Blanc suosikki Unitedin manageriksi

Tiistai aamu toi monelle joko odotetun tai pelätyn uutisen Jose Mourinhon potkuista. Nyt kun Punaiset Paholaiset ovat viimein tehneet sen siirron mistä on kiistelty jo kuukausien ajan niin spekulointi seuraavasta Sir Alex Fergusonin manttelin perijästä käy kuumana.

Manchester United on jo 19 pistettä Valioliigan kärkeä, Liverpoolia jäljessä ja kerroin pääsystä edes neljän parhaan joukkoon on jo 13.00, joten seuraavan managerin on oltava se oikea.

Seura on sanonut että Michael Carrick on vastuussa seuraavan 48 tunnin ajan, jonka jälkeen he palkkaavat managerin seuran ulkopuolelta joka on vastuussa kauden loppuun tai jopa sitä pidemmälle.

Laurent Blancin palkkaus näyttää todennäköisemmältä hetki hetkelltä

Hän ei ollut varmastikaan se nimi joka nousi ensimmäisenä esiin kun uutinen Mourinhon potkuista ilmestyi, mutta Laurent Blancin osakkeet ovat nousseet huomattavasti tämän jälkeen.

Hän on seuran entinen pelaaja joka auttoi heidät Valioliiga mestaruuteen kaudella 2002-03. Tällä vuoden 1998 maailmanmestarilla on myös runsaasti kokemusta jo valmentamisesta sillä hän aloitti uransa johdattamalla Bordeauxn Ranskan Ligue 1 mestaruuteen 2008-09 kaudella. Hän tämän jälkeen johdatti Ranskan päävalmentajana maansa vuoden 2012 EM-kisoihin ja hänellä oli myös onnistunut jakso Paris Saint-Germainin päävalmentajana.

Blancilla olisi runsaasti haluja ottaa tämä rooli varsinkin kun hänen entinen seuransa PSG odottaa Manchester Unitedia Mestarien liigan neljännesvälierissä. United on pelannut huonon kauden, josta kertoo jo sekin että heille tarjotaan 3.50 voittokerrointa omaan kotiotteluun.

53-Vuotias Blanc on tällä hetkellä vapaana ja hän ei olisi huonoin valinta Punaisille paholaisille varsinkin kyseessä voi olla vain väliaikainen ratkaisu.

Zizou sopisi loistavasti Unelmien teatteriin

Zinedine Zidanea ollaan yritetty yhdistää Old Traffordille jo pitkään. Hän lähti kesällä Real Madridista ja olisi tällä hetkellä vapaana.

Zidane on Blancin entinen pelaajakollega ja hän toimi Mourinhon assistenttina Real Madridissa. Hän sementoi paikkansa yhtenä jalkapallon suurimmista kun hän johdatti Bernabeun valkoiset kolmeen peräkkäiseen Mestarien liiga titteliin.

Manchesterin punaisten voittajakerroin Euroopan suurimpaan kilpailuun tällä kaudella on 51.00 ja nyt kun menestyminen Valioliigassa on periaatteessa menetetty paikallisvastustajien Cityn ja Liverpoolin vireen takia niin Unitedin johto voi etsiä Mestarien liiga spesialistia joka Zidane ehdottomasti on.

Yksi asia mitä he ehdottomasti etsivät on manageri joka osaa käsitellä isoja egoja. Mourinhon lähestymistapa Paul Pogban. Anthony Martialin ja Luke Shawn tapauksissa oli monen mielestä lähes katastrofi.

Zidane on onnistuneesti käsitellyt Cristiano Ronaldon, Karim Benzeman, Marcelon sekä Sergio Ramosin tapaisia egoja Real Madridissa ja pitänyt pukuhuoneen yhtenäisenä. Hänen lähestymistapansa voisi olla sopiva juuri Unitedin tämänhetkiseen tilanteeseen.

Voisiko Conte olla mahdollinen?

Useita kokeneita vaihtoehtoja on olemassa. Maurizio  Pochettino on pitkänajan tavoite, mutta epäilyksiä on että hän ei lähtisi lähiaikoina Tottenhamista.

Valmentajaveteraani Guus Hiddink on korvannut Mourinhon aikaisemminkin kuten Chelseassa joten hän olisi sopiva valinta, mutta saatavilla on isompiakin nimiä joilla on vielä nälkää päästä takaisin mukaan peliin.

Yksi näistä nimistä on selvästikin Antonio Conte joka voitti Chelsean kanssa Valioliigan ja on vielä saatavilla hänen kesän lähtönsä jälkeen Lontoon joukkueesta.

Contella on kuitenkin hieman samanlainen luonne ja temperamentti kuin Jose Mourinholla. Italialaisen räjähdysherkkä luonne voi asettaa epäröintiä Manchesterin johdolle, vaikka kyseessä olisi vain väliaikaisrooli. Tämän lisäksi United haluaa pelata hyökkäävämmin ja Conten puolustava pelityyli ei ollut sopiva edes Chelsean faneille.

Voisiko johto antaa tukensa Nicky Buttille?

Carrick on väliaikaisesti Unitedin luotsina, mutta seura on jo sanonut että hän ei ole ehdolla loppukaudeksi. Muitakin entisiä Unitedin pelaajia on ehdolla tähän rooliin, kuten Nicky Butt.

Hän oli osana kuuluisaa “Class off 92” pelaajistoa johon kuuluivat mm. David Beckham, Paul Scholes ja nykyinen Wales manageri Ryan Giggs. Butt olikin osana Ryan Giggsin valmennustiimiä kun hän otti ohjat käsiinsä hetkeksi David Moyesin lähdön jälkeen. Butt on tämän jälkeen toiminut valmentajana Unitedin akatemiassa missä hän on saanut osakseen paljon kiitosta.

Nimittämällä seuran johtoon jonkun joka tietää mitä menestyminen tässä seurassa vaatii ja jolle United on tärkeä osa elämää voisi olla juurikin se asia joka nostaa Uniteden takaisin menestyksen valtatielle.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ