Newcastle United – Tottenham Hotspur – Lauantai 11 elokuuta

Lauantai 11 elokuuta
Newcastle United – Tottenham Hotspur
Kertoimet: 3.70 – 3.40 – 2.10
14:30 St. James’ Park, Newcastle

Tämä on Valioliiga kauden ensimmäinen ottelu molemmille. Newcastlea on veikattu jälleen keskikastiin sillä Rafael Benitez on onnistunut tekemään mustavalkoisista joukkueen pienillä resursseilla. Tottenhamia on povattu jälleen neljän parhaan joukkoon, mutta mestaruus näyttää taas hieman liian kaukaiselta. Newcastlella on tähän otteluun pieni etu kun Tottenhamista mahdollisesti puuttuu useampi MM-kisoissa pelannut pelaaja.

Newcastle United tuli viime kaudella kymmenenneksi ja hieman samanlaista kautta povataan joukkueelle nytkin. Benitezillä on kovat paikat sillä omistaja Asheley ei tue häntä siirtomarkkinoilla ja uusia pelaajia saadaan vain kun vanhoja myydään pois. Sisään ovat tulleet tähän mennessä maalivahti Dubravka, sveitsiläinen puolustaja Fabian Schär Deportivosta, keskikenttäpelaaja Sung-yueng Ki Swanseasta ja lainasopimuksella laituri Kenedy Chelseasta sekä Salomon Rondon West Bromwichistä. Suurimmat lähtijät olivat Mikel Merino Real Sociedadiin, Chancel Mbemba Portoon ja Massadio Haidara Lensiin. Rondon kaupassa Dwight Gayle siirtyi lainalla toiseen suuntaan.

Harjoituskaudella Newcastlen ongelma on ollut maalienteko. Heinäkuussa Newcastle voitti Irlantilaisen St Patrick´s Athleticin ja pelasi Hull Cityn ja Porton kanssa tasapelin. Elokuun kahdessa harjoitusottelussa he kärsivät tappiot Sporting Bragalle ja Augsburgille tekemättä maaliakaan. Rondon palkattiin juuri tätä varten.

Benitezin Newcastle pelaa ovelaa jalkapalloa. He antavat aloitteen vastustajalle ja vetäytyvät puolustamaan. Kun vastustajan ote rauhoittuu niin Newcastle aloittaa paineen antamisen. Pallon saatuaan, Newcastle siirtyy nopeasti hyökkäykseen jossa tärkeimpinä pelaajina on laiturit ja heidän nopeus ja kyky juosta linjojen taakse. Newcastle piti palloa viime kaudella 43.8% otteluiden aikana joka oli kolmanneksi vähiten kaikista joukkueista.

Tottenham tuli viime kaudella kolmanneksi ja neljän parhaan joukkoon on tälläkin kaudella matka. Joukkueen nuoret pelaajat ovat jälleen vuoden vanhempia ja vuoden valmiimpia haastamaan muut kärkijoukkueet. Siltikin on yllätys että Tottenham ei hankkinut yhtään uutta pelaajaa kesän siirtoikkunassa. Eivät he ole kyllä menettäneetkään ketään vaikka Alderweireld on pyörinyt jatkuvasti siirtohuhuissa.  Lucas Moura pelasi viime kaudella vain muutamassa ottelussa ja häntä onkin nyt ajettu isompaan rooliin. Häntä voisi pitää uutena pelaajana. Isoimpana asiana on kuitenkin Tottenhamin uusi stadion jolle joukkue muuttaa tässä kuussa. 62000 katsojaa vetävä stadion nostaa viimeistään nyt joukkueen huippujen joukkoon.

Tottenham pelasi harjoituskaudella International Champions Cupia Kiinassa jossa joukkue voitti AS Roman ja AC Milanin. Barcelonan kanssa pelattiin tasan. Valioliiga kenraalissa joukkue koki tappion Gironalle 4-1.

Joukkue-uutiset:

Newcastlen uusi hankinta Muto ei välttämättä ehdi saada kaikkia paperitöitä tehtyä ennen tätä ottelua. Toinen uusi hankinta Rondon ei ole välttämättä 90 minuutin kunnossa, mutta mitä luultavimmin aloittaa sillä Joselu ei ole saman tason kärki.

Alderweireld, Dembele, Trippier, Dier ja Rose ovat kaikki epävarmoja sillä he palasivat lomalta vasta tällä viikolla MM-kisojen jälkeen.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Viime kaudella joukkueet kohtasivat myös ensimmäisellä kierroksella ja Tottenham voitti 0-2. Lontoossa Tottenham voitti 1-0.

Joukkueet ovat kohdanneet historiassaan 158 kertaa joista Newcastle on voittanut 58 ottelua. Tottenhamn on voittanut 68 ja 32 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  Newcastle Tottenham
Kotisaldo 8v – 4tp – 7ta 13v – 4tp – 2ta
Vierassaldo 4v – 4tp – 1ta 10v – 4tp – 5ta
Tehdyt maalit kotona 21 40
Päästetyt maalit kotona 17 16
Tehdyt maalit vieraissa 18 34
Päästetyt maalit vieraissa 30 20
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 7/19 – 36.8% 7/19 – 36.8%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 9/19 – 47.4% 10/19 – 53.6%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ