Anfield Arsenalin kauhuna

Valioliiga-ennakko 29-30 joulukuuta

Englannin Valioliigan toinen puolisko alkaa tänä viikonloppuna kun lauantaina pelataan kuusi ottelua ja sunnuntaina neljä. Liverpool on liigan kärjessä kuuden pisteen erolla ennen huippuvireeseen yltänyttä Tottenhamia. Liigan suursuosikki Manchester City on kahden peräkkäisen tappion takia tippunut kolmanneksi ja on seitsemän pistettä Liverpoolia perässä. Chelsea ja Arsenal taistelevat neljännestä sijasta, mutta Jose Mourinhon ulos potkaissut Manchester United on nyt noussut Ole Gunnar Solskjaerin johdolla jo kuuden pisteen päähän Arsenalista.

Liverpool – Arsenal 19:30 Anfield
Kertoimet: 1.48 – 4.55 – 6.70

Lauantai-illan päättää huippu-ottelu Liverpoolin ja Arsenalin välillä. Liverpool ei hävinnyt liigan ensimmäisellä puoliskolla vielä kertaakaan ja he haluavat jatkaa nyt tätä samaa putkea ottamalla voiton Arsenalista Anfieldillä.

Jurgen Kloppin joukkue on jäänyt ilman täyttä kolmen pisteen pottia vain kolmasti tällä kaudella, mutta yksi niistä oli juuri Arsenalia vastaan Lontoossa marraskuussa kun Alexandre Lacazette tasoitti ottelun loppuhetkillä 1-1.

Arsenal on parantanut otteitaan Unai Emeryn alaisuudessa tällä kaudella, mutta heillä on vielä runsaasti parannettavaa erityisesti puolustuksessa. Keskiviikon 1-1 vierastasapeli Brightonia vastaan tarkoittaa että he ovat voittaneet vain kaksi edellisestä viidestä ottelustaan ja he ovat pitäneet maalinsa puhtaana vain kerran edellisissä 12 ottelussaan.

Arsenalin hyökkäys toimii Aubameyangin ja Lacazetten johdolla, sillä liigan avauskierroksella Manchester Citylle kärsityn 0-2 tappion jälkeen, he ovat tehneet maalin jokaisessa Valioliigan ottelussaan.

Anfield ei ole kuitenkaan helppo paikka vieraille sillä Liverpool on päästänyt tämän kauden kotiotteluissaan vain kaksi maalia tähän mennessä. Tulosvetoon voikin koettaa Jurgen Kloppin Liverpoolin 1-0 voittoa 10.50 kertoimella.

Leicester – Cardiff 17:00 King Power Stadion
Kertoimet:1.55 – 4.10 – 6.40

Liverpool ja Tottenham ovat olleet erinomaisia parin viime viikon aikana, mutta Leicester City on ollut se joukkue joka on napannut ne kovimmat voitot. Leicester City on palannut mestaruusvuotensa tasoiseen iskuun kaatamalla perättäisissä otteluissa ensin vieraissa Chelsean ja sitten kotona mestarisuosikki Manchester Cityn.

“Ketut” ovat pelanneet kauden aikana erittäin epätasaisesti ja jopa manageri Claude Puelin työpaikka oli vaarassa, mutta nämä kaksi viimeistä voittoa ovat nostaneet vanhat menestyksen muistot mieleen King Power Stadionilla ja osoittaneet että Leicester pystyy vielä haastamaan isot joukkueet.

Tästä pelistä tulee kuitenkin täysin erilainen kuin mitä Chelsea ja City ottelut olivat. Näitä isoja vastaan Leicester pystyi luovuttamaan pallonhallinnan ja iskemään vastaan. Nyt se tulee olemaan Cardiff Cityn taktiikka.

Neil Warnockin joukkue onnistui puolustusmuurissaan Crystal Palacea vastaan ja he ottivat arvokkaan 0-0 tasapelin joukkueesta joka oli vain neljä päivää aikaisemmin kaatanut vieraissa Manchester Cityn.

Tuo tasapelipiste oli Walesiläisten vasta toinen piste vierasotteluissa tällä kaudella yhdeksästä ottelusta, mutta se oli sitäkin tärkeämpi sillä se piti heidät pois putoamisalueelta.

Voitto tai edes tasapeli voi olla liikaa pyydetty vierailijoilta hyvässä iskussa olevaa Leicesteriä vastaan, joten yksi veto-idea on tasapeli ensimmäisen puoliajan jälkeen ja lopussa Leicesterille voitto 4.10 kertoimella.

Brighton Hove & Albion – Everton 17:00 Amex Stadion
Kertoimet: 3.40 – 3.35 – 2.20

Samaten kuin Leicesterin niin Evertonin peliotteita on vaivannut epätasaisuus kuten heidän kaksi edellistä otteluaan osoittavat. He hävisivät kotonaan Tottenhamille 2-6, mutta ottivat kolme päivää myöhemmin 1-5 vierasvoiton Burnleytä vastaan Turf Moorilla.

Keskiviikon voitto oli Marco Silvan suojateille vasta toinen vierasvoitto tällä kaudella valioliigassa ja nyt heitä vastaan asettuu kova kotijoukkue Brighton, joka viimeksi piti Arsenalin aisoissa Amex stadionilla 1-1 lukemin. Brighton on nyt hävinnyt kotonaan vain kahdesti yhdeksässä ottelussaan tällä kaudella.

Toinen 1-1 tulos kertoimella 6.55 voi hyvinkin olla tämän viikonlopun ottelun lopputulos.

Fulham – Huddersfield 17:00 Craven Cottage
Kertoimet: 2.05 – 3.25 – 3.95

Fulhamille tarjottiin voittoa heidän edellisessä ottelussaan Tapaninpäivänä kotona Wolvesia vastaan, mutta he joutuivat tyytymään 1-1 tasapeliin.

Vaikka Claudio Ranierin tulo on antanut Lontoolaisille vain yhden voiton, niin ainakin hän on saanut “mökkiläisten” puolustuksen pelaamaan paremmin. Tästäkin huolimatta, Romain Saissin tasoitus oli Fulhamin jo 43. maali jonka he päästivät tämän kauden 19. ensimmäisessä ottelussaan. Se on koko liigan suurin määrä.

Tuo keskiviikon tasapeli nosti Fulhamin kuitenkin pois jumbosijalta heidän tämän viikonlopun vastustajansa, Huddersfield Townin, kustannuksella. Huddersfield on nyt hävinnyt kuusi viimeistä otteluaan.

“Terrierit” ovat voittaneet vain kaksi ottelua tällä kaudella, mutta toinen näistä voitoista tuli juuri Fulhamia vastaan 1-0 marraskuussa.

Huddersfield on niin huonossa vireessä tällä hetkellä että Ranieri voi kostaa tuon alkukauden tappion johtamalla kotijoukkueen yhden maalin voittoon kertoimella 3.40.

Tottenham – Wolverhampton 17:00 Wembley
Kertoimet: 1.37 – 4.90 – 9.25

Tottenham on tehnyt kahdessa viime ottelussaan huimaavat 11 maalia ja tämä hyökkäystehokkuus on antanut heille viisi perättäistä voittoa sen jälkeen kun he hävisivät paikallisvastus Arsenalille 4-2 aikaisemmin tässä kuussa.

Tapaninpäivän 5-0 voitto Bournemouthista nosti Spursin jo toiseksi sarjataulukossa ohi haparoineen Manchester Cityn. Samanlaista murskavoittoa on tuskin luvassa nyt, mutta Mauricio Pochettinon miehistö voi hyvinkin ottaa kuudennen perättäisen voiton Wolvesin kustannuksella Wembleyllä.

Christian Eriksenin avausmaalista tarjotaan hyvää 8.00 kerrointa.

Watford – Newcastle 17:00 Vicarage Road
Kertoimet: 1.83 – 3.60 – 4.65

Rafa Benitez sanoi aikaisemmin että Newcastle Unitedin säilyminen tällä kaudella vaatisi ihmeen. He hävisivät Liverpoolille 4-0 viime kierroksella, mutta he ovat silti viisi pistettä putoamisviivaa ylempänä.

“Harakat” ovat tehneet vain 14 maalia tällä kaudelle joka on liigan toiseksi pienin määrä Huddersfieldin jälkeen. Tästäkin huolimatta Newcastle voi saada tästä ottelusta jotain. He voittivat Watfordin kotonaan St James Parkilla 1-0 viime kuussa ja he voivat nyt ottaa heille harvinaisen tuplan vastustajastaan.

Watford voi olla vaikea vastustaja, mutta vierailijoiden 4.65 kerroin on tarpeeksi hyvä pienen vedon kokeilemiseen.

Sunnutai

Southampton – Manchester City 16:15 St. Mary´s
Kertoimet: 9.75 – 5.55 – 1.31

Manchester City murskasi Southamptonin 6-1 Etihad stadionilla viime kuussa, mutta “pyhimykset” ovat nyt täysin erinlainen joukkue Ralph Hasenhuttlin alaisuudessa.

Kovinkaan moni ei uskonut että City voisi hävitä kolme ottelua tällä kaudella saatika sitten että he häviäisivät kolme ottelua 18 päivän sisällä. Pep Guardiolalla on todella pitkä loukkaantuneiden lista tällä hetkellä, joka on heikentänyt heidän puolustustaan huomattavasti. Alkukauden paras puolustus on nyt päästänyt kahdeksan maalia viimeisten neljän ottelun aikana.

Mahdollinen tappio tästäkin ottelusta voisi jättää Cityn jo 10 pisteen päähän Liverpoolista, mutta uskomme että Guardiola saa joukkueensa pelin kulkemaan ja he ottavat tasan kahden maalin voiton kertoimella 3.90.

Crystal Palace – Chelsea 14:00 Selhurst Park
Kertoimet: 4.95 – 3.85 – 1.74

Selhurst Parkilla ei ole nähty montakaan maalia tällä kaudella sillä kotijoukkue Crystal Palace on tehnyt vain viisi maalia yhdeksässä kotiottelussaan. Samalla kuitenkin he ovat päästäneet vain kahdeksan.

Chelsea on voittanut Eden Hazardin johdolla kaksi edellistä vierasotteluaan 1-2 ja samanlainen tulos tarjoaisi 9.00 kertoimen sunnuntaille.

Burnley – West Ham 16:15 Turf Moor
Kertoimet: 3.30 – 3.40 – 2.25

Burnleyn murtumista tällä kaudella on ollut vaikea uskoa ja nähdä mutta faktat puhuvat puolestaan. Joukkue on päästänyt tämän kauden ensimmäisellä puoliskolla 41 maalia joka on enemmän kuin koko viime kaudella (39).

Samaan aikaan viime kaudella he olivat päästäneet vain 15 maalia ja heillä on 20 pistettä enemmän kuin nyt.

He hävisivät Evertonille viime ottelun kotonaan 1-5 ja Sean Dyche haluaakin nähdä puolustuksensa parantavan huomattavasti. Tämä voi johtaa maalien puuttumiseen ja 0-0 tulos West Hamia vastaan antaisi tulosvetoon 10.50 kertoimen.

Manchester United – Bournemouth 18:30 Old Trafford
Kertoimet: 1.36 – 5.35 – 8.25

Ole Gunnar Solskjaerin alku Unitedin peräsimessä on vastustajien suhteen ollut helppo ja tämä sama jatkuu nyt kun hyvin alkukaudella pelannut Bournemouth tulee kylään. ”Cherries” on hävinnyt edellisistä yhdeksästä ottelustaan seitsemän ja viimeksi tuli pahasti turpaan Tottenhamilta 5-0. Kovalla itseluottamuksella pelaava United ei ainakaan tee vastuksesta yhtään helpompaa.

Rutiininomaista 2-0 kotivoittoa Old Traffordilla voi pelata 8.25 kertoimella.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ