Wolverhampton Wanderers – Manchester City

Lauantai 25 elokuuta

Wolverhampton Wanderers – Manchester City 14:30 Molineux, Wolverhampton
Kertoimet: 12.00 – 6.45 – 1.24


Lauantain päiväottelussa kohtaavat Portugalilaisten voimalla pelaava nousijajoukkue Wolverhampton Wanderers ja hallitseva mestari ja tämän kauden suurin voittajasuosikki Manchester City. Kyseessä on Valioliigan kolmannen kierroksen avausottelu.

Wolverhampton aloitti kauden suurin tavoittein. Joukkueella oli vahva Portugalilaisrunko jo viime kaudella kiitos superagentti Pedro Mendesin yhteyksien. Tähän hyvään nippuun liittyi myös mm. Portugalin maajoukkuevahti Rui Patricio ja keskikenttämaestro Joao Moutinho. Parhaassa tapauksessa ja fanien toiveissa nousijajoukkue voisi taistella jopa Euro Cup paikasta. Alun esitykset ovat olleet rohkaisevia, mutta tulokset eivät.

Wolves aloitti kautensa 2-2 tasapelillä Evertonia vastaan. Tulos oli pettymys sillä he pelasivat yli puolet ottelusta miehen ylivoimalla. Toisessa ottelussa he hävisivät Leicesterille vieraissa 2-0 vaikka hallitsivat ottelua ja loivat huomattavasti enemmän maalipaikkoja. He pelasivat jälleen myös miehen ylivoimalla 25 minuuttia Jamie Vardyn punaisen kortin jälkeen, mutta maaleja ei tullut. Varmasti pallot pomppivat myös heille pitkän kauden aikana, mutta heti alussa he näkevät että hallinta ja parempana joukkueena oleminen ei aina anna tasaisessa valioliigassa pisteitä.

Manchester City rikkoi viime kaudella useamman Valioliiga ennätyksen ja täksi kaudeksi joukkueen runko on pysynyt samana. Tähän useamman huippupelaajan listaan lisättiin vielä Algerialainen Riyad Mahrez, joka siirtyi Leicesterissä. Joukkueessa on nyt huikeasti taitoa ja leveyttä taistella useammassa kilpailussa.

Manchester City on aloittanut siitä mihin he jäivät viime kaudella. He voittivat avausottelussa vieraissa Arsenalin 0-2 ja ensimmäisessä kotiottelussaan he murskasivat Huddersfieldin 6-1 ja lukemat olisivat voineet olla rumemmatkin. Tässä ottelussa Sergio Aguero ampui jo kolmannen hattutempun vuoden 2018 aikana. Vain Harry Kane (6 – 2017) ja Alan Shearer (5- 1995) ovat ampuneet useamman kalenterivuoden aikana.

Cityllä on nousijajoukkueita vastaan hyvät tilastot sillä he ovat hävinneet viimeisissä 29 kohtaamisessa juuri nousseita joukkueita vastaan vain kerran. Tämä tapahtui vuonna 2015 Burnleytä vastaan. Jos City voittaa tämän ottelun niin heistä tulee ensimmäinen mestaruuden voittanut joukkue joka seuraavalla kaudella on voittanut kolme ensimmäistä otteluaan sitten Manchester Unitedin 2011-12 kauden.

Joukkue-uutiset:

Wolverhampton tulee olemaan jälleen ilman Ivan Cavaleiroa ja Leander Dendockeria jotka ovat loukkaantuneina. Matt Doherty ei välttämättä pysty pelaamaan sillä hänet kannettiin paareilla ulos viime ottelussa Jamie Vardyn punaiseen korttiin johtaneen rikkeen takia. Adama Traore voi olla avauksessa sillä hän tuli viime pelistä debyytissään penkiltä sisään.

Manchester City tulee olemaan ilman Kevin De Bruynea ja kakkosmaalivahti Claudio Bravoa sillä molemmat ovat pitkään loukkaantuneina. Danilo ja Eliaquim Mangala ovat myös vielä kokoonpanosta ulkona. Leroy Sane, Raheem Sterling ja Riyad Mahrez toivovat pääsevänsä avaukseen taas tässä ottelussa.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Joukkueet kohtasivat viime kaudella Liiga Cupissa jossa Wolverhampton piti Cityn huippyhyökkääjät nollilla. City meni jatkoon vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen.  Valioliigassa joukkueet ovat kohdanneet viimeksi 2011-12 kaudella jolloin City voitti molemmat ottelut kahdella maalilla.

Joukkueet ovat kohdanneet historiassaan 117 kertaa joista Manchester City on voittanut 47 ottelua. Wolves on voittanut 46 ja 24 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  Wolves (Mestaruussarja) Man. City
Kotisaldo 16v – 5tp – 2ta 16v – 2tp – 1ta
Vierassaldo 14v – 4tp – 5ta 16v – 2tp – 1ta
Tehdyt maalit kotona 47 61
Päästetyt maalit kotona 18 14
Tehdyt maalit vieraissa 35 45
Päästetyt maalit vieraissa 21 13
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 13/23 – 56.5% 16/19 – 84.2%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 11/23 – 47.8% 11/19 – 57.9%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ