Chelsea vastaan City

Joulukuu on Valioliiga joukkueille todella kiireistä aikaa ja tämä on kuukauden jo kolmas täysi kierros. Viikolla Manchester City ja Liverpool kasvattivat hieman eroa takana tuleviin Lontoon joukkueisiin. Tottenham, Chelsea ja Arsenal ovat jääneet sarjakärjestä 8-10 pistettä. Arsenalin takana olevat joukkueet Everton, Bournemouth ja Manchester United ovat jo kahdeksan pistettä päässä joten eroja alkaa syntyä.

Bournemouth – Liverpool 14:30 Vitality Stadium, Bournemouth
Kertoimet: 5.30 – 4.40 – 1.60

Liverpool osoitti kovaa itseluottamusta keskiviikon Burnley voitossa ja he näyttivät osaamisensa tulemalla 1-0 tappioasemasta voittoon Turf Moorilla. Aikaisempina vuosina tuota nousua ei olisi Liverpoolilta tullut, mutta nyt Jurgen Kloppin miehistö teki 3 maalia viimeisen 30 minuutin aikana jatkaen paineen antamista Manchester Citylle Valioliiga mestaruudesta. Tämä voitto oli jo heidän neljäs perättäinen.

Seuraavaksi on vuorossa Bournemouth lauantain aikaisottelussa jossa vieraat ovat 1.60 kertoimisia suosikkeja. ”The Cherries” katkaisi neljän ottelun tappioputkensa voittamalla tiistaina Huddersfieldin, vaikkakin he olivat tässä ottelussa hieman onnekkaita. Eddie Howen joukkue on tällä hetkellä seitsemännellä sijalla kiitos heidän hyökkäyspelaamisen joka on tehnyt liigassa eniten maaleja Top-5 joukkueiden jälkeen (25).

Bournemouth pystyy tekemään maalin Liverpoolia vastaan sillä he ovat kotonaan jääneet ilman maalia vain Southampton tasapelissä 0-0. Liverpool on taas pystynyt pitämään nollan vain kahdessa (Huddersfield ja Watford) edellisistä kymmenestä vierasottelustaan kaikissa kilpailuissa. Vaikka Bournemouth saisikin maalin aikaiseksi niin mitä luultavimmin heidän maalimääränsä ei tule riittämään sillä Liverpool on tehnyt vähintään kaksi maalia heidän edellisillä viidellä vierailullaan Vitality stadionille. Viime kaudella Liverpool voitti Bournemouthin kahdesti maalierolla 7-0.

Nyt tuskin he nollaa pystyvät pitämään kun Callum Wilson on niin hyvässä vireessä. Liverpoolin voitosta + molemmat joukkueet tekevät maalin tarjotaan 2.70 kerrointa joka kelpaa hyvin kun Liverpool jahtaa 100% saldoaan joulukuun peleistä.

Burnley – Brighton 17:00 Turf Moor, Burnley
Kertoimet: 2.85 – 3.05 – 2.70

Burnley lopulta hävisi Liverpoolille keskiviikon kotiottelussaan 1-3, mutta se oli erittäin hyvä esitys Sean Dychen joukkueelta. Hän oli tehnyt muutamia pelaajavaihtoja jotka toimivat niin hyvin että ilman Liverpoolin maalivahdin Alissonin huippupelastusta sormipäillään ottelun lopussa, peli olis voinut päättyä 2-2 lukemiin ennen kuin hän aloitti hyökkäyksen joka sinetöi loppulukemat.

Dyche puhui ottelun jälkeen että hän haluaa joukkueensa esittävän yhtä hyviä otteita muitakin joukkueita vastaan. Dyche tulee aloittamaan ottelun mitä luultavimmin samalla kokoonpanolla sillä heillä ei ole poissaoloja, pitkäaikaisloukkaantunutta Nick Popea lukuunottamatta, ja onkin aikamoinen yllätys että Burnley on kotiottelussaan Brightonia vastaan altavastaaja 2.85 kertoimella.

Brighton on kahden ottelun voittoputkessa kun he kaatoivat Huddersfieldin 1-2 vieraissa ja viimeksi Crystal Palacen 3-1 kotonaan. Palace voitto tuli vaikka joukkue pelasi 60 minuuttia kymmenellä pelaajalla, mutta tästä voidaan kiittää vieraiden heikkoa viimeistelyä. Shane Duffy joka otti sen punaisen kortin tulee olemaan iso menetys joukkueelle tässä ottelussa varsinkin jos Burnley pelaa yhtä hyvin kuin Liverpoolia vastaan. Duffy on pelannut Brightonin jokaisessa ottelussa tällä kaudella tehden 3 maalia. Hänen lisäksi Glenn Murrayn, Jose Izquierdon ja Brunon pelaaminen on epävarmaa.

Brighton on kaatanut tällä kaudella vieraissa Newcastlen ja Huddersfieldin ja heidän pitäisi sijoittua kauden lopussa turvallisesti keskikastiin, mutta he olivat viime kaudella sarjan heikoin vierailija ja ei heitä saa suosikiksi matkaotteluihin sitten millään. Viime kaudella joukkueiden molemmat kohtaamiset päättyivät 0-0. Burnley esitykset näyttävät parantuneet ja he voivat katkaista kolme ottelun tappioputkensa tässä ottelussa. Jos etsitään hieman arvoa kertoimiin niin Burnleyn 2-0 voitosta  tarjotaan 10.50 kerrointa.

Chelsea – Manchester City 19:30 Stamford Bridge, Lontoo
Kertoimet: 3.80 – 3.65 – 2.00

Maurizio Sarri on kohdannut Pep Guardiolan aikaisemmin urallaan kolmasti ja hän ei ole vielä kertaakaan hävinnyt Guardiolalle. Vaikka Chelsean esitykset eivät ole olleet parhaimmasta päästä viime aikoina (kaksi tappiota kolmessa ottelussa) niin Chelsea pystyy ottamaan kotonaan Stamford Bridgellä vähintään tasapelin 3.65 kertoimella.

Se miten Chelsea pystyi häviämään Wolvesille viikolla 2-1 on iso mysteeri. Heillä oli runsaasti paikkoja tehdä maali ja heidän olisi pitänyt saada aivan varma rangaistuspotku kun he johtivat ottelua 0-1. Eden Hazardin peli näytti hyvältä ja belgialainen on varmasti iskussa tässä ottelussa hallitsevia mestareita vastaan. Chelsealla on kaikki pelaajat käytettävissä tässä ottelussa, mutta joitain muutoksia voi tulla kokoonpanoon Wolves tappion jälkeen.

Nyt kun Sergio Agueron pelaaminen on epävarmaa niin tämä on varmasti se oikea hetki (jos sellaista koskaan on) kohdata Manchester City. City on voittanut kolme edellistä kohtaamista Chelseaa vastaan ilman päästettyjä maaleja, mutta nämä ottelut ovat aina olleet tasaisia. Sarri on kuitenkin tehnyt Chelseasta paremman ja he näyttävätkin nyt päättäväisemmältä. City kierrätti lähes koko kokoonpanoa Watford voitossa ja nyt he voivat laittaa parhaimman kokoonpanon tähän otteluun.

Manchester City on voittanut 11 edellisistä 13 vierasottelustaan Valioliigassa ja tähän otteluun 1-1 tulos voi olla se paras pelattava 6.35 kertoimella.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ