Leicester City – Liverpool

Lauantai 1 syyskuuta

Leicester City – Liverpool 14:30 King Power Stadium, Leicester
Kertoimet: 7.75 – 4.80 – 1.45

Valioliiga lauantain päiväottelussa kohtaavat hyvin kautensa aloittaneet Leicester City ja Liverpool. Leicester hävisi avausottelunsa Manchester Unitedille, mutta on voittanut tämän jälkeen Wolverhampton Wanderersin kotona ja Southamptonin vieraissa. Liverpool on voittanut kaikki ottelunsa tähän mennessä päästämättä maaliakaan. Avausottelussa kaatui West Ham, tämän jälkeen Crystal Palace vieraissa ja viimeksi viime viikonloppuna Brighton kotona Anfieldillä.

Leicester on noussut hyvin avausottelun tappiostaan Manchester Unitedia vastaan. Normaalisti tappio Unitedille olisi ollut normaali juttu, mutta Leicester oli ottelussa parempi ja olisi ansainnut vähintään tasapelin. Wolves ottelussa Leicester ei ollut parhaimmillaan, mutta onnistui nappaamaan voiton huonommallakin pelillä. Jamie Vardy otti ottelussa myös typerän punaisen kortin jota hän vieläkin kärsii. Southamptonia vastaan Claude Puelin miehistö näytti henkiset voimavaransa nousemalla tappioasemasta voittoon Harry Maguiren viime hetken maalilla.

Leicester on aloittanut odottamattoman hyvin tällä kaudella. Joukkueen veikattiin heikentyneen Mahrezin lähdön jälkeen, mutta uudet hankinnat Ricardo Pereira ja James Maddison ovat nousseet heti isoon rooliin joukkueessa. Joukkueen peli näyttää yhtenäisemmältä kuin viime kaudella. Mahrezin lähtö näyttääkin olevan onni onnettomuudessa. Viime kaudella Puel joutui vastailemaan joka lehdistötilaisuudessa kysymyksiä hänestä. Nyt joukkueella on työrauha ja esitykset hyviä.

Liverpool on saanut kaudella unelmastartin. Kolme voittoa ja ei yhtään päästettyä maalia. Vastassa ei ole vielä ollut yhtään isoa joukkuetta, mutta tulokset ovat olleet hyviä. Joukkue ei ole vielä parhaassa iskussa, mutta viime kaudella näistä peleistä ei välttämättä olisi tullut voittoja. Livepoolilla on ollut vaikeuksia keskuspuolustajien loukkaantumisten kanssa sillä Lovren on ollut loukkaantuneena, Matip on vasta tullut takaisin ja Klavan myytiin pois. Joe Gomez on kuitenkin paikannut ihan hyvin van Dijkin parina, mutta se ei voi olla pidemmän aikavälin ratkaisu.

Livepoolin uudet hankinnat ovat olleet täsmähankintoja sillä Allison maalilla on ollut varma. Naby Keita keskikentällä on myös tuonut lisää vaihtoehtoja hyökkäyspeliin. Ainoastaan Fabinho ei ole ollut vielä valmis Valioliigan vaatimuksiin. Liverpoolin vahvin ase on tietenkin hyökkäyspeli ja Mane, Fabinho ja Salah ovatkin aloittaneet vahvasti. Joukkueen ehkä tämän kauden paras pelaaja on ollut kuitenkin luotettava sotaratsu James Milner. Milner on ottanut keskikentän kilpailutilanteen hyvin haltuun ja nostanut pelinsä aivan uudelle tasolle. Liverpool on aloittanut kaikki kolme otteluaan samalla aloituskokoonpanolla, mutta kun peli toimii niin miksi sitä muuttamaan. Tämä ottelu voi hyvinkin olla neljäs perättäinen samalla kokoonpanolla.

Tämän ottelun pitäisi sopia Liverpoolille hyvin sillä Leicester ei hirveästi parkkeeraa bussia joka antaa molemmille mahdollisuuden maalientekoon. Viihdyttävä ottelu varmasti luvassa.

Joukkue-uutiset:

Leicester tulee olemaan jälleen ilman ykköskärkeään Jamie Vardya joka kärsii vielä pelikieltoa ottamastaan punaisesta kortista Wolvesia vastaan. Kelechi Iheanacho aloitti viime ottelussa ja pelasi hyvin joten tuskin Leicester tähän kaatuu. Matty James on myös loukkaantuneena.

Liverpoolin ainoa puuttuva pelaaja on Kroatian Dejan Lovren joka on kärsinyt lantiovammasta. Hän luultavasti palaa joukkueeseen vasta maajoukkuetauon jälkeen. Oxlade-Chamberlain on tietenkin poissa vielä pitkän ajan.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Liverpool voitti viime kaudella valioliigassa molemmat kohtaamiset; 2-3 King Power Stadionilla ja 2-1 kotona Liverpoolissa. Liiga Cupissa Leicester oli kuitenkin parempi lukemin 2-0.

Historiansa aikana Leicester ja Liverpool ovat kohdanneet 110 kertaa joista Liverpool on voittanut 47. Leicester on voittanut 39 ja 24 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  Leicester City Liverpool
Kotisaldo 7v – 6tp – 6ta 12v – 7tp – 0ta
Vierassaldo 5v – 5tp – 9ta 9v – 5tp – 5ta
Tehdyt maalit kotona 25 45
Päästetyt maalit kotona 22 10
Tehdyt maalit vieraissa 31 39
Päästetyt maalit vieraissa 38 28
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 9/19 – 47.4% 11/19 – 57.9%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 13/19 – 68.4% 14/19 – 73.7%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ