Watford – Crystal Palace

Sunnuntai 26 elokuuta
Watford – Crystal Palace 15:30 Vicarage Road Stadion, Lontoo
Kertoimet: 2.50 – 3.20 – 3.00

Sunnuntain päivä ottelussa kohtaavat Valioliigan kolmannella kierroksella Lontoon paikallisottelussa molemmat ottelunsa tähän mennessä voittanut Watford sekä Suomen entisen maajoukkueluotsin, Roy Hodgsonin, valmentama Crystal Palace. Palace voitti avausottelussa Fulhamin 0-2, mutta hävisi sitten samoin lukemin Liverpoolille.

Watfordin tappioton kauden aloitus tuli hyvillä esityksillä ensin kotiottelusta Brightonia vastaan (2-0) ja sen jälkeen 1-3 vierasvoitolla Burnleyta vastaan. Heillä on siis tällä hetkellä yhtä monta pistettä kuin mm. Manchester Cityllä, Liverpoolilla, Chelsealla ja Tottenhamilla. Muihin joukkueisiin verrattuna, Watfordin kauden alku on ollut ehkä lempeän onnekas sillä tämä oli oikea aika kohdata Burnley, joka pelaa kahdella rintamalla liigassa ja Euroopassa. Burnleyn puolustustaktiikkaa on vaikea ylläpitää jos kapea rinki on väsynyt ja se näkyikin Watford ottelussa. Viime kaudella Burnley päästi koko kauden aikana vain 17 maalia kotonaan. Watford teki yhdessä ottelussa jo kolme. Watfordin todellinen taso tullaan näkemään myöhemmässä vaiheessa. Odotukset ovat että Watford alkaisi pikkuhiljaa tippumaan sarjataulukossa alaspäin.

Watfordilla oli myös viime kaudella hyvä alku, mutta joka lopulta hyytyi 14. sijaan. Kapea rinki ei mahdollistanut taistelua korkeammista sijoista. Tämänkin takia, Watford oli siirtoikkunassa aktiivinen, sillä he toivat joukkueeseen kahdeksan uutta pelaajaa jotka antavat leveyttä aikaisemmin kapeaan joukkueeseen.  Watfordin Javi Garcia toivookin että uudet pelaajat auttaisivat hyvän vireen säilyimistä kauemmin.

Crystal Palace tulee Vicarage Roadille huokuen hyvää itseluottamusta. He puolustivat hyvin voiton Fulhamista ja Liverpooliakin vastaan heillä oli omat paikkansa. Liverpool teki maalinsa rangaistuspotkusta ja loppuhetken yksinläpi tilanteesta kun Palace pelasi jo 10 miehellä hakien tasoitusta.

 Joukkueen pelityylin pitäisi sopia erityisesti vieraskentille jossa he voivat luovuttaa pallonhallinnan vastustajalle ja iskeä sitten nopeasti vastaan. Crystal Palacen pelaajat kuten Zaha ja Townsend ovat nopeita, taitavia ja vahvoja ja sopivat tähän täydellisesti. Crystal Palace ei olekaan hävinnyt viimeiseen viiteen vierasotteluun. Jos mukaan lasketaan kesän harjoitusottelut niin Crystal Palace ei ole hävinnyt kymmeneen vierasotteluun (7 voittoa ja 3 tasapeliä).

Crystal Palacella on myös hyvä historia Watfordin vieraana. Kun lasketaan liigan ja Cupin ottelut mukaan niin Palace on hävinnyt vain kerran yhdeksässä ottelussa Watfordille. He eivät ole hävinneet Vicarage Roadilla liigassa sitten vuoden 2009.

Joukkue-uutiset:

Watfordilta tulee vieläkin puuttumaan tärkeä Gerard Deulofeu joka hankittiin pysyvällä siirrolla Barcelonasta kesän aikana. Hänellä on lonkkavamma ja toiveissa on että hän pystyisi pelaamaan ensi viikonloppuna.

Roy Hodgsonilla on ongelma kokoonpanon kanssa sillä hyökkääjä Christian Benteke oli tehoton Liverpool ottelussa. Hodgson voisi korvata hänet joko Ayewlla, Meyerillä tai Norjan Sorlothilla. Toinen ongelma kohta on oikea puolustaja sillä Aaron Wan-Bissaka sai punaisen kortin Liverpool ottelussa.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Viime kaudella tämä ottelu päättyi 0-0. Crystal Palace voitti oman kotiottelunsa 2-1.

Joukkueet ovat kohdanneet historiassaan 118 kertaa joista Crystal Palace on voittanut 49 ottelua. Watford on voittanut 41 ja 28 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  Watford Crystal Palace
Kotisaldo 7v – 6tp – 6ta 7v – 5tp – 7ta
Vierassaldo 4v – 2tp – 13ta 4v – 6tp – 9ta
Tehdyt maalit kotona 27 29
Päästetyt maalit kotona 31 27
Tehdyt maalit vieraissa 17 16
Päästetyt maalit vieraissa 33 28
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 12/19 – 63.1% 12/19 – 63.1%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 9/19 – 47.3% 9/19 – 47.3%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ