Valioliigan kauden isoin ottelu Etihadissa: City – Liverpool

City – Liverpool

Kaikkien jalkapallo fanien silmät ovat Manchesterin Etihad Stadionilla torstaina kun Valioliigan johtaja Liverpool kohtaa Cityn ehkäpä jo ratkaisevassa huippuottelussa.

”Punaisten” kerroin tähän otteluun on iso 3.70 sillä he ovat pelanneet mahtavasti koko joulukuun ajan ja ovat ottaneet jo seitsemän pisteen eron Pep Guardiolan joukkueeseen, joka on yllättäen hävinnyt viime viikkojen ajalla sekä Crystal Palacelle että Leicesterille.

Kovakuntoiselta Liverpoolilta vaikeaa löytää heikkouksia

Liverpool otti vakuuttavan 5-1 voiton Arsenalista lauantaina jatkaakseen heidän tappiotonta kauden alusta lähtien tullutta putkeaan 20 otteluun ja he aikovat jatkaa uutta vuotta 2019 samalla tavalla kuin he lopettivat viime vuoden. Jos näin käy niin he voivat lopettaa 29-vuotta jatkuneen odotuksen Englannin Valioliiga mestaruudesta keväällä.

Jurgen Kloppin joukkueella on vielä monta aitaa ylitettävänä, mutta jos he saavat vähintään tasapelin torstaina niin sitten mestaruus alkaa olla jo lähellä ja vain Liverpoolin menetettävänä.

Liverpool on edennyt voitosta voittoon tällä kaudella ja kun kauden alussa he pystyivät jauhamaan niukkoja voittoja huonollakin pelillä niin nyt voitot tulevat jo rutiinin omaisesti. Tästä todistuksena helpot voitot Bournemouthista (4-0), Manchester Unitedista (3-1), Newcastlesta (4-0) sekä viimeksi Arsenalista (5-1) viimeisen kuun aikana. Liverpool itse asiassa voitti jokaisen ottelunsa joulukuussa ja ovat nyt kahdeksan ottelun voittoputkessa kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Liverpoolilla on käytössä ehkä koko liigan pelottavin hyökkäyskolmikko; Roberto Firmino, Mohamed Salah ja Sadio Mane, mutta he eivät ratkaise enää otteluita yksinään kuten viime kaudella, vaan nyt joukkueen puolustus Virgil van Dijkin johdolla on ollut huikea ja viimeisenä lukkona on toiminut yksi liigan parhaimmista maalivahdeista Alisson Becker.

Liverpool on päästänyt vain kahdeksan maalia Valioliigassa tämän kauden aikana ja aikaisempien kausien heikkous on nyt heidän suurin vahvuus.

Joukkueen leveys voi ratkaista mestaruuden

Klopp on koonnut joukkueen jolta löytyy hyvin syvyyttä kun penkille jääneet Daniel Sturridge, Divock Origi, Joel Matip ja Nathaniel Clyne ovat kaikki tyytyväisiä pieniin minuutteihin, mutta kun he pääsevät kentälle niin pystyvät silti antamaan ison panoksen – ja maaleja – jos niitä tarvitaan.

Ei ole epäilystäkään että Merseysiden joukkue tulee lähestymään tätä torstain peliä kovalla itseluottamuksella ja heillä on vielä lähimuistissa iso 1-2 voitto Etihad Stadionilta viime kauden Mestarien liigan puolivälierissä. Tästäkin huolimatta, he tietävät että City tulee tekemään kaikkensa näyttääkseen että he ovat tämän maan paras joukkue ja vielä kovastikin mukana mestaruustaistelussa.

Nuo kaksi shokkitappiota Palacelle ja Leicesterille olivat paha isku Guardiolalle ja hänen joukkueensa olikin syttynyt sunnuntain Southampton otteluun jossa he ottivat 1-3 vierasvoiton. Vaikka he ovatkin saaneet paljon negatiivisuutta viime aikoina niin voitto torstaina nostaisi heidät vain neljän pisteen päähän vieraistaan ja antaisi samalla suuren psykologisen iskun Liverpoolille.

Kaikki tietävät että jos City pelaa tasollaan (2.00 kerroin voitolle) niin he voivat voittaa kenet tahansa. Viime kauden alussa he ottivat 5-0 murskavoiton Liverpoolista ennenkuin Kloppin joukkue otti kostonsa Anfieldillä ja Mestarien liigassa.

Joukkueiden lokakuun kohtaaminen Anfieldillä päättyi 0-0 ja Guardiola oli muuttanut taktiikkaansa siihen otteluun yrittäen nollata Liverpoolin hyökkäysvoiman onnistuen siinnä täydellisesti. Nyt tasapeli ei kuitenkaan riitä ja Pep tietää että hänen täytyy voittaa tämä ottelu jotta he voivat palata mestaruustaisteluun joten kotijoukkue varmasti lähtee tähän otteluun kaikki tykit paukkuen.

Aguero ja Sterling kotijoukkueen vaarallisimmat

Raheem Sterling pelaa hyvää kautta, mutta hän harvoin pelaa hyvin entistä seuraansa vastaan. Torstaina hän voi muuttaa tämän asian.

Hänen joukkuekaverinsa, Sergio Aguero, nappasi Valioliiga ennätyksen maalillaan viime kauden ottelussa Etihadissa joka nosti hänen peliensä määrän jossa hän on osunut kotona Liverpoolia vastaan jo kuuteen.

Agueron maalista saa vain 1.83 kertoimen joten paras peli-idea voikin olla yli 3.5 maalia josta saa jopa 2.60 kertoimen.

Tiivistettynä, tästä odotetaan tiukkaa ottelua sillä joukkueilla ei ole paljoakaan eroa kun molemmat ovat parhaimmassa kunnossa ja tasapeli voi hyvinkin olla mahdollinen 3.85 kertoimella.

Se lopputulos suosisi vierailijoita ja se tekisi Manchester Cityn mestaruuden puolustamisesta entistäkin vaikeampaa.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ