Manchester United – Leicester City – Perjantai 10 elokuuta

Perjantai 10 elokuuta
Manchester United – Leicester City
Kertoimet: 1.50 – 4.05 – 7.50
22:00 Old Trafford, Manchester

Tämä on Valioliiga kauden avausottelu ja odotus on ollut sen mukainen. Valitettavasti MM-kisoista johtuen kumpikaan joukkue ei pääse laittamaan parasta mahdollista kokoonpanoaan kentälle joten useampi huippupelaaja on poissa.

Manchester United tuli viime kaudella toiseksi, mutta tämän sijan parantaminen voi olla vaikeaa tällä kaudella sillä he eivät ole vahvistuneet juuri ollenkaan verrattuna pahimpiin kilpailijoihinsa. Sisään ovat tulleet tähän mennessä vasta nuori Diogo Dalot ja Shaktarista brasilialainen Fred. Suurimmat lähtijät ovat lopettanut Michael Carrick ja Ajaxiin mennyt Daley Blind.  United jäi viime kaudella paikallisvastustajastaan Manchester Citystä 19 pistettä ja pelasi jopa yläkanttiin. Ilman David de Gean torjuntoja sijoitus ja pistemäärä olisivat olleet selkeästi huonommat.

Harjoituskausi ei ole mennyt ihan putkeen, sillä Manchester Unitedin päävalmentaja Jose Mourinho, on valitellut vähäistä huippupelaajien määräänsä sillä hänellä oli useita pelaajia MM-kisoissa joiden lomat venyivät. Tämä on näkynyt tuloksissa. Harjoitusotteluissa tuli voitto vain Real Madridista. Bayern Munchenia ja Liverpoolia vastaan tulivat tappiot. AC Milania, San Jose Earthquakesia ja Club Americaa vastaan pelattiin tasapelit.

Vaikka ei Mourinhosta pitäisi, niin hän on silti erinomainen luomaan puolustustaktiikoita sopimaan kyseistä vastustajaa vastaan. Oma puolustus tietää tarkaan miten vastustaja hyökkää ja se pyrkii ottamaan juuri vastustajan vahvuudet pois. Hyökkäyssuuntaan tämä ei toimi niin hyvin sillä pallonhallinta on heikosti organisoitua. Silloin kuin vastustaja puolustaa alhaalla ja ottaa pois syöttösuuntia niin United on ongelmissa.  

Leicester City tuli viime kaudella yhdeksänneksi ja sitä he lähtevät parantamaan jälleen Claude Puelin johdolla. Siirtoikkunassa, Leicesterin suurin menetys oli tietenkin Riyad Mahrez joka lähti Manchester Cityyn 60 miljoonalla punnalla. Samalla joukkueesta lähti runsaasti taitoa, mutta myös selkeä häiritsevä tekijä. Mahrez pysyi otsikoissa koko viime kauden. Nyt joukkueen sisällä on rauhallista ja he pystyvät keskittymään joukkuepelin kehittämiseen. Tämän takia Mahrezin lähtö tuskin tulee vaikuttamaan joukkueen peliin liikaa. Sisään ovat tulleet Portugalin maajoukkuepuolustaja Ricardo Pereira, Pohjois-Irlannin maajoukkuepuolustaja Jonny Evans sekä kymppipaikalla mestaruussarjassa Norwichissa huippukauden pelannut James Maddison.

Leicester City voitti harjoitusotteluissa Lillen ja Notts Countyn. Valenciaa ja Akhisar Belediyea vastaan tuli tasapelit ja Udinesea vastaan kärsittiin tappio.

Leicesterin pelitapa on puolustaa kahdella tiivillä neljän pelaajan linjalla. He kyttäävät tilanteenvaihtoja, joissa Vardy on vieläkin kova luu. Viime kaudella 37 ottelussa tuli 20 maalia. Kolmella viime kaudella, Vardy on ampunut 57 maalia. Hänellä on vieläkin nopeutta ja kiihdytysherkkyyttä vaikka ikääkin alkaa olla jo 31 vuotta.

Joukkue-uutiset:

Manchester Unitedin Sergio Romero, Antonio Valencia, Diogo Dalot, Marcos Rojo ja Nemanja Matic eivät pelanneet Unitedin viimeisessä harjoitusottelussa Bayern Muncheniä vastaan. Eric Bailly ja Ander Herrerra vaihdettiin pois kentältä loukkaantumisten takia. Kaikki nämä ovat siis epävarmoja tähän otteluun.

Romelu Lukaku, Marcus Rashford ja Phil Jones katkaisivat lomansa lyhyeen MM-kisojen jäljiltä valmistautuakseen tulevaan kauteen. Näistä ehkä Rashford voi mahdollisesti aloittaa. Paul Pogba, Jesse Lingard, Marouane Fellaini, Ashley Young ovat tuskin ottelukunnossa MM-kisojen lomiensa jäljiltä.

Leicesterille Jamie Vardy ja Harry Maguire ovat palanneet joukkueharjoituksiin MM-kisojen lomansa jäljiltä, mutta kummatkaan eivät taida olla täydessä ottelukunnossa tähän otteluun.

Näiden lisäksi, Leicesteriltä näyttäisi puuttuvan Nampalys Mendy, Demarai Gray, Jonny Evans ja Matthew James. Leicesterin uusi hankinta Rachid Ghezzal on pelikunnossa.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Viime kaudella United voitti Leicesterin kotonaan 2-0. Toisessa kohtaamisessa Leicesterissä pisteet jaettiin 2-2 lukemin.

Joukkueet ovat kohdanneet historiassaan 126 kertaa joista Manchester United on voittanut 64 ottelua. Leicester on voittanut 33 ja 29 kertaa ollaan pelattu tasan.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ