Englannin Valioliigassa palataan tositoimiin FA Cup viikonlopun jälkeen

Englannin Valioliigassa pelataan nyt viikolla 24. pelikierros. Liigaa johtava Liverpool kohtaa keskiviikkona kotonaan Leicester Cityn. Neljä pistettä Liverpoolia perässä oleva Manchester City taas matkaa St James parkille tiistaina kohtaamaan Newcastlen.

Ole Gunnar Solskjaer jahtaa Manchester Unitedille jo yhdeksättä perättäistä voittoa kun ”punaiset paholaiset” isännöivät Old Traffordilla Burnleytä. Loukkaantumisista kärsivä Tottenham isännöi Wembleyllä taas Watfordia joille he kärsivät kauden ensimmäisen tappionsa syyskuun alussa.

Wolves valmis tuottamaan West Hamille kolmannen perättäisen tappion

Wolverhampton Wanderers on nauttinut paluustaan Valioliigaan tällä kaudella ja Nuno Espirito Santosin joukkue on täynnä itseluottamusta kun he toivottavat West Hamin tervetulleeksi Molineuxille tiistai-iltana.

He voittivat viime kaudella Mestaruussarjan tittelin suhteellisen helposti ja nyt yhtä tasoa korkeammalla he ovat hyvin pystyneet vastaamaan isojen poikien haasteeseen ottamalla muutaman todella vakuuttavan voiton tällä kaudella.

Tämän kauden kohokohtiin kuuluvat tasapelit molempia Manchesterin seuroja vastaan sekä voitot Chelseasta ja Tottenhamista. Viikonloppuna he nousivat FA Cupissa 2-0 tappioasemasta 2-2 tasapeliin viimeisten 15 minuutin aikana vieraissa Shrewburya vastaan. ”Sudet” kierrättivät ottelussa pelaajiaan runsaasti, mutta se osoitti heidän luonteensa että edes reservipelaajat eivät luovuta.

Tiistaina Wolverhamptonilla on mahdollisuus ottaa tuplavoitto West hamista tällä kaudella sillä he kaatoivat “Hammersit” 0-1 syyskuussa Lontoon stadionilla.

Tämä ei tule olemaan helppoa kotijoukkueelle erittäin epätasaista West Ham joukkuetta vastaan, joka kärsi surkean 4-2 tappion FA Cupissa heikkoa AFC Wimbledonia vastaan viikonloppuna. Itseluottamus on lontoolaisilla hieman alamaissa joten kotijoukkue pystyy ottamaan tästä voiton Molineuxilla kertoimella 2.05.

Liigajumbo Huddersfieldillä mahdollisuus pisteisiin ailahtelevaa Evertonia vastaan

Huddersfield Town teki rohkean päätöksen erottaa David Wagner pari viikkoa sitten ja sillä he koettavat herätellä joukkuetta taistelemaan Valioliiga paikastaan. Tiistaina tullaankin näkemään täysin uudenlainen ”Terrieri-joukkue” ja heillä on hyvä mahdollisuus ottaa tärkeät kolme pistettä kun huonossa iskussa oleva Everton tulee kylään John Smith Stadionille.

Jan Siewert on Huddersfieldin uusi manageri ja selvästikin Townin johto näki potentiaalia tässä 36-vuotiaassa hankkiakseen hänet pois Borussia Dortmundin organisaatiosta.

Terrierien suurin ongelma tällä kaudella on ollut maalienteko. Huddersfield on tehnyt tällä kaudella vain 13 maalia 23 ottelussa joka on ylivoimaisesti liigan heikoin saldo tällä hetkellä. Saksalaisen ensimmäinen tehtävä onkin löytää lääkkeet tähän ongelmaan.

Kotijoukkueen paras maalintekijä tällä kaudella on puolustaja Mathias Jorgensen joka on tehnyt kolme maalia. Jos Huddersfield haluaa välttää putoamisen Mestarussarjaan tämän kauden päätteeksi niin tämän täytyy muuttua.

Joukkueen täytyy saada kasaan pisteitä ja kotiotteluissa heillä on siihen paras mahdollisuus. Everton on viimeisistä kymmenestä ottelustaan kerännyt vain kaksi voittoa liigassa ja Huddersfield haistaa tässä veren.

Marco Silvan joukkue kärsi lauantaina 3-2 tappion Milwallille FA Cupissa ja nyt he matkaavat West Yorkshireen kohtamaan joukkueen joka on edellisen kerran pelannut yhdeksän päivää sitten.

Everton kohtasi edellisissä neljässä ottelussaan joukkueita joiden heidän olisi pitänyt voittaa kuten Brightonin, Leicesterin, Bournemouthin sekä Southamptonin, mutta Everton hävisi näistä ottelusta kolme ja he ovat tipahtaneet liigassa jo 11. sijalle ja jopa putoaminen on vielä mahdollista jos pelit jatkuvat samanlaisena.

Paineet voivat kasvaa edelleen Marco Silvan olkapäillä jos Huddersfieldistä ei tule tulosta. Kotijoukkueen kerroin on 4.15, mutta ehkä parempi veto tähän on pelata tuplamahdollisuutta 1X kertoimella 1.86.

“Ketut” jäävät seuraavaksi Liverpoolin jalkoihin

Liverpoolissa on tällä kaudella totuttu odottamaan voittoja joka ottelusta ja heidän pitäisi pystyä ottamaan helppo voitto Anfieldillä Leicesteriä vastaan keskiviikkona. Liverpoolin edellinen tappio Anfieldillä Valioliigassa oli Crystal Palacelle 1-2 huhtikuussa 2017. Tämän jälkeen joukkue on pelannut 32 kotiottelua ilman tappiota.

Liverpoolin ”punaisten” suurin ongelma edellisillä kausilla oli aina puolustuspäässä, mutta tällä kaudella he ovat päästäneet vain 13 maalia, joka on Valioliigan paras saldo (City on päästänyt toiseksi vähiten 17).

Joukkueen hankinnat Alisson maalivahdiksi AS Romasta ja Virgil van Dijk puolustukseen Southamptonista ovat olleet kalliita, mutta joka pennin arvoisia. Liverpool oli viime kaudella mestarien liigan finaalissa ja tällä kaudella he ovat pystyneet parantamaan joukkuetta vielä entisestään.

Liverpool on voittanut kotonaan Anfieldillä tällä kaudella kaikki muut joukkueet paitsi Manchester Cityn, jonka kanssa pelattiin 0-0 tasapeli. Kovinkaan moni joukkue ei tule sieltä pisteitä ottamaan ja se tekee Leicesterin taistelusta entistäkin vaikeampaa.

Leicesterin manageri Claude Puel on tehnyt hyvää työtä kettujen peräsimessä auttaen joukkueen liigassa yhdeksänteen sijaan, mutta siltikin hänen jatkostaan King Power Stadionilla käydään jatkuvasti spekulaatioita ja tilanne ei ole hänelle varmaankaan helppo.

Leicester kärsi pahan 4-3 tappion Wolverhamptonille edellisessä Valioliiga ottelussaan ja se esitys vain korosti joukkueen heikkouksia puolustuspäässä.

Leicester City on päästänyt 29 maalia 23 ottelussa tällä kaudella ja Liverpoolin pelätty hyökkäys pystyy pistämään tuon saldon vieläkin huonommaksi.

Sadio Manella, Roberto Firminolla sekä Mo Salahilla uskotaan olevan erittäin tuottoisa ilta Leicesteriä vastaan sillä vieraiden hitaat puolustajat voivat olla heille vain harjoittelukeppejä.

Tähän otteluun katsotaankin kertoimia Liverpoolin murskavoitolle ja kodin -2 tasoitus kertoimella 2.60 näyttääkin hyvältä. Leicester on päästänyt kolmessa edellisessä ottelussaan 8 maalia niin heikkoja joukkueita kuin Newportia, Southamptonia ja Wolverhamptonia vastaan joten tämän pitäisi olla vain yksi helppo voitto Liverpoolille heidän matkallaan kohti Valioliiga mestaruutta.

Yksi mahdollinen veto voisi myös olla Liverpoolin voitto ilman päästettyä maalia kertoimella 1.86. Liverpoolin 11 kotivoitosta kuudessa joukkue on pystynyt pitämään maalinsa puhtaana.

KLIKKAA TÄSTÄ