Manchesterin Derby kruunaa Valioliigan Super Sunnuntain

Englannin Valioliiga on kerennyt nyt jo 12. kierrokselleen ja tänä viikonloppuna suurin mielenkiinto on Sunnuntain peleissä jolloin kaikki kärkijoukkueet Tottenhamia lukuunottamatta pelaavat. Kirsikkana kakun päällä on Manchesterin Derby Cityn ja Unitedin välillä.

Sunnuntai 11. marraskuuta

Liverpool – Fulham 14:00 Anfield, Liverpool
1.11 – 10.75 – 22.50

Liverpool pelasi tiistaina Mestarien liigassa ehkä koko kauden heikoimman ottelunsa kun he hävisivät Belgradissa Punaiselle Tähdelle 2-0, joka laittoi heidän jatkopaikkansa vaaraan. Pelaajilta puuttui siitä ottelusta tahtoa ja nyt he haluavat varmasti näyttää tässä ottelussa. Heidän onneksi he kohtaavat tämän hetken Valioliigan heikoimman joukkueen, Fulhamin, joka on hävinnyt edelliset viisi ottelua putkeen. He ovat viidestä vierasottelusta ottaneet vain yhden pisteen ja päästäneet niissä 16 maalia. Jos Liverpoolin ”kova” hyökkäys ei osunut Serbiassa, niin nyt he saavat kotiinsa liigan huonoimman puolustuksen jota vastaan he voivat harjoitella maalintekoa.

Liverpoolia pidetään vielä Manchester Cityn suurimpana haastajana Valioliiga mestaruudelle, mutta kun katsotaan viimeisiä 10 heidän otteluaan kaikissa kilpailuissa niin tämänhetkinen vire ei ole tarpeeksi hyvä ”Mestaruutta” haluavalle seuralle, vaikka liigassa he tappiottomia vielä ovatkin. Kymmenestä ottelusta heillä on neljä voittoa, kolme tasapeliä ja kolme tappiota. Vieraissa erityisesti on ollut vaikeaa sillä viidestä viime ottelusta he ovat ottaneet vain yhden voiton (Huddersfield 0-1). Samalla he ovat onnistuneet noissa otteluissa maalinteossa vain kolme kertaa. Onneksi tämä ottelu pelataan Anfieldillä missä joukkueen kannattajat aina nostavat pelaajien tason korkeammalle. Liverpoolilla on tämän kauden kotiotteluista 6-1-1 saldo maalierolla 20-5. Vain PSG, Chelsea ja Cardiff ovat onnistuneet heitä vastaan maalinteossa.

Fulham lähti kauteen aika kovin odotuksin. He hankkivat useita kovan luokan pelaajia ja alkukaudesta näyttikin että Slavisa Jokanovicin hyökkäävä pelityyli näyttää toimivan myös Valioliigassakin. Valitettavasti joukkueen puolustuksen taso on tullut esiin ja he ovat päästäneet 11 ottelussaan jo 29 maalia joka on selkeästi liigan suurin määrä. Viime peleissä hyökkäyskin on tökkinyt sillä he jäivät nollille sekä Bournemouthia että Huddersfieldiä vastaan. Fulham on kohdannut kärkiseuroista jo Tottenhamin, Manchester Cityn ja Arsenalin ja hävinneet jokaisen maalierolla 2-11. Tämä ei lupaa hyvää Liverpool ottelua ajatellen.

Pelataan tähän Liverpoolin vähintään kolmen maalin voittoa.

Chelsea – Everton 16:15 Stamford Bridge, Lontoo
1.40 – 5.05 – 8.00

Chelsea on Liverpoolin ja Manchester Cityn ohella vielä tappioton joukkue Valioliigassa tällä kaudella. Maurizio Sarri on totaalisesti muuttanut joukkueen pelitavan ja he pelaavat nyt ei pelkästään viihdyttävää ja hyökkäävää jalkapalloa, mutta se on samalla myös tehokasta. Chelsea on tehnyt liigassa toiseksi eniten maaleja (27) ja päästäneet kolmanneksi vähiten (8). Joukkueen vastustaja Everton on heikomman alkukauden jälkeen saanut jälleen nostetta pelilleen ja he ovat voittaneet nyt neljä viimeisestä viidestä liigaottelustaan. Ainoa tappio tuli Manchester Unitedia vastaan, mutta siinnäkin he olisivat ansainneet vähintään pisteen. Marco Silvan Everton myös pelaa hyvää ja viihdyttävää jalkapalloa, mutta ainakaan vielä se ei ole niin tehokasta kuin ”Sarri-pallo”. Everton on pystynyt pitämään vain kaksi kertaa maalinsa puhtaana, mutta samalla he ovat jääneet itse ilman maalia vain kerran (Arsenal 2-0).

Chelsea tulee tähän otteluun hieman väsyneenpänä sillä he pelasivat torstaina Valko-Venäjällä Eurooppa Liigan ottelun BATE Borisovia vastaan (0-1 voitto). Chelsea on onnistunut aika hyvin kierrättämään pelaajia näissä Euro-otteluissa joten liikaa väsymystä ei ole ollut huomattavissa. Chelsean maalinteko on ollut hyvässä vireessä sillä viimeiseen kuuteen otteluun he ovat tehneet keskimäärin kolme maalia jokaisessa. Vain kahdesti he ovat onnistuneet pitämään maalinsa kuitenkin puhtaana näissä otteluissa. Chelsea on kotiotteluistaan tällä kaudella Valioliigassa voittanut neljä ja pelannut kahdesti tasan. Vain kerran he ovat näissä jääneet alle kahden maalin (Liverpool 1-1). Samalla oma maali on pysynyt puhtaana vain kerran (Bournemouth 2-0).

Evertonilla oli alkukaudella runsaasti loukkaantumisia varsinkin puolustuksessa ja otteet heilahtelivat laidasta laitaan. Nyt erityisesti kotona on sujunut hyvin sillä joukkueen viidestä voitosta neljä on tullut Goodison Parkilla. Vieraissa saldo on 1-2-2, mutta nämäkin kaksi tappiota tulivat koville Arsenalille (2-0) ja Manchester Unitedille (2-1). Nuo kaksi tappiota ovat myös ainoat ”kärkijoukkueet” jotka Everton on kohdannut tällä kaudella. Viime kaudella Chelsea, Antonio Conten, alla voitti tämän ottelun 2-0. Nyt molemmat joukkueet pelaavat hyökkäävimmin joten maaleja odotettavissa.

Pelataan molemmat joukkueet tekevät maalin ja Chelsean voittoa.

Arsenal – Wolves 18:30 Emirates Stadion, Lontoo
1.60 – 4.25 – 5.80

Arsenalin ja Unai Emeryn pitkä voittoputki tuli päätökseen pari viikkoa sitten kun he pelasivat tasan Crystal Palacen kanssa, mutta tämä putki vaihtui vaan tappiottomien otteluiden putkeksi jonka pituus on nyt 15 ottelua kaikissa kilpailuissa. Nousijajoukkue Wolverhampton aloitti kauden erinomaisesti, mutta nyt on kone alkanut hieman yskiä ja he ovat hävinneet kolme viimeistä otteluaan Watfordille, Brightonille ja viimeksi Tottenhamille.

Arsenalin pitkä tappioton putki on luonut Emirates stadionille pitkästä aikaa erittäin positiivisen ilmapiirin ja se on täysin kiitos Unai Emeryn positiivisen jalkapallon. Viime Valioliigan ottelussa Arsenal pelasi tasan Liverpoolin kanssa kotona, mutta joukkue näytti ottelussa erittäin pirteältä. Arsenal pelasi kauden avauskotiottelussan tappion Manchester Citylle, mutta voitti tämän jälkeen neljä seuraavaa kotiottelua ennen viime viikon Liverpool tasapeliä. Arsenalin hyökkäys on toiminut hyvin ja he ovat tehneet Valioliigassa kolmanneksi eniten maaleja (25). Hyökkäysvoittoinen pelitapa kuitenkin kostautuu välillä omassa päässä ja Arsenal onkin päästänyt kärkijoukkueista selvästi eniten maaleja (14).

Wolverhamptonin suurin ongelma tällä kaudella on ollut maalienteko sillä he ovat tehneet vain 11 maalia joka on liigan kuudenneksi vähiten. Puolustus toimi hyvin alkukaudella joten maalien vähyys ei haitannut mutta nyt viimeiseen kolmeen tappio otteluun he ovat päästäneet kuusi maalia tehden itse samalla vain kaksi. Wolvesin viisi vierasottelua ovat olleet erittäin vähämaalisia sillä yhteensä niissä on tehty vain seitsemän maalia. Heidän vierassaldonsa on 2-1-2.

Arsenalin kotisaldo on niin hyvä että pelataan tähän kotivoittoa  -1AH tasoituksella.

Manchester City – Manchester United 18:30 Ettihad Stadion, Manchester
1.40 – 5.15 – 7.75

Koko kierroksen helmi on Pep Guardiolan ja Jose Mourinhon kohtaaminen eli Manchesterin Derby. Kotijoukkue City on tällä hetkellä aivan uskomattomassa vireessä sillä he ovat tehneet viimeiseen kahteen otteluun 12 maalia voittaen Southamptonin 6-1 ja Shakhtar Donetskin 6-0 Mestarien Liigassa. Mourinhon United ei kuitenkaan pelkää olla altavastaaja sillä he kävivät keskiviikkona hakemassa yllättävän 1-2 vierasvoiton Cristano Ronaldon Juventuksesta. Unitedin peli ei ole samanlaisesti silmiä hivelevää kuin Cityn, mutta kyllä se on tehokasta.

Manchester City on vielä tappioton Valioliigassa yhdeksällä voitolla ja kahdella tasapelillä. He ovat olleet kotona voittamattomia sillä kuudesta ottelusta on tullut kuusi voittoa maalierolla 24-3. Kaikissa Valioliigan otteluissa joukkue on päästänyt vain neljä maalia. Guardiolan City on tällä hetkellä kuuden ottelun voittoputkessa jossa he ovat päästäneet vain yhden maalin joka teki Southampton rangaistuspotkusta.

Manchester United on nyt kolmen ottelun voittoputkessa kun Everton, Bournemouth ja Juventus kaatuivat jokainen 2-1 lukemin. Kahdessa viimeisessä United nousi tappioasemasta voittoon joka osoittaa tämän joukkueen sitkeyttä. Vaikka peli on huonoa ja United täysin alakynnessä niin he pystyvät silti vielä nousemaan voittoon.

Vaikka City on ollut viime kausina liigassa Unitedia parempi niin keskinäisissä otteluissa sitä ei huomaa. Viime kaudella molemmat joukkueet voittivat vieraissa. Viimeisissä kymmenessä kohtaamisessa molemmat joukkueet ovat voittaneet neljästi ja kahdesti ollaan pelattu tasan. City on viimeksi voittanut United kotonaan Ettihadilla neljä vuotta sitten marraskuussa.

Vaikka City näyttää tällä hetkellä ylivoimaiselta niin kertoimet ovat heille liian alhaiset. Pelataan tähän punaisia +1AH tasoituksella.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ