real olisi halunnut kaventaa etumatkaa kärkijoukkueisiin enemmän, mutta voivat olla tyytyväisiä edes tasapeliin.

Real Madridin on toivuttava nopeasti sillä tämä Sociedad ottelu on pakkovoiton paikka heille. Santiago Bernabeu on onneksi ollut tällä kaudella kuin linnoitus sillä he ovat päästäneet vain kolme maalia kahdeksassa ottelussa joista he ovat voittaneet kuusi (6-1-1). Edelliset kolme ottelua ovat päättyneet voittoihin ilman päästettyä maalia ja tätä vaihtoehtoa voi pelata 2.35 kertoimella.

Vierailija Real Sociedadin kausi on ollut heikko ja he ovatkin tällä hetkellä vast 15. sijalla. Joukkueen ongelmat ovat olleet kotiotteluissa joista he ovat ottaneet vain yhden voiton tämän kauden aikana. Vieraissa he ovat kuitenkin sarjan kolmanneksi paras ansaiten neljä voittoa ja yhteensä 13 pistettä yhdeksästä ottelustaan. Vain Barcelona ja Sevilla ovat pelanneet vieraissa paremmin.

Sociedad on hävinnyt neljä edellistä otteluaan joissa he ovat tehneet vain yhden maalin. Kolme ottelua on päättynyt 1-0 lukemin joten puolustus on toiminut ihan hyvin. Real ei ole myöskään viime aikoina maaleilla juhlinut ja jos Gareth Bale on poissa niin alle 2.5 maalia 2.75 kertoimella voi olla hyvä peli-idea tähän otteluun.

Getafe – Barcelona 21:45 Coliseum Alfonso Pérez
Kertoimet: 8.00 – 5.15 – 1.40

Barcelona koettaa jatkaa neljän ottelun voittoputkeaan sunnuntaina vieraissa Getafea vastaan, mutta kohtaavat kovan haasteen seitsemänneksi noussutta kotijoukkuetta vastaan, joka ei ole hävinnyt viiteen otteluun.

Getafen viime kausi oli erinomainen ja he jäivät Eurooppa liigan paikasta vain niukasti. Tällä kaudella he ovat näyttäneet että viimevuotinen menestys ei ollut vain sattumaa ja he ovat tosissaan tavoittelemassa paikkaa Eurooppaan. Getafe pelaa erittäin suoraviivaisesti ja on fyysinen joukkue eli täysin erilainen kuin heidän vierailijansa Barcelona. Tämä on kuitenkin tuonut heille menestystä viime aikoina sillä he ovat hävinneet vain kerran edellisen 11 ottelun aikana kaikissa kilpailuissa. Kotona he ovat voittaneet neljä ottelua edellisistä viidestä häviten vain Valencialle 0-1.

Barcelona on voittanut neljä edellistä La Liga ottelua päästämättä maaliakaan niissä. Erityisesti Lionel Messi on ollut vireessä sillä hän on tehnyt kuusi maalia edellisissä kolmessa ottelussaan. Messi tekee ottelun ensimmäisen maalin voi pelata 3.25 kertoimella.

Barcelonalla on hyvä historia Getafea vastaan sillä he ovat voittaneet edellisistä kuudesta kohtaamisesta neljä ja kaksi ottelua on päättynyt tasan. Maaliero Barcelonalle näissä kuudessa ottelussa on 16-1 eli Getafe on vain kerran onnistunut tekemään maalin Katalaanien verkkoon.

Paras peli-idea tähän on siis Barcelonan voitto ilman päästettyä maalia kertoimella 2.20.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ