Manchester City – Newcastle

Lauantai 1 syyskuuta

Manchester City – Newcastle 19:30 Ettihad Stadium, Manchester
Kertoimet: 1.10 – 10.00 – 28.75

Valioliiga lauantain iltaottelussa kohtaavat mestarisuosikki Manchester City sekä kauden ilman voittoja aloittanut Newcastle United. City voitti kahdessa ensimmäisessä ottelussaan Arsenalin ja Huddersfieldin, mutta jäi viime viikonloppuna tasapeliin Wolverhamptonin vieraana. Newcastle hävisi kotiotteluissaan sekä Tottenhamille että Chelsealle. Heidän ainoa pisteensä tuli Cardiffin vieraana.

City aloitti kauden ottamalla erittäin helpot 0-2 ja 6-1 voitot Arsenalista ja Huddersfieldistä. Wolverhampton Wanderersin kanssa jäätiin kuitenkin 1-1 tasapeliin vaikka paikkoja oli voittoon asti. Wolves teki myös johtomaalinsa kädellä joten City voi tuntea kärsineensä vääryyttä menetetyistä pisteistä. Menetetyistä pisteistä huolimatta City on näyttänyt tällä kaudella ehkä kaikista vahvimmilta tässä vaiheessa kautta.

Nyt Pep Guardiolan joukkue haluaa päästä takaisin voittokantaan ja kotiottelu Newcastlea vastaan on juuri se oikea ottelu tässä vaiheessa kautta. Cityn viime kauden kotikunto oli uskomattoman hyvä. He voittivat 19 kotiottelustaan 16. Heillä on myös erinomainen historia Newcastlea vastaan. City ei ole hävinnyt Newcastlelle  Valioliigassa 21 otteluun ja näistä 18 on ollut voittoja. Vuonna 2014, Newcastle kävi kuitenkin hakemassa Liiga cupista 0-2 voiton.

Guardiola on kierrättänyt pelaajiaan ja pelimuotoaan näissä otteluissa. Hän on käyttänyt 3-3-2-2 ja 4-1-4-1 muotoja ja voi olla että hän jälkimmäistä tässä ottelussa. Vaikka Cityltä puuttuu Devin de Bryune niin hänellä on runsaasti vaihtoehtoja keskikentälle. Hyökkäävän keskikentän paikalle on laittaa Bernardo Silva, David Silva, Ilkay Gundogan, Riyad Mahrez, Leroy Sane ja Raheem Sterling. Näistä vain kahdelle tai korkeintaan kolmelle löytyy avauksen paikka.

Tämä on Newcastlelle jo kauden kolmas iso seura jonka he kohtaavat. Tottenhamille ja Chelsealle kärsittiin kotona 1-2 tappio. Chelsea ottelun puolustusvoittoisesta taktiikasta tuli fanien ja lehdistön toimesta aika paljon kritiikkiä Newcastlen managerille, Rafa Benitezille. Fakta on kuitenkin se että jos he olisivat pelanneet aktiivisemmin, olisi Chelsea voittanut useammalla maalilla. Nyt heillä oli ainakin mahdollisuus edes pisteeseen.

Tähän otteluun, Benitez tulee pelaamaan mitä luultavimmin samalla tavalla. Newcastle tulee puolustamaan ja Manchester City tulee puskemaan viiden puolustajan muuriin. Newcastlella ei tule olemaan ottelussa kovinkaan montaa maalipaikkaa. Benitezillä tulee myös olemaan päänvaivaa ketä pelaajia valita, mutta toisin kuin Pepillä on valinnanvaraa, niin Benitezillä ei ole. Hän on varmasti pettynyt kuinka huonosti hänen reservipelaajansa pelasivat keskiviikon Carabao Cupissa Nottinghamia vastaan. Penkiltä on siis vaikea ottaa pelaajia avaukseen.

Joukkue-uutiset:

Manchester City joutuu tulemaan toimeen ilman kahdta pitkän ajan loukkaantumistaan Kevin De Bruynea ja Claudio Bravoa. Heidän lisäksi myös Danilon odotetaan olevan poissa tästä pelistä.

Newcastlen Jonjo Shelvey ja kapteeni Jamaal Lascelles eivät pelanneet Chelseata vastaan, mutta jälkimmäinen voi olla käytettävissä tässä ottelussa. Newcastle kierrätti aika runsaasti pelaajiaan keskiviikon Nottingham tappiossa, mutta ainakin Ayoze Perez ja Salomon Rondon saivat ottelussa peliaikaa. Matt Richie ei pelannut Nottinghamia vastaan polvivamman takia, mutta hänen odotetaan olevan kokoonpanossa Cityä vastaan.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Viime kaudella Manchester City voitti molemmat kohtaamiset; 3-1 kotona ja 0-1 St James Parkilla, Newcastlessa.

Historiansa aikana Manchester City ja Newcastle ovat kohdanneet 177 kertaa joista Manchester City on voittanut 67. Newcastle on voittanut 71 ja 39 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  Man. City Newcastle
Kotisaldo 16v – 2tp – 1ta 8v – 4tp – 7ta
Vierassaldo 16v – 2tp – 1ta 4v – 4tp – 1ta
Tehdyt maalit kotona 61 21
Päästetyt maalit kotona 14 17
Tehdyt maalit vieraissa 45 18
Päästetyt maalit vieraissa 13 30
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 16/19 – 84.2% 7/19 – 36.8%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 11/19 – 57.9% 9/19 – 47.4%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ