Valioliigassa todellinen Super sunnuntai tällä kierroksella

Englannin Valioliigassa pelataan tänä viikonloppuna 14. sarjakierros. Valioliiga jatkuu Manchester Cityn komennossa sillä heillä on 11 voittoa ja 2 tasapeliä. Liverpool on sarjan toinen tappioton joukkue kaksi pistettä perässä. Viime kierroksella Chelsealle ensimmäisen tappion tuottanut Tottenham on kolmantena ennen juuri Chelseata, Arsenalia ja Evertonia.

Tämän kierroksen kovin mielenkiinto kohdistuu sunnuntai otteluihin jolloin pelataan kolme Derby ottelua. Sunnuntain aloittaa Chelsea – Fulham, mutta tätä seuraavat kovat Pohjois-Lontoon Derby Arsenal – Tottenham sekä Merseyside Derby Liverpool – Everton. Lauantain ottelut eivät välttämättä niin paljon kiinnostusta herätä, mutta vedonlyönti mielessä peleissä on erittäin paljon mielenkiintoa.

Crystal Palace – Burnley (17:00)
Kertoimet: 1.60 – 3.95 – 6.35

Tämä on todella tärkeä ottelu molemmille ajatellen putoamistaistelua. Crystal Palace on tällä hetkellä sijalla kuusitoista ja Burnley on heti seuraavana vain maalieron turvin. Kummatkin ovat voittaneet tällä kaudella vasta kaksi kertaa ja putoamisviiva on vain yhden pisteen päässä.

Crystal Palace on ollut tällä kaudella heikoin kotijoukkue sillä kuudesta ottelusta heillä on vain kaksi tasapelipistettä. Maalejakin on syntynyt vain kaksi ja nekin samassa ottelussa Arsenalia vastaan. Crystal Palace on viimeisestä seitsemästä ottelustaan ottanut vain kaksi pistettä, mutta vastustajatkin ovat olleet kovaa luokkaa kun viimeisessä viidessä ottelussa ollaan kohdattu joukkueet sijoilla 3-7.

Burnley aloitti kauden heikosti sillä joukkueen runko oli kapea ja se ei pystynyt taistelemaan kahdella rintamalla, Eurooppa Liigassa ja Valioliigassa. Euroopasta putoamisen jälkeen otteet paranivat, mutta nyt viidestä viime ottelusta on tullut vain yksi piste. Joukkue on näissä viidessä ottelussa myös päästänyt 15 maalia, joka on yli puolet koko kauden saldosta (27). Edellisessä vierasottelussa he kuitenkin onnistuivat pitämään nollan Leicesteriä vastaan (0-0).

Viime kaudella molemmat joukkueet voittivat kotiottelunsa toisiaan vastaan 1-0. Samanlaista vähämaalisuutta voi olla luvassa tässäkin. Alle 2.5 maalia 1.74 kertoimella.

Newcastle – West Ham (17:00)
Kertoimet: 2.45 – 3.30 – 3.10

Vastakkain ovat kaksi joukkuetta jotka aloittivat kautensa erittäin heikosti. Newcastle pelasi kymmenen ottelua ennenkuin he saavuttivat ensimmäisen voittonsa. Tämän jälkeen he ovat kuitenkin jatkaneet voittamista ja ovat nyt kolmen ottelun voittoputkessa. West Ham hävisi neljä ensimmäistä otteluaan ennenkuin Everton kaatui vieraissa 1-3. Molemmilla on nyt 12 pistettä ja ovat sijoilla 13. ja 14.

Newcastle oli jo alkukaudella pelannut tiukkoja otteluita, mutta silloin he eivät saaneet maaleja aikaiseksi. Nyt Rondon on alkanut johtamaan hyökkäyslinjaa ja tulosta on syntynyt. Newcastle on tehnyt tällä kaudella 11 maalia joista viisi on syntynyt viimeisen kolmen ottelun aikana. Puolustus on samalla pitänyt sillä he ovat päästäneet liigassa seitsemänneksi vähiten maaleja.

West Hamin pelitaso vaihtelee hieman liikaa, sillä kuudesta viimeisestä ottelusta on saldona yksi voitto, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. Yksi iso syy tähän johtuu loukkaantumisista. West Hamilta on tässäkin ottelussa poissa normaalisti avauksen pelaajista Reid, Lanzini, Yarmolenko ja Carlos Sanchez. Näiden lisäksi tärkeän hyökkääjän Arnautovicin ja keskikenttäpelaaja Wilsheren pelaaminen on epävarmaa.

West Ham ei ole vielä vieraissa onnistunut tällä kaudella maalia puhtaana pitämään, mutta samalla he ovat jääneet ilman maalia vain kahdesti. Paras peli-idea tähän onkin että molemmat joukkueet tekevät maalin.

Muut lauantain ottelut:
Huddersfield – Brighton (17:00)
Kertoimet: 2.45 – 3.05 – 3.40

Leicester – Watford (17:00)
Kertoimet: 2.25 – 3.35 – 3.45

Manchester City – Bournemouth (17:00)
Kertoimet: 1.12 – 10.25 – 22.25

Southampton – Manchester United (19:30)
Kertoimet: 4.30 – 3.60 – 1.90

Sunnuntai 2. joulukuuta.

Chelsea – Fulham (14:00)
Kertoimet: 1.18 – 7.75 – 17.00

Arsenal – Tottenham (16:05)
Kertoimet: 2.55 – 3.55 – 2.75

Pohjois-Lontoon Derby on yksi jalkapallomaailman isoimpia paikallisderbyjä. Arsenal ja Tottenham kohtasivat ensimmäisen kerran jo vuonna 1887, mutta joukkueiden välinen kilpailu ei alkanut kuin vasta vuonna 1913 kun Arsenal siirsi kotistadioninsa Pohjois-Lontooseen. Joukkueet ovat kohdanneet Englannin jalkapallo liigan perustamisen (1909) jälkeen toisensa 182 kertaa joista Arsenal on voittanut 76, Tottenham 57 ja 49 kertaa ottelu on päättynyt tasan.

Tottenham ei ole vielä yhtään tasapeliä tällä kaudella pelannut, mutta heitä rasittavat kolme tappiota Watfordille, Liverpoolille ja Manchester Citylle. He ovat kuitenkin kolmantena viisi pistettä Cityä perässä. Arsenal aloitti kautensa kahdella tappiolla Manchester Citylle ja Chelsealle, mutta ovat nyt pelanneet kaikki kilpailut mukaanlukien 17 ottelua ilman tappiota. Viimeiseen viiteen Valioliiga otteluun on kuitenkin tullut kolme tasapeliä. Arsenal on nyt viidentenä kolme pistettä vieraitaan jäljessä.

Arsenal on jäänyt ilman maalia vain kerran tällä kaudella ja se oli avausottelussa Manchester Cityä vastaan. Tämän jälkeen Unai Emeryn hyökkäysvoittoinen pelitapa on tuonut heille 28 maalia joka on liigan toiseksi paras saldo Chelsean kanssa. Joukkueen puolustus ei ole ollut yhtä vakuuttava kuin esimerkiksi muilla hyökkäysvoittoisesti pelaavilla joukkueilla sillä he ovat pitäneet maalinsa puhtaana vain kaksi kertaa liigassa kauden aikana. Vastustaja on tehnyt vähintään yhden maalin nyt kuudessa perättäisessä ottelussa.

Tottenham otti ehkä kauden parhaalla esityksellä viime kierroksella voiton Chelseasta 3-1 ja he jatkoivat tätä ottamalla tärkeän 1-0 voiton Inter Milanista keskiviikkona joka piti heidän Mestarien liigan toiveet vielä elossa. Joukkue pelaa nyt korkealla itseluottamuksella sillä heillä on nyt kuusi perättäistä voittoa kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Molemmat joukkueet ovat hyökkäysvoittoisia joukkueita ja ottelusta odotetaan maalirikasta. Tämä on kuitenkin se ottelu mitä yksikään pelaaja tai kannattaja ei halua hävitä. Tämän vuoksi kymmenestä viimeisestä kohtaamisesta vain kolme on päättynyt yli 2.5 maalin. Tasainen vääntö voi olla tässäkin kyseessä joten peli-idea alle 3.0 maalia kertoimella 1.96.

Liverpool – Everton (18:15)
Kertoimet: 1.40 – 5.00 – 8.75

Koko kierroksen päättää Merseyside Derby Liverpoolin ja Evertonin välillä. Tämä Derby on Englannin pääsarjan pisin yhtäjaksoinen Derby sillä sitä ollaan pelattu korkeimmalla tasolla kaudesta 1962-63 lähtien. Tätä Derbyä pidettiin aikaisemmin ”ystävällisenä Derbynä” sillä joukkueiden stadionit ovat Stanley Parkissa aivan näköetäisyydellä ja monessa Liverpoolin kaupungin perheessä on molempien joukkueiden kannattajia. Kun Valioliiga perustettiin niin tämä ”ystävällisyys” loppui ja joukkueiden välisissä otteluissa ollaan jaettu eniten punaisia kortteja kuin missään muussa ottelussa.

Liverpool on ollut kaupungin ykkösseura jo pitkään ja he ovatkin tällä kaudella Manchester Cityn ykköshaastaja ja toinen joukkue ilman tappioita. Everton kuitenkin sijoitti täksi kaudeksi runsaasti rahaa uusiin pelaajiin ja uuteen valmentajaan ja hieman laiskan alkukauden jälkeen se on kantanut hedelmää ja Everton on tällä hetkellä kuudentena. Piste-ero kuitenkin kaupungin punaiseen joukkueeseen on jo 11 pistettä.

Vaikka Liverpool on liigassa vielä tappioton niin heidän viime aikaiset esitykset eivät ole olleet kovinkaan hyviä. He kärsivät kauden ensimmäisen tappionsa Liiga Cupissa kun Chelsea tiputti heidät 1-2 voitolla. Tämän jälkeen he ovat pelanneet 11 ottelua kaikissa kilpailuissa joista he ovat voittaneet viisi, pelanneet kolme tasan ja hävinneet kolme. Nämä kaikki kolme tappiota ovat tulleet Mestarien liigan vieraskentällä ja heidän pääsynsä toiselle kierrokselle on todella vaarassa. Kotona pelit ovat kuitenkin sujuneet. Liigassa heillä on viisi voittoa ja yksi tasapeli Manchester Cityä vastaan ja he ovat näissä otteluissa päästäneet vain yhden maalin.

Heti kun Everton sai puolustukseensa apuja sairastuvalta niin heidän esityksensä ovat parantuneet. Marco Silvan suojatit ovat seitsemästä viime ottelustaan voittaneet viisi ja hävinneet vain kerran Manchester Unitedille 2-1. Siitäkin ottelusta he olisivat ansainneet jotain. Suurin osa pisteistä on tullut kuitenkin kotistadioniltaan Goodison Parkilta sillä vieraissa he ovat pystyneet voittamaan vain kerran. Tappioitakaan ei ole kuitenkaan vieraissa tullut kuin kaksi joten heitä on vaikea voittaa.

Molemmat pelaavat hyökkäysvoittoisaa peliä joten tästä on lupa odottaa maaleja. Peli-idea on että molemmat joukkueet tekevät maalin.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ