Crystal Palace – Liverpool

Maanantai 20 elokuuta
Crystal Palace – Liverpool 22:00 Selhurst Park, Lontoo
Kertoimet: 7.25 – 4.90 – 1.42


Lontoon Selhurst Parkilla kohtaavat ensimmäisellä kierroksella selkeät voitot ottaneet Crystal Palace ja Liverpool. Crystal Palace haki hyvän ja tärkeän vierasvoiton paikallisvastustaja Fulhamista 0-2. Liverpool taas otti selkeän 4-0 kotivoiton West Hamista.

Crystal Palace jatkoi liigassa siitä mihin harjoitusotteluissa jäi eli voittamalla Valioliigan avausottelussa Fulhamin. Harjoitusotteluissa joukkue ei ollut hävinnyt kertaakaan voittaen Toulousen, Readingin, Stevenagen,  Oxfordin ja Halmstadin. FC Helsingorin kanssa he pelasivat tasan.

Siinnä missä harjoitusotteluissa joukkue pelasi hienosti hyökkäävää jalkapalloa ja mässäili maaleilla niin Fulhamia vastaan joukkueen tehokas viimeistely ja vahva puolustus takasivat kolme pistettä. Fulham oli ottelussa seikkailunhaluisempi ja he pitivätkin palloa yli 66% ajasta. Crystal Palace iski kuitenkin tehokkaasti vastaan ja tekivät tarvittavat maalit.

Ensimmäisen jakson lopussa kun Fulham ei saanut hallinnastaan maalia aikaiseksi, iski Palace. Laitapuolustaja Patrick van Aanholt löysi rangaistusalueen sisältä Jeffrey Schluppin joka hyödynsi Fulhamin puolustaja Calum Chambersin antaman tilan ja iski pallon maaliin antaen ”Kotkille” tauko johdon. Toisen puoliajan lopulla Wilfried Zaha pääsi yksin läpi, kiitos Aaron Wan-Bissakan syötön, ja ampui vierailijoille 0-2 maalin. Voitto ei ehkä ollut täysin ansaittu pelitilanteiden määriä katsoessa sillä Fulhamilla oli 14 laukausta maalia kohti ja erityisesti heidän kärkipelaajansa Serbian Aleksandar Mitrovic tuhlaili pari erittäin hyvää paikkaa. Liverpoolia vastaan Crystal Palace saa aivan toisen tasoiset hyökkääjät vastaan joten noitakaan paikkoja ei saa enää antaa.

Liverpool otti omassa ottelussaan erittäin helponnäköisen 4-0 voiton West Hamista. Tämä oli Liverpoolin suurin avauskierroksen voitto sitten vuoden 1932. Liverpoolin pelissä vaikutuksen teki se että peli oli jo tässä vaiheessa noin hyvännäköistä vaikka useampi pelaaja oli vasta vähän aikaa sitten palannut lomiltaan. Uusi hankinta, Alisson Becker, maalissa joutui tekemään vain kaksi torjuntaa. Hieno asia joukkueelle oli myös että Salah ja Mane molemmat pääsivät jo avausottelussa maalien makuun ja kolmas hyökkääjä Firmino antoi pari hyvää syöttöä. Sturridge on pysynyt harjoituskaudella terveenä ja ampui heti ensimmäisellä kosketuksellaan maalin kun hän tuli vaihdosta. Liverpoolilla onkin nyt erittäin leveä ja laadukas materiaali.

Tietenkään West Ham ei ollut se paras mittari. Lontoolaisilla oli ollut todella aktiivinen siirtoikkuna ja joukkue vasta vielä opettelee pelaamaan yhdessä. Heillä voi mennä vielä useampi ottelu ennenkuin tulokset ja peli alkavat parantua. Crystal Palace on organisoidumpi ja ei tule antamaan kotonaan niin paljon tilaa kuin mitä West Ham antoi.

Joukkue-uutiset:

Roy Hodgsonin Crystal Palacella on kaikki pelaajat käytettävissä tässä ottelussa.

Liverpoolin Joel Matip on toipunut sen verran että on mitä luultavimmin mukana ainakin penkillä. Dejan Lovren on vieläkin poissa lantiovamman takia ja kun Ragnar Klavan myytiin Italiaan niin Joe Gomez aloittaa Virgil van Dijkin parina jälleen keskuspuolustuksessa.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Viime kaudella Liverpool voitti molemmat ottelut yhden maalin erolla. 1-2 Selhurst Parkilla ja 1-0 kotonaan Anfieldilla.

Joukkueet ovat kohdanneet historiassaan 52 kertaa joista Liverpool on voittanut 27 ottelua. Crystal Palace on voittanut 14 ja 11 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  Crystal Palace Liverpool
Kotisaldo 7v – 5tp – 7ta 12v – 7tp – 0ta
Vierassaldo 4v – 6tp – 9ta 9v – 5tp – 5ta
Tehdyt maalit kotona 29 45
Päästetyt maalit kotona 27 10
Tehdyt maalit vieraissa 16 39
Päästetyt maalit vieraissa 28 28
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 12/19 – 63.1% 11/19 – 57.9%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 9/19 – 47.3% 14/19 – 73.7%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ