Tottenham – Chelsea lauantain herkkupalana

Englannin Valioliiga on edennyt kierrokselle numero 13. Kärjessä ovat liigan tappiottomat joukkueet Manchester City, Liverpool ja Chelsea. Tottenham on Chelseaa vain pisteen perässä neljäntenä ja näiden kahden Lontoon joukkueen kohtaaminen onkin tämän kierroksen herkkupala.

Lauantai 24 marraskuuta

Brighton – Leicester 17:00
Kertoimet: 3.00 – 3.20 – 2.55

Kotijoukkue Brighton on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, mutta molemmat tulivat vieraspeleistä joissa Brighton oli jo viime kaudellakin huono. Kotona peli on kuitenkin kulkenut sillä viidestä ottelusta on tullut kolme voittoa ja yksi tasapeli. Brightonin vahvuus oli puolustuksessa ennen näitä kahta tappiota joissa he pitivät maalinsa puhtaana kolme ottelua putkeen. Kahteen viimeiseen he ovat kuitenkin päästäneet jo viisi maalia.

Leicester menetti muutama viikko sitten omistajansa helikopteriturmassa ja ovat tämän jälkeen pelanneet kolme ottelua ilman tappioita (1-2-0). Näissä kolmessa ottelussa joukkue on ollut yhtenäinen ja puolustanut loistavasti päästäen vain yhden maalin. Viime kaudella Leicester haki 0-2 voiton Amex stadionilta ja heidän tämän hetkinen joukkueen yhteispeli voi viedä heidät voittoon tässäkin. Vierasvoitto.

Everton – Cardiff 17:00
Kertoimet: 1.42 – 4.70 – 8.25

Everton on parantanut huimasti alkukaudesta ja viimeisestä kuudesta ottelusta heillä on neljä voittoa ja yksi tasapeli. Tuo ainoa tappio tuli Manchester Unitedia vastaan vieraissa 2-1 ja he olisivat ansainnet jotain siitä ottelusta. Edellisessä ottelussa he puolustivat hienosti vieraissa 0-0 Chelseaa vastaan. Viimeisissä kolmessa kotiottelussaan he ovat ottaneet kolme voittoa maalierolla 8-1.

Cardiff City on noussut taistelemaan sarjapaikastaan ottamalla viimeiseen neljään otteluun kaksi voittoa ja he ovat putoajan paikoilla enää maalieron turvin. Nämä kaksi voittoa kuitenkin tulivat kotiotteluista Brightonia ja Fulhamia vastaan. Vieraissa he ovat saaneet vasta yhden pisteen viidestä ottelusta maalierolla 2-11.

Evertonilla on ollut hieman ongelmia hyvin puolustavia joukkueita vastaan kotona. Voitto pitäisi tulla, mutta tuskin isolla maalierolla. Pelataan tähän alle 2.5 maalia 2.00 kertoimella.

Fulham – Southampton 17:00
Kertoimet: 2.65 – 3.35 – 2.85

Fulham vaihtoi juuri valmentajaa kun Claudio Ranieri otti Jokanovicin paikan. Fulham on hävinnyt seitsemän edellistä otteluaan ja viimeiseen neljään he eivät ole tehneet maalin maalia joten valmentajan vaihto oli oikeutettu.

Southamptonin alkukausi on ollut surkea sillä 12 ottelusta heillä on vain yksi voitto ja viisi tasapeliä. Mark Hughesin valmentajan paikka on myös uhattuna. Southampton on kuitenkin pelannut suhteellisen hyvin viime aikoina (City 6-1 tappiota lukuunottamatta) ja olisivat ansainneet voiton Watfordia vastaan.

Ranierin opit eivät ole välttämättä vielä menneet perille Fulhamin sekamelskaan niin pelataan tähän Southamptonin voittoa tasapeli ei vetoa pelimuodolla.

Manchester United – Crystal Palace 17:00
Kertoimet: 1.40 – 4.85 – 8.50

United hävisi Citylle viime ottelussa ennen taukoa, mutta he olivat sitä ennen ottaneet kolme voittoa putkeen mukaanluettuna vierasvoitto Juventuksesta. Unitedille tämä ottelu Crystal Palacea vastaan on pakkovoitto ja heillä on lupa odottaa sitä johtuen heidän historiastaan ”Kotkia” vastaan. United on voittanut yhdeksän viimeisestä kymmenestä ottelustaan Palacea vastaan. Crystal Palace ei ole myöskään tehnyt maaliakaan Old Traffordilla 494 minuuttiin.

Tähän kun lisätään Crystal Palacen tämänhetkinen kunto, 1 piste viimeisestä kuudesta ottelusta, niin Hodgsonilla ei tule olemaan helppoa. Vaikka Palace on pelannut viime aikoina heikosti niin vastustajatkin ovat olleet kovaa luokkaa (Arsenal, Chelsea, Tottenham) joten näistä otteluista tuskin odotettiinkaan montaa pistettä. Joulukuu tulee olemaan Lontoolaisten kuukausi kun vastaan tulee samantasoisia joukkueita joten pelataan tähän kotijoukkueen voittoa ilman päästettyä maalia.

Tottenham – Chelsea 19:30
Kertoimet: 2.75 – 3.45 – 2.60

Lauantain päättää kova Lontoon Derby ottelu Tottenhamin ja Chelsean välillä. Chelsea on vielä ilman tappioita, mutta edellisessä ottelussa he joutuivat tyytymään 0-0 kotitasapeliin Evertonia vastaan. Tottenham on hävinnyt tällä kaudella jo kolmasti, mutta koska heillä ei ole tasapelejä niin he ovat Chelseaa vain pisteen perässä. Spurs on voittanut neljä viimeistä otteluaan kaikissa kilpailuissa, mutta Manchester Unitedia lukuunottamatta he ovat hävinneet kaikki kovat ottelut tällä kaudella: Liverpool, Manchester City, Inter Milan ja Barcelona. Näistä kolme tuli vielä kotiotteluissa.

Chelseata ei ole vielä oikein kunnolla kokeiltu tällä kaudella. He voittivat Arsenalin kauden avauskierroksella ja Liverpoolin Liiga Cupissa, mutta muuten isoja vastaan ei ole voittoja tullut. Liverpool ja Manchester United molemmat hakivat liigassa tasapelit Stamford Bridgeltä ja liigan Charity Shieldissä City otti 0-2 voiton. Muuten vastustajat ovat olleet heikommasta päästä.

Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tasaisia sillä kaudesta 2014/15 lähtien molemmat joukkueet ovat joka kausi keränneet keskinäisistä kohtaamisista yhtä monta pistettä. Viime kaudella molemmat voittivat vierasottelunsa. Ottelun voittajaa on vaikea veikata, mutta pelataan tähän molemmat joukkueet tekevät maalin.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ