Wolverhapton Wanderers vs Everton – Lauantai 11 elokuuta

Lauantai 11 elokuuta
Wolverhapton Wanderers – Everton
Kertoimet: 2.30 – 3.25 – 3.35
19:30 Molineux, Wolverhampton

Tämä on Valioliiga kauden ensimmäinen ottelu molemmille. Vastakkain ovat portugalilaisvalmentajat Wolvesin Nuno Espirito Santo ja Evertonin uusi valmentaja Marco Silva.  Sarjanousija Wolverhampton luottaa taas portugalilaisiin ja joukkue vaikuttaakin hyvältä, mutta tasaisessa Valioliigan keskikastissa heidät povataan juuri putoamisviivan yläpuolelle. Everton on sijoittanut paljon tähän kauteen ja he ovatkin suuren kuuden pahin haastaja uuden päävalmentajansa Marco Silvan johdolla.

Wolverhampton voitti viime kaudella mestaruussarjan ja nousi taas valioliigaan kuuden vuoden tauon jälkeen.  Wolves kokosi superagentti Jorge Mendesin avulla huippujoukkueen mestaruussarjaan ja se voittikin sen helposti. Portugalilaisten vallankumous jatkuu tälläkin kaudella ja heitä löytyykin joukkueesta kahdeksan kappaletta. Uusina joukkueeseen ovat siirtyneet Portugalin maajoukkuevahti Rui Patricio ja keskikenttäpelaaja Joao Moutinho. Näiden lisäksi Willy Boly Portosta,  Jonny Atletico Madridista, Ruben Vinagre Monacosta, Adama Traore Middlesbroughista, Raul Jimenez Benficasta sekä Leo Bonatini Al-Hilalista.

Wolverhamptonin harjoituskausi sujui aika hyvin sillä he kaatoivat ensin Sveitsiläisen Young Boysin ja viime viikonloppuna kenraalissa Villarealin 2-1. Stoke Cityn ja Ajaxin kanssa pelattiin tasapelit ja ainoa tappio tuli Derby Countylle.

Espirito Santon Wolverhampton on hyvin koottu ja organisoitu joukkue joka pelaa erittäin monipuolisesti. He pyrkivät murtautumaan lyhyillä syötöillä, mutta osaavat vaihtaa pelin painopistettä myös pitkillä syötöillä. Heiltä löytyy hyviä laitureita jotka ovat aktiivisia ja tekevät jatkuvasti keskityksiä. Santon taktiikka ei kuitenkaan sitoudu vain yhteen pelitapaa vaan se on monipuolinen ja heiltä löytyy myös keinot millä ottaa vastustajan aseet pois kuten viime kaudella Manchester Cityä vastaan jolloin he jäivät nollille liigacupissa.

Everton tuli viime kaudella kahdeksanneksi ja tätä sijoitusta he lähtevät parantamaan. Heillä on nyt hyvä valmentaja Marco Silvassa joka pystyy kehittämään pelaajia vieläkin paremmaksi. Tämän lisäksi johto on tukenut uutta valmentajaa hankkien pari uutta ison rahan pelaajaa kuten Richarlisonin Watfordista ja Lucas Dignen Barcelonasta. Siirtoikkunan viimeisenä päivänä mukaan tulivat myös Barcelonasta Kolumbian maajoukkuepuolustaja Yerry Mina sekä keskikenttäpelaaja Andre Gomes. Shakhtar Donetskin laituri Bernard siirtyi myös Goodison Parkille. Lähtijöitä on ollut kuitenkin useampia kun Silva tekee joukkueestaan oman. Ramiro Funes Mori lähti Villarealiin, Wayne Rooney D.C. Unitediin, Davy Klaassen Werder Bremeniin, Kevin Mirallas lainalla Fiorentinaan ja Ashley Williams lainalla Stoke Cityyn.

Harjoitusotteluissa on tullut pelkkiä tappioita kun joukkue on hävinnyt Lillelle, Portolle, Blackburnille, Rennesille ja nyt viimeksi Valencialle.

Marco Silva tunnetaan valmentajana joka saa joukkueet alussa pelaamaan hyvin. Silvan joukkueet ainakin aikaisemmin ovat pelanneet vastahyökkäysjalkapalloa jossa varotaan virheitä, mutta hyökätään aktiivisimmin laitojen kautta kuin esim Mourinhon United.

Joukkue-uutiset:

Wolvesin uuden hankinnan Adama Traoren pelaaminen on epävarmaa sillä hän voi tarvita muutaman harjoituksen lisää että tottuu Wolvesin pelityyliin. Laituri Ivan Cavaleiron pelaaminen on myös epävarmaa sillä hänestä ovat olleet useammat seurat kiinnostuneita ja hän on tippunut nokkimisjärjestyksessä alemmaksi.

Evertonilta tulee puuttumaan Mason Holgate loukkaantumisen vuoksi. Ykkösmaalivahti Jordan Pickfordin osallistuminen on epävarmaa sillä hän juuri palasi lomalta MM-kisojen vuoksi. James McCarthyn pelaaminen on myös epävarmaan loukkaantumisen vuoksi. Uudet hankinnat Mina ja Gomes tuskin myöskään osallistuvat tähän otteluun.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Joukkueet ovat kohdanneet historiassaan 94 kertaa joista Everton on voittanut 41 ottelua. Wolverhampton on voittanut 32 ja 21 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  Wolves (Mestaruussarja) Everton
Kotisaldo 16v – 5tp – 2ta 10v – 4tp – 5ta
Vierassaldo 14v – 4tp – 5ta 3v – 6tp – 10ta
Tehdyt maalit kotona 47 28
Päästetyt maalit kotona 18 22
Tehdyt maalit vieraissa 35 16
Päästetyt maalit vieraissa 21 36
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 13/23 – 56.5% 9/19 – 47.4%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 11/23 – 47.8% 9/19 – 47.4%