Arsenal vs Manchester City – Sunnuntai 12 elokuuta

Sunnuntai 12 elokuuta
Arsenal – Manchester City
Kertoimet: 3.70 – 3.75 – 2.00
18:00 Emirates Stadion, Lontoo

Tämä on Valioliiga kauden ensimmäinen ottelu molemmille ja ensimmäinen isojen joukkueiden kohtaaminen. Arsenal hakee uutta nousua uuden valmentajansa Unai Emeryn johdolla ja tavoitteena onkin taas mestareiden liiga ja neljän parhaan joukkoon pääseminen. Manchester City oli viime kaudella ylivoimainen. Täksi kaudeksi he ovat jälleen selkeä mestarisuosikki.

Arsene Wengerin viimeinen kausi Arsenalin peräsimessä päättyi kuudenteen sijaan ja jälleen mestareiden liigaan oikeuttavien paikkojen ulkopuolelle. Nyt Unai Emeryltä halutaan isoa parannusta ja pokaaleita Emirates Stadionin palkintokaappiin. Pokaaleita ehkä tärkeämpikin on Arsenalin uskottavuuden palauttaminen. Siirtomarkkinoilla joukkue onkin parantanut selkeästi heikointa kohtaansa, puolustusta. Maalille on tullut Bernd Leno Bayer Leverkusenista, puolustukseen Stephan Lichtsteiner Juventuksesta ja Sokratis Papastathopoulos Dortmundista. Puolustavan keskikenttäpelaajan rooliin tuli suurin muutos kun Uruguayn maajoukkuepelaaja Lucas Torreira tuli Sampdoriasta. Lähtijöistä suurimmat olivat Jack Wilshire joka siirtyi West Hamiin, Per Mertsesacker joka lopetti uransa ja Sandi Cazorla joka yrittää uutta nousua Villarealissa pahojen loukkaantumisten jälkeen.

Arsenalin harjoituskausi on sujunut ihan hyvin. Boreham Wood kaatui 0-8. Paris St Germain 1-5 ja Lazio 2-0. Atletico Madridia ja Chelseata vastaan pelattiin tasan jossa Atleticolle hävittiin rangaistuspotkukilpailussa mutta Chelsea voitettiin.

Emery pitää hyökkäävästä jalkapallosta ja pallonhallinnasta. Hän tulee käyttämään korkeaa prässiä jossa vastustaja on jatkuvasti paineen alla. Jos vastustaja pääsee tästä läpi niin heillä on tähän tyyliin sopiva maalivahti (Leno) joka katkoo läpisyötöt sekä puolustava keskikenttäpelaaja Lucas Torreira joka auttaa puolustusta purkamaan painetta.

Manchester City voitti viime kaudella Valioliigan ylivoimaisesti rikkoen useamman Valioliiga ennätyksen. Joukkue oli viime kaudella niin hyvä ettei se tarvinnut hirveästi vahvistuksia täksi kaudeksi. Ainoa merkittävä vahvistus on ollut Leicesteristä tullut Algerian maajoukkuepelaaja Riyad Mahrez. Mahrezin hankkiminen on pieni riski sillä hän oikutteli aika paljon Leicesterissä juuri tämän siirron takia. Guardiola on kuitenkin niin hyvä valmentaja että tämänlaiset pelaajat ujutetaan hänen pelisysteemiinsä ja tulosta tulee. Ainoa merkittävä lähtijä joukkueesta oli Yaya Toure jonka sopimusta ei enää jatkettu.

Joukkueen harjoituskausi ei ole aivan täydellisesti sujunut, mutta syynsä tässä ovat olleet merkittävät poissaolot MM-kisojen jälkeisten lomien takia. City hävisi ensin Dortmundille ja sitten Liverpoolille ennenkuin he voittivat Bayern Munchenin. Viime viikonlopun Super Cupissa kaatui kuitenkin Chelsea 0-2 kahdella Agueron maalilla.

City on suuri mestarisuosikki mutta Valioliiga on niin tasainen että pisteitä on helppo menettää jos pelaajien vireystaso ei ole parhaimmillaan. MM-kisoissa joukkueella oli jopa 16 pelaajaa, joten kaikki eivät ole varmasti täydessä kunnossa kun Valioliiga alkaa tällä ottelulla. Se antaa muille ehkä hieman tasoitusta.

Joukkue-uutiset:

Arsenalilla Seas Kolasinac on loukkaantunut. Aaron Ramsayn ja Nacho Monrealin pelaaminen on epävarmaa pienen loukkaantumisen vuoksi.

Manchester City tulee olemaan ilman Daniloa ja Eliaquim Mangalaa jotka ovat loukkaantuneina. Kevin De Bryune, Raheem Sterling ja David Silva ovat juuri palanneet lomilta joten eivät ole täydessä kunnossa ja täten epävarmoja tähän otteluun.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Viime kaudella Manchester City voitti tämän vierasottelunsa 0-3 Arsenalia vastaan. Manchesterissä City voitti samoin 3-1.

Joukkueet ovat kohdanneet historiassaan 137 kertaa joista  Arsenal on voittanut 96 ottelua. City on voittanut 53 ja 45 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  Arsenal Man. City
Kotisaldo 15v – 2tp – 2ta 16v – 2tp – 1ta
Vierassaldo 4v – 4tp – 11ta 16v – 2tp – 1ta
Tehdyt maalit kotona 54 61
Päästetyt maalit kotona 20 14
Tehdyt maalit vieraissa 20 45
Päästetyt maalit vieraissa 31 13
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 15/19 – 78.9% 16/19 – 84.2%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 11/19 – 57.9% 11/19 – 57.9%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ