Chelsea – Arsenal

Lauantai 19 elokuuta
Chelsea – Arsenal 19:30 Staford Bridge, Lontoo
Kertoimet: 1.77 – 3.95 – 4.45


Lontoon Stamford Bridge stadionilla kohtaavat Valioliigan uusimmat managerit. Chelsean Maurizio Sarri ja Arsenalin Unai Emery. Managerien kauden alku viime viikolla oli totaalisesti erilainen. Sarrin Chelsea kävi hakemassa helpon 0-3 vierasvoiton Huddersfieldistä kun taas Emeryn Arsenal kärsi 0-2 kotitappion viime kauden mestari Manchester Cityä vastaan.

Chelsea tietää hyvin 0-2 tappiot Manchester Citylle sillä he hävisivät heille juuri ennen kauden alkua Community Shieldissä 0-2. Huddersfield peli olikin siksi huikea parannus. Maurizio Sarri on sanonut että hän tarvitsee kaksi kuukautta aikaa tehdä Chelseasta haluamansa varsinkin kun MM-kisoissa pelanneet pelaajat ovat vasta palaamassa lomaltaan. Sarrin pitää kuulemma tuntea heidän luonteenpiirteensä ennenkuin voi tehdä heistä parempia ja se kestää pari kuukautta.

Chelsea aloitti kauden 4-3-3 taktiikalla joka erosi selkeästi Antonio Conten käyttämästä kolmen puolustajan linjasta. Siltikin tämä puolustus toimi sillä Chelsean uusi maalivahti Kepa teki vain yhden torjunnan koko ottelun aikana vaikka Terrierit saivatkin yhden yrityksen osumaan tolppaan.

Tähän otteluun Sarrilla on runsaasti valinnanvaraa pelaajissa. Puolustus Rudigerin ja Luizin johdolla toimi hyvin ensimmäisessä pelissä, mutta heidän paikkaa kärkkyvät myös Cahill ja Christensen. Keskikentän kolmiossa uusi hankinta Jorginho ja maailmanmestari Kante olivat loistavia ja molemmat saivatkin maalin mieheen. Kolmas mies, Barkley ei ollut huono, mutta tälle paikalle on nyt tunkua kun Ruben Loftus-Cheek ja Mateo Kovacic haluavat myös peliaikaa. Kärjessä Morata ei vakuuttanut ja Sarri voikin haluta liikkuvamman hyökkäyskolmikon kuten hänellä oli Napolissa joten Pedro, Willian ja Hazard voivat olla lähempänä aloituspaikkaa.

Arsenalin tappio Citylle näytti kuinka paljon heillä on vielä työtä takana. Emery haluaa Arsenalin pelaavan puolustuksen kautta ja se näkyi mm. Siinnä että Petr Cechillä oli ottelun aikana 42 kosketusta joka on enemmän kuin hänellä on koskaan ollut. Arsenalin pelaajat eivät olleet tottuneet tähän puolustuksen kautta pelaamiseen ja vaikka alhalla syötöt onnistuivat niin toinen ja kolmas vaihe puuttuivat. Keskikenttä ei tullut hakemaan palloa ja sitä ei saatu pelattua taas hyökkääjille. Voi kestää aika kauan ennenkuin Emery saa Arsenalin pelaamaan haluamallaan tavalla.

Uusi maalivahti Bernd Leno sopii varmasti Emeryn systeemiin hyvin ja voi olla että hän korvaa Cechin maalissa pian. Cityä vastaan keskikenttä oli heikko ja onneksi Emeryllä on laittaa Sampdoriasta tullut Lucas Torreira avaukseen Xhakan tilalle. Tämän pitäisi parantaa sitä jo huomattavasti. Arsenalin pelaajat olivat hieman kesäterässä tässä ottelussa ja puhtaat paperit voidaan antaa vain nuorelle Guendouzille joka pelasi isännän elkein vaikka pari virhettä tulikin. Toivottavasti muut pelaajat saavat hänen intohimonsa ja energiansa niin Arsenalkin voisi laittaa Chelsealle kampoihin.

Joukkue-uutiset:

Chelsea saa tähän otteluun lähes täyden kokoonpanon lukuunottamatta Cesc Fabregasia joka on vielä toipumassa polvivammasta.

Arsenalilla on useampi loukkaantumisongelma tähän otteluun. Viime ottelussa jalkansa loukannut vasen pakki Ainsley Maitland-Niles on ulkona pari kuukautta. Kaksi muuta vasenta pakkia, Sead Kolasinac ja Nacho Monreal ovat molemmat palaamassa vasta loukkaantumisen jäljiltä. Monreal pystyy jo harjoittelemaan joten hän voi avata. Jos hän ei pysty pelaamaan niin Stephan Lichtsteineria voidaan joutua käyttämään ”väärällä puolella”. Laurent Koscielny on vielä pitkään loukkaantuneena, mutta Danny Wellbeck on valmis pelaamaan lomansa jäljiltä.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Viime kaudella molemmat kohtaamiset päättyivät tasatulokseen. Stamford Bridgen ottelu päättyi 0-0. Tänä vuonna molemmat managerit suosivat hyökkäävää jalkapalloa joten tämä tuskin toistuu.

Joukkueet ovat kohdanneet historiassaan 195 kertaa joista Chelsea on voittanut 62 ottelua. Arsenal on voittanut 76 ja 57 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  Chelsea Arsenal
Kotisaldo 11v – 4tp – 4ta 15v – 2tp – 2ta
Vierassaldo 10v – 3tp – 6ta 4v – 4tp – 11ta
Tehdyt maalit kotona 30 54
Päästetyt maalit kotona 16 20
Tehdyt maalit vieraissa 32 20
Päästetyt maalit vieraissa 22 31
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 8/19 – 42.1% 15/19 – 78.9%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 13/19 – 68.4% 11/19 – 57.9%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ