Liverpool vs West Ham – Sunnuntai 12 elokuuta

Sunnuntai 12 elokuuta
Liverpool – West Ham
Kertoimet: 1.23 – 6.25 – 13.75
15:30 Anfield, Liverpool

Tämä on Valioliiga kauden ensimmäinen ottelu molemmille. Liverpool on nostettu uusien hankintojensa takia Manchester Cityn ykköshaastajaksi mestaruudesta. West Hamilta odotetaan taas tasonnousua ja taistelemaan Eurooppa-liigan paikoista.

Liverpool tuli viime kaudella neljännelle sijalla. Vaikka kannattajat toivoivat korkeampaa sijoitusta niin kausi oli silti onnistunut kun joukkue pääsi Mestareiden liigan finaaliin ja mukaan myös tämän vuoden mestareiden liigaan. Viime kauden ongelmakohtiin on nyt myös puututtu siirtomarkkinoilla ja tämän vuoden Liverpoolista on kovat odotukset. Uusina pelaajina Liverpoolin ovat tulleet keskikenttäpelaajat Naby Keita RB Leipzigista ja Fabinho AS Monacosta, Brasilian maajoukkuemaalivahti Alisson AS Romasta sekä Sveitsin maajoukkuelaituri Xherdan Shaqiri Stoke Citystä. Suurimmat lähtijät ovat olleet Emre Can Juventukseen ja maalivahti Danny Ward Leicesteriin.

Liverpoolin harjoituskausi on sujunut hyvin sillä Borussia Dortmundille kärsityn tappion (1-3) jälkeen he ovat voittaneet loput neljä ottelua Manchester Cityä, Manchester Unitedia, Napolia ja Torinoa vastaan.

Liverpool tulee olemaan tällä kaudella erittäin vaarallinen. Heillä on nyt vahvempi keskikenttä sekä hyvä maalivahti. Puolustus tulee olemaan tämän vuoksi tiiviimpi varsinkin kun Van Dijk on jo päässyt sinuiksi joukkueen kanssa. Liverpool tulee tälläkin kaudella taistelemaan usealla rintamalla, mutta nyt heillä on leveyttä laadussa vaikka puolustuksen keskustaan ehkä yhden pelaajan lisää voisi ottaa sillä Matip on jälleen loukkaantuneena. Sturridge on ollut harjoituskaudella erittäin hyvä ja tulee tarjoamaan erinomaisen lisän hyökkäykseen jos vain pysyy kunnossa. Tämä on nyt viimein Kloppin joukkue jolle vain mestaruus kelpaa.

West Ham tuli viime kaudella sijalle 13. joka ei tyydyttänyt omistajia tai faneja. Omistajat ovatkin joutuneet fanien sylkykuppilistalle sillä menestystä ei tule ja muutto fanien suosimalta Upton Parkilta olympiastadionille ei ollut onnistunut. Olympiastadionin tunnelma on paljon heikompi kuin mitä se oli Upton Parkilla. Tämän vuoksi Moyes ei saanut jatkaa vaan peräsimeen tuli Manuel Pellegrini joka on mestarivalmentaja. Omistajat ovat myös käyttäneet paljon rahaa siirtoihin ja fanien rakkautta he haluavatkin nyt ostaa. Sisään ovat tulleet Lukasz Fabianski Swanseasta, Fabian Balbuena Corinthiansista, Issa Diop Toulousesta, Ryan Fredericks Fulhamista, Felipe Anderson Laziosta, Jack Wilshere Arsenalista ja Andriy Yarmolenko Dortmundista. Viimeisenä siirtoikkunapäivänä mukaan tulivat myös Carlos Sanchez ja Lucas Perez. Lähteneistä tunnetuimmat olivat Collins ja Evra joiden sopimukset päättyivät.

West Hamin harjoitusottelut ovat sujuneet hyvin. Ensimmäisessä tuli tappio Winterhurille, mutta tämän jälkeen ei tappioita tullut. Wycombe, Aston Villa, Ipswich, Mainz ja Angers kaikki kaatuivat. Prestonin kanssa pelattiin tasan.

Insinööri Manuel Pellegrini tulee varmasti kääntämään West Hamin oikeaan suuntaan ja voitokas kausi on luvassa. Pellegrini haluaa joukkueensa pelaavan joustokkaasti käyttäen useita eri formaatioita. Hyökkääjät saavatkin hieman vapaat kädet ja siihen uudet pelaajat kuten Felipe Anderson ja Wilshere sopivat täydellisesti. Pellegriniltä tullaan vaatimaan kuitenkin hieman enemmän tarkkasäätöä tällä kaudella mitä hän ei ole välttämättä valmis tekemään. Valioliigassa on tällä hetkellä todella monta valmentajaa jotka keskittyvät juuri pienten asioiden hienosäätöihin ja pelko on että Pellegrinin ”suuren kuvan” valmennus ei enää riitä.

Joukkue-uutiset:

Liverpoolilta tulee puuttumaan joukkueesta loukkaantuneet Joel Matip ja Alex Oxlade-Chamberlain sekä lomalta juuri palannut Dejan Lovren. Joe Gomez, Ragnar Klavan ja James Milner ovat epävarmoja.

West Ham joutuu tulemaan toimeen ilman Winston Reidiä, Manuel Lanzinia ja Andy Carrolia. Uusi hankinta Andriy Yarmolenko on epävarma.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Viime kaudella Liverpool voitti tämän kotiottelunsa 4-1 West Hamia vastaan. Lontoossa Liverpool voitti samoin lukemin.

Joukkueet ovat kohdanneet historiassaan 137 kertaa joista  Liverpool on voittanut 73 ottelua. West Ham on voittanut 28 ja 36 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  Liverpool West Ham
Kotisaldo 12v – 7tp – 0ta 7v – 6tp – 6ta
Vierassaldo 9v – 5tp – 5ta 3v – 6tp – 10ta
Tehdyt maalit kotona 45 24
Päästetyt maalit kotona 10 26
Tehdyt maalit vieraissa 39 24
Päästetyt maalit vieraissa 28 42
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 11/19 – 57.9% 9/19 – 47.4%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 14/19 – 73.7% 13/19 – 68.4%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ