Valioliiga ennakko 2018-19 kaudella.

2018-19 kaudella.

Englannin valioliiga alkaa tällä viikolla perjantaina kun Manchester United ja Leicester iskevät yhteen Old Traffordilla. Tästä kaudesta on tulossa ikimuistoinen varsinkin kun Chelsea ja Arsenal ovat uudessa, hyökkäävien valmentajien, komennossa. Manchester City on vielä ykkössuosikki, mutta varsinkin Liverpool näyttää olevan kaventanut sitä etumatkaa uusilla hankinnoilla.

Keskikastissa Everton ja West Ham ovat vahvistuneet sekä uusilla valmentajilla että uusilla pelaajilla. On erittäin mielenkiintoista nähdä riittääkö se haastamaan top-6 joukkueet tällä kaudella. Nousijajoukkueista, Wolverhamptonin portugalilaislegioona näyttää vahvalta. Se riitti mestaruussarjaan, mutta riittääkö se myös Valioliigaan jää myös nähtäväksi.

Voittaja

Manchester City on selkä voittajasuosikki numero yksi täksi kaudeksi 1.66 kertoimella. City rikkoi viime kaudellla useamman ennätyksen. He saivat yli 100 pistettä Valioliiga kaudella joissa he tekivät 106 maalia, jotka molemmat ovat ennätyksiä. He saavuttivat viime kaudella 32 voittoa 38 ottelusta, joka on ennätys. Heidän 18 perättäistä voittoa on myös ennätys, kuten myös +79 maaliero.  Näin hyvää joukkueetta ei Valioliiga historian aikana ei ole nähty joten miksi sitä muuttamaan. City on vahvistunut vain Ryad Mahrezilla, mutta onko täydellisyyttä tarpeellista muuttaa?

Cityn pahin haastaja näyttää olevan Liverpool. Liverpool onnistui jo voittamaan Cityn kerran liigassa viime kaudella ja kahdesti mestareiden liigan pudotuspeleissä. Liverpool vaan ei ollut liigassa tarpeeksi hyvä. He pystyivät voittamaan kenet tahansa, mutta myös häviämään vieraissa kenelle tahansa. Joukkueella oli heikkouksia maalivahtipelissä, puolustuksessa ja keskikentällä ja näihin asioihin Klopp on juuri puuttunut. Liverpool hankki isolla rahalla Brasilian maajoukkuevahti Allisonin AS Romasta. Tämän lisäksi he ovat tuoneet keskikentälle RB Leipzigistä Naby Keitan, Stoke Citystä Xherdan Shaqirin ja Monacosta Fabinhon. Esitykset tulevat varmasti parantumaan ja parannusta neljännelle sijalle on luvassa. Liverpool on kakkossuosikki kertoimella 4.75, mutta riittääkö se vielä voittoon jää vielä nähtäväksi.

Top-4

Manchester United oli viime kaudella toinen ja täksi kaudeksi heitä veikataan kolmanneksi. Mourinhon puolustava taktiikka puri ihan hyvin viime kaudella, mutta he eivät olleet lähelläkään haastamassa Cityä liigan voitosta. Joukkue jäi 19 pisteen päähän voitosta ja täksi kaudeksi on vaikea nähdä että he saisivat sitä etumatkaa kiinni sillä joukkue on vahvistunut vain Shaktar Donetskista tulleella Fredillä. Manchester Unitedin harjoitusottelut eivät ole menneet ihan putkeen, varsinkin kun Jose Mourinho on valittanut jatkuvasti puuttuvista pelaajistaan. Mourinhon negatiivisuus ei ole voinut olla jäänyt pelaajilta huomaamatta, joten vaikea nähdä että joukkueen motivaatio olisi kohdillaan. Unitedin kerroin mestaruudelle on 9.00.

Chelsea on noussut nelossuosikiksi kertoimella 15.00. Antonio Conten puolustustaktiikka on jäänyt ja nyt Chelsean faneja tullan hellimään loistavalla hyökkäävällä jalkapallolla Maurizio Sarrin alaisuudessa. Sarri teki viime kaudella Napolista yhden pelottavimmista vastustajista euroopassa ja Pep Guardiolakin sanoi että Napoli oli ehkä paras joukkue jonka he olivat koskaan kohdanneet. Muutos voi olla täksi kaudeksi ehkä liiankin raju, varsinkin kun huhuissa sekä Courtoisia, Hazardia ja Kantea ollaan viety pois seurasta. Sisään tulevista pelaajista, Jorginho tulee olemaan yksi tämän kauden parhaimmista syöttävistä pelaajista. Chelsealta odotetaan nyt hyvää puolustusta mutta ennenkaikkea erittäin hienoa hyökkäävää pelaamista. Se ei välttämättä tällä kaudella riitä voittoon, mutta parannusta on ehkä odotettavissa.

Tottenham on ollut viime vuosina Lontoon ehkä paras joukkue ja joka vuotinen Top-4 joukkue. Spurs ei ole täksi kaudeksi hirveästi muuttunut sillä uusia pelaajia ei ole sisään tullut, mutta vanhat pelaajat ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksia ja jatkuvuus on taattu. Parannusta on tuskin odotettavissa, mutta samanlaista tasaista suorittamista kuitenkin. Vaikea nähdä että he jäisivät pois neljän joukosta, mutta voittoa tuskin Spursille tulee vaikka kerroin 17.00 onkin.

Tällä kaudella Arsenal tulee taistelemaan neljän parhaan joukkoon pääsystä. Arsene Wengerin valtakausi on ohi ja Unai Emeryn aikakausi voi alkaa valioliiga mestaruuskertoimella 23.00. Emery teki itsestään nimen pelaamalla hyökkäävää jalkapalloa ja voittamalla Sevillan kanssa Eurooppa-liigan kolme kertaa putkeen. Pariisissa ei kaikki mennyt putkeen Euromenestyksen kanssa, mutta kotimaassa joukkue oli vahvempi kuin koskaan. Emery tullaan aina muistamaan siitä että he menettivät Barcelonaa vastaan 4-0 johdon mestareiden liigassa ensimmäisen osa-ottelun jälkeen. Lontoossa hänelle tulee toinen mahdollisuus. Arsenal on vahvistunut tällä kaudella useammalla pelaajalla. Maalin on tullut Bayer Leverkusenista Bernd Leno. Puolustukseen kokeneet Stephan Lichtsteiner Juventuksesta ja Sokratis Papastathapoulos Dortmunista. Keskikentälle on tullut ehkä paras vahvistus Sampdoriasta, Uruguayn maajoukkueen Lucas Torreira Sampdoriasta.

Mustat hevoset

Top-6 joukkueiden välimatka muihin on tällä kaudella ehkä liian iso, mutta mustiksi hevosiksi voidaan nostaa Marco Silvan Evertonin (voittja 301.00 – Top-4 kerroin 19.00) ja Manuel Pellegrinin West Hamin (301.00 – Top-4 kerroin 41.00). Molemmat joukkueet ovat saaneet uudet valmentajat ja runsaasti uusia pelaajia. Evertoniin on tullut Richarlison Watfordista ja Lucas Digne Barcelonasta. Suurin muutos Evertonin peliin tulee varmasti Marco Silvan toimesta. Silva on vastahyökkäys valmentaja jonka viihdyttävä pelityyli tulee varmasti miellyttämään Evertonin faneja enemmän kuin Sam Allardycen vastaava viime kaudella.

West Ham palkkasi ”insinööri” Manuel Pellegrinin jolla on CV:ssä mm. Valioliigan mestaruus Manchester Cityn peräsimessä sekä Top-4 sijoitukset La Liigassa sekä Malagalla sekä Villarealilla. West Ham toivookin että hänen hyökkäävä jalkapallonsa palauttaisi fanien luottamuksen sekä johtoon ja sekä muuttoon Lontoon olympiastadionilla. Rahasta ja profiilipelaajista se ei ainakaan ole kiinni kun Hammersiin ovat tulleet mm. Jack Wilshire Arsenalista, Lukasz Fabianski Swanseasta, Andriy Yarmolenko Dortmundista, Felibe Anderson Laziosta sekä Fabian Balbuena Corinthiansista.

Putoamistaistelu

Nousijajoukkue Cardiff City on suosikki putoamiseen kertoimella 1.64. Neil Warnockin suojatit nousivat valioliigaan tulemalla toiseksi mestaruussarjassa viime vuonna. Walesin ainoa edustus tämän vuoden valioliigassa on erittäin vahva erikoistilanteissa, mutta joukkueen syöttötarkkuus oli viime kaudella aika heikko. Kovatasoisemmassa valioliigassa näistä syöttövirheistä rankaistaa kovemmalla kädellä. Warnockin suoraviivainen pelityyli ei välttämättä sovi enää nykyajan valioliigaan. WBA tippui viime kaudella ja Cardiffia voi odottaa sama kohtalo. Joukkue on vahvistunut vain mestaruussarjan pelaajilla ja vaikea nähdä että heistä tulisi valioliigaan avainpelaajia.

Huddersfieldiltä ei odoteta enää toista pommikautta, sillä he ovat kakkossuosikki putoamaan kertoimella 2.10. He olivat viime kaudella toiseksi heikoin hyökkäävä joukkue sillä 28 maalia oli vain Swanseata parempi. He pelaavat matalaa blokkia ja ovat erinomaisia tässä ottaen vastustajan vahvuudet pois, mutta toista vuotta putkeen tämä ei välttämättä toimi. Joukkue on kuitenkin vahvustunut Jonas Lösslillä Mainzista, Erik Durmilla Borussia Dortmundista, Terence Kongolo ja Adama Diakhabyllä Monacosta, Juninho Bacunalla Groningenista ja Ramadan Sobhilla Stoke Citystä. Saa nähdä riittävätkö nämä pelaajat pitäämään terrierit valioliigassa.

Toinen nousijajoukkue Fulham on kolmossuosikki putoamiseen kertoimella 2.70. Fulham nousi playoff finaalin jälkeen valioliigaan ja nyt joukkue on tehnyt useamman profiilihankinnan. Andre Schurrle tuli Dortmundista lainalla ja Jean-Michael Seri tuli Nicestä. Seri oli viime kauden jälkeen useamman suurseuran tavoiteltamissa, joten Fulham teki huippuhankinnan. Fulhamin valmentaja Jokanovic on sanonut että he tulevat valioliigassakin hakemaan pelin hallintaa. Tämä voi kuitenkin olla vaikeaa tällä pelaajamateriaalilla.

Valioliigan paras maalintekijä – Kultainen kenkä

Liverpoolin Mohamed Salah vei viime kaudella kultaisen kengän Harry Kanen nenän edestä, mutta on nyt kakkossuosikki 6.00 kertoimella. Kukaan ei odota että Salah saisi näin montaa maalia tällä kaudella sillä Liverpoolilla on nyt enemmän vaihtoehtoja laituriksi (Shaqiri) ja ehkä vastustajat tietävät hänen konstinsa paremmin. Harry Kane onkin ykkössuosikki kertoimella 3.20. Kane on ollut Spursin selkeä ykköskärki ja joukkueen pelityyli takaa hänelle maaleja.

Arsenalin Aubameyang (7.50) ja Manchester Unitedin Lukaku (9.00) ovat seuraavat suosikit. Arsenalin pelityylin pitäisi sopia Aubameyangille ja maaleja voi tulla. Lukaku oli hyvä MM-kisoissa, mutta Mourinhon puolustava pelityyli ei takaa hirveästi maaleja. Yksin mahdollinen musta hevonen on Chelsean Eden Hazard (34.00) jos hän jää joukkueeseen. Sarri voi nostaa hänet kärkipelaajaksi ja Napolissa hänen joukkueensa tekivät aina runsaasti maaleja.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ