Manchester United – Tottenham

Maanantai 27 elokuuta
Manchester United – Tottenham 22:00 Old Trafford, Manchester
Kertoimet: 2.60 – 3.30 – 3.00


Maanantain ainoassa Valioliigan ottelussa kohtaavat viime kauden kakkonen Manchester United ja kolmonen Tottenham Hotspur. Tämä on molemmille kauden kolmas ottelu. United voitti avauskierroksella kotonaan Leicesterin 2-1, mutta hävisi toisen ottelunsa vieraissa Brightonille 3-2. Tottenham on voittanut tähän mennessä molemmat ottelunsa. Ensimmäisellä kierroksella kaatui Newcastle 1-2 ja toisella kierroksella Fulham 3-1 Wembleyllä.

Manchesterin punaiset ja José Mourinho tarvitsevat tästä ottelusta voiton. Unitedin kauden alku on ollut heikko. Vaikka he voittivat Leicesterin avausottelussa niin vierailijat olivat ottelussa kuskin paikalla. Tappio Brightonille oli samanlainen eikä United näyttänyt joukkueelta joka oli tullut viime kaudella toiseksi. Joukkueen fanit ovat olleet vihaisia pelaajien otteista ja otteluiden jälkeisissa kannattajien haastatteluissa ollaankin kuultu paljon negatiivisia kommentteja. ”Pelaajia ei kiinnosta.” ”Joukkueelta puuttuu selkeä pelitapa.” ”Mourinho on menettänyt otteensa.” Mourinhon paineet Old Traffordilla vaan kasvavat.

Viime ottelussa suurimmat ongelmat olivat puolustuksessa jossa Bailly ja Lindelöf olivat heikkoja. Mourinho voikin tähän otteluun laittaa Chris Smallingin kolmanneksi keskuspuolustajaksi ja pelata samalla tavalla kuin viime kaudella Spursia vastaan. Tähän otteluun Mourinho saa takaisin myös viime kaudella isolla rahalla Arsenalista siirtyneen Alexis Sanchezin, joka ei pelannut Brightonia vastaan pienen vamman vuoksi. Sanchezilla oli kuitenkin myös omat ongelmansa kannattajien kanssa kun hän julkaisi oman vaatelinjansa Brighton tappion jälkeen. Fanien mielestä ajankohta oli väärä tappion jälkeen ja se sai hänet poistamaan ilmoituksen omalta sosiaalisen median sivuiltaan

Tottenhamilla oli myös oma skandaalinsa muutama päivä sitten kun joukkueen kapteeni ja Ranskan maajoukkueen maalivahtina MM-kultaa voittanut Hugo Lloris jäi kiinni auton ajamisesta alkoholin vaikutuksen alaisena. Seura oli tästä erittäin vihainen ja tämä mitä luultavimmin johtaa siihen että Vorm ottaa Llorisin paikan maalissa tässä tärkeässä ottelussa. Tottenhamin tuskin täytyy muita muutoksia tehdä sillä he ovat pelanneet erittäin hyvin kahdessa aikaisemmassa ottelussaan. Pelaajat ovat näyttäneet että seura teki oikein kun ei hankkinut kesän aikana yhtään uutta vahvistusta.

Tottenham voi myös tässä ottelussa käyttää kolmen puolustajan linjaa samanlaisesti kuin he pelasivat Fulhamia vastaan. Tämä olisi kuitenkin vasta toinen kerta sen jälkeen kun Alderweireld loukkaantui viime kaudella. Tämä systeemi kuitenkin toimi joten sillä voidaan jatkaa. Tottenham voi harkita pientä kierrättämistä, mutta siihen on mahdollisuus ehkä vain Kierran Trippier – Serge Aurier ja ehkä Lucas Moura – Erik Lamela kohdalla, mutta molemmat Trippier ja Lucas tekivät maalin viime viikolla joten vaikea heitä olisi avauskokoonpanosta syrjäyttää.

Joukkue-uutiset:

Unitedille Antonio Valencia ja Nemanja Matic ovat harjoitelleet jälleen loukkaantumisten jälkeen ja heidän pitäisi olla käytettävissä. Luke Shawlla oli ongelma jalan kanssa ja hänen pelaamisensa on epävarmaa. Varmat poissaolijat ovat Diogo Dalot (joka kuitenkin harjoittelee jo), Sergio Romero ja Marcos Rojo.

Tottenhamilta ovat poissa Son Heung-min joka on vielä Aasian kisoissa Etelä-Korean kanssa. Hänen lisäksi joukkueesta puuttuvat Juan Foyth, Vincent Janssen ja Victor Wanyama. Llorisin pelaaminen on siis epävarmaa kurinpidollisista syistä.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Tottenhamilla ei ole hyvä historia Old Traffordilla. He ovat voittaneet siellä vuosina 2014 ja 2012, mutta löytääkseen sitä edeltävän voiton niin pitää menna takaisin aina vuoteen 1989 asti.

Viime kaudella molemmat voittivat liigassa oman kotiottelunsa. United kaatoi Spursin Old Traffordilla 1-0 ja Spurs Wembleyllä 2-0. FA Cupissa United voitti 2-1 ja tämä ottelu pelattiin Wembleyllä.

Historiansa aikana Manchester United ja Tottenham ovat kohdanneet 189 kertaa joista United on voittanut 90. Tottenham on voittanut 51 ja 48 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  Manchester United Tottenham
Kotisaldo 15v – 2tp – 2ta 13v – 4tp – 2ta
Vierassaldo 10v – 4tp – 5ta 10v – 4tp – 5ta
Tehdyt maalit kotona 38 40
Päästetyt maalit kotona 9 16
Tehdyt maalit vieraissa 30 34
Päästetyt maalit vieraissa 19 20
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 10/19 – 52.6% 7/19 – 36.8%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 8/19 – 42.1% 10/19 – 53.6%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ