Sunnuntain helmenä Liverpool – Manchester United

Tänä viikonloppuna pelataan Valioliigassa 17. pelikierros. Liigaa johtaa ainoa tappioton joukkue Liverpool, joka on pisteen edellä suurta mestarisuosikkia Manchester Cityä (Kerroin mestaruudelle 1.32). Tottenham on viisi pistettä Cityä perässä ja kaksi pistettä edellä kahta muuta Lontoon joukkuetta Chelseaa ja Arsenalia. Heikohkon alkukauden pelannut Manchester United on noussut kuudenneksi, mutta he ovat vielä 8 pistettä Arsenalia perässä. United matkustaa kierroksen päätösotteluun juurikin Anfieldille kohtaamaan kovassa vireessä olevan Liverpoolin.

Liverpool – Manchester United 18:00 (sunnuntai)
Kertoimet: 1.55 – 4.20 – 6.20

Liverpoolin viimeinen viikko on mennyt joukkueen kannalta erinomaisesti. He nousivat Valioliigan kärkeen murskavoitolla Bournemouthista ja tiistaina he varmistivat jatkoonpääsyn Mestarien liigan neljännesvälieriin 1-0 kotivoitolla Napolista.

Jurgen Kloppin joukkueen neljä ensimmäistä kuukautta eivät olisi voineet mennä kovinkaan paljon paremmin sillä he eivät ole vielä kärsineet tappiota Valioliigassa vaikka hyökkäyspelissä ei ollakaan vielä saavutettu viime kauden tasoa. Tähän mennessä ainoat ”kauneusvirheet” ovat tulleet hävityissä Mestarien liigan vierasotteluista sekä tippumisesta liiga Cupista Chelseaa vastaan.

Manchester United on voittanut Valioliigan 13 kertaa sen jälkeen kun Liverpool voitti viimeisimmän mestaruutensa lähes kolme vuosikymmentä sitten, mutta Jose Mourinhon joukkue ei ole yhtään sen lähempänä liigavoittoa nyt kuin he ovat olleet Sir Alex Fergusonin lähdön jälkeen viisi ja puoli vuotta sitten.

Vähämaalinen ottelu tulossa?

United voitti viime viikonloppuna kotonaan Old Traffordilla jumboseura Fulhamin selvästi 4-1, mutta he olivat toivottoman surkeita keskiviikkona Espanjassa Valenciaa vastaan. Manchesterin punaiset ovat jo nyt 8 pistettä Top-4 sijaa perässä ja he näyttävät jäävän jälleen kerran Mestarien liigaan oikeuttavasta paikasta. United on ollut neljän parhaan ulkopuolella nyt neljä kertaa viimeisen kuuden vuoden aikana ja heille tarjotaan nyt isoa 8.00 kerrointa sijoitukseen neljän joukkoon.

Jose Mourinhon aikana “bussi” on tullut tutuksi kun he pelaavat Liverpoolia vastaan Anfieldillä ja viimeiset kaksi ottelua ovatkin päättyneet 0-0. Viimeisen seitsemän vuoden aikana tässä isossa Derbyssä ollaan nähty yhteensä vain 10 maalia, joka vain osoittaa että kumpikaan joukkue ei halua ainakaan hävitä tätä ottelua.

Mourinho olisi varmasti tyytyväinen jälleen 0-0 tulokseen, mutta viime aikoina Unitedin puolustus on vuotanut kuin seula ja siksi on vaikea nähdä että kaiken pelaajien syyttelyn jälkeen, Mourinho onnistuisi organisoimaan puolustuksen niin hyvin että he voisivat pitää nollapelin Liverpoolin kovaa hyökkäystä vastaan. De Gea on hyvä maalivahti, mutta ei hän hirveästi tukea ole puolustukseltaan saanut.

Ottelusta ei odota maalirikasta, mutta Liverpoolin pitäisi pystyä jatkamaan tappiotonta putkeaan 17. otteluun voittamalla tasan yhdellä maalilla. Tätä vaihtoehtoa voi pelata 3.45 kertoimella. Roberto Firmino on jäänyt hieman vähemmälle huomiolle Salahin ja Manen tehdessä maaleja, mutta hänen otteensa ovat parantuneet ja Firminoa voidaan pelata ensimmäisen maalin tekijäksi kertoimella 6.00.

Brighton – Chelsea 15:30 (sunnuntai)
Kertoimet: 7.75 – 4.45 – 1.44

Chelsea voitti Manchester Cityn viime viikonloppuna ja he yrittävät tehdä samoin myös nyt vieraissa Brightonia vastaan. Chelsea kaatoi Brightonin viime kaudella 4-0, mutta he joutuvat nyt varmasti pahempaan testiin Amex Stadionilla.

Chelsean kannalta huolestuttavaa on että heidän tähtihyökkääjänsä Eden Hazardilla on kuiva kausi menossa maalien osalta. Belgian maajoukkuehyökkääjä osui viime tammikuun Brightonin kohtaamisessa kaksi kertaa, mutta nyt hän on viimeksi osunut maalipuiden väliin 3-0 voitossa Southamptonia vastaan lokakuun alussa. Hänen tulevaisuudestaan käydään jatkuvasti keskusteluja mediassa ja hänen 7 ottelun maaliton putki ei auta asiaa yhtään.

Hazard on silti Chelsean paras maalintekijä seitsemällä maalilla sillä muiden hyökkääjien ruuti on ollut märkää koko kauden. Morata on tehnyt viisi maalia, mutta niistä paikoista mitä hänellä on ollut hänellä pitäisi olla jo yli 10 maalia. Giroud, joka sopii paremmin Sarrin systeemiin on tehnyt vasta yhden maalin. Jos Hazard ei osu niin Chelsealla tulee olemaan aina vaikeuksia katkaista vastustajan selkäranka, varsinkin vieraissa jossa he ovat hävinneet kaksi viimeistä otteluaan Tottenhamille ja Wolvesille.

Näiden kahden tappion jälkeen kovinkaan moni ei luottanut Chelseaan Manchester Cityä vastaan, mutta he pelasivat taktisesti erittäin hyvin ja katkaisivat Cityn tappiottomien ottelun putken.

Brighton on ollut erinomainen kotijoukkue Amexilla jossa he ovat tehneet stadionista kunnon linnakkeen. He ovat hävinneet tällä kaudella vain Tottenhamille syyskuussa ja ovat ottaneet 10 pistettä neljästä muusta ottelusta, mukaanlukien voiton Manchester Unitedista.

Viime kotiottelussa he ottivat selkeän 3-1 voiton Roy Hodgsonin Crystal Palacesta vaikka pelasivat yli puolet ottelusta miesalivoimalla. Heitä on vaikea voittaa Amexilla.

Tästäkin huolimatta Chelsean pitäisi pystyä välttämään kolmas perättäinen vierastappio, mutta tasapeli on erittäin mahdollinen. 1-1 Tulosta voi pelata 8.00 kertoimella, mutta jos etsitään kunnon kerrointa niin Brightonin hyvästä erikoistilannepelaamisesta johtuen, Lewis Dunkin 41.00 kerroin ensimmäisen maalin tekijäksi on erittäin hyvä.

Southampton – Arsenal 15:30 (sunnuntai)
Kertoimet: 3.80 – 3.75 – 1.95

Sunnuntain kolmannessa pelissä, Arsenal koettaa jatkaa tappiottomien otteluidensa sarjaa Valioliigassa 15 otteluun kun he kohtaavat valmentajansa vaihtaneen Southamptonin St Maryn stadionilla.

Arsenalin hyökkäyspelaaminen on ollut erittäin hyvällä tasolla tällä kaudella sillä Pierre-Emerich Aubameyang on tehnyt jo 10 maalia vain 14 ottelussa kun taas Alexandre Lacazette on osunut jo kuusi kertaa.

Kun näitä kahta hyökkääjää vertailee Southamptonin vastaaviin niin ero on huikea. Danny Ings on ”pyhimysten” paras maalintekijä neljällä maalilla ja vain Huddersfield Town on tehnyt vähemmän maaleja kuin Southamptonin 13 osumaa 16. Valioliiga ottelussa tällä kaudella.

Entisellä RB Leipzigin päävalmentaja Ralph Hasenhuttlillä on massiivinen työmaa edessään kun hän yrittää nostaa joukkueensa pois pohjamudista turvalliseen keskikastiin vielä tällä kaudella. Hänen työnsä ei alkanut kovinkaan hyvin kun Southampton kärsi tappion heikkoa Cardiffia vastaan viime viikonloppuna.

Southampton on ainoa joukkue Valioliigassa joka ei ole voittanut vielä kotiottelua tällä kaudella. Itseasiassa vuoden 2018 puolella, he ovat voittaneet vain yhden kotiottelun (2-1 Bournemouthia vastaan huhtikuussa). Seitsemässä kotiottelussaan tällä kaudella he ovat osuneet vain kuudesti. Arsenal taas ei välitä pelaavatko he kotona vai vieraissa sillä seitsemässä vierasottelussa he ovat osuneet 18 kertaa.

Vaikka Arsenal on pelannut tällä kaudella erinomaisesti niin heillä on erikoinen putki päällä sillä he eivät ole vielä kertaakaan johtaneet ottelua puoliajalla. Jossain vaiheessa tämä putki katkeaa ja Arsenalin johtoa puoliajalla ja voittoa täydellä peliajalla voi pelata 2.75 kertoimella. Arsenalin voittoa ilman päästettyä maalia voi pelata 3.55 kertoimella.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ