Legendaarinen Unitedin ja Liverpoolin kohtaaminen kierroksen helmi

Valioliiga ennakko 23-24 helmikuuta

Tällä kierroksella pelataan vain kuusi ottelua lauantaina ja sunnuntaina, mutta niistäkin useampi ottelu herättää jalkapallo fanin mielenkiinnon. Viikonlopun odotetuin kohtaaminen pelataan sunnuntaina kun uutta nousua tekevä Manchester United isännöi mestaruutta jahtaavaa Liverpoolia.

United voi estää Poolin nousun sarjakärkeen

Ole Gunnar Solskjaer on johdattanut Manchester Unitedia erinomaisesti sen jälkeen kun hän otti ohjat käsiinsä Old Traffordilla Jose Mourinhon potkujen jälkeen. Nyt hän joutuu kunnon testiin kun Unitedin naapurikaupungin pahin kilpakumppani Liverpool saapuu vierailulle sunnuntaina iltapäivällä. Merseysiden joukkue nautti aina pisteiden ottamisesta Unitedista kun he tavoittelivat mestaruutta, mutta nyt Solskjaerin joukkue on siinnä asemassa jossa he voivat laittaa kapuloita Jurgen Kloppin joukkueen rattaisiin.

Liverpoolin “punaiset” ovat viime vuosien aikana hieman kompuroineet kun he ovat yrittäneet tavoitella ensimmäistä mestaruutta sitten vuoden 1990, mutta nyt he näyttävät aidolta mestariehdokkaalta (kuten vanhoina hyvinä aikoina) varsinkin heidän viime kierroksen Bournemouthin 3-0 voiton jälkeen. Tiistaina tiukka Mestarien liigan ottelu Bayern Muncheniä vastaan päättyi 0-0, mutta tämä Unitedin kohtaaminen oli aina se viikon tärkein ottelu. Sunnuntaina tulemme oppimaan hieman lisää Jurgen Kloppin joukkueesta ja siitä että pystyvätkö he pysymään Manchester Cityn vauhdissa mestaruustaistelussa.

Tästä on lupa odottaa tiukkaa ja kiihkeää kohtaamista jossa kuitenkin maaleja nähdään, erityisesti silloin jos Solskjaer jatkaa pelaamista hyökkäävällä pelityylillä. Tämä taktiikka sopisi kuitenkin myös vieraille sillä Liverpool nauttii iskemisestä vastaan nopeilla suunnanmuutoksilla. Siltikin tämä näyttää tasaiselta ottelulta ja tasapelin kerroin on hyvä 3.55 jossa tulosvedon 2-2 tulos houkuttelee kertoimella 9.25.  

Tottenham on vielä mukana mestaruustaistelussa

Tottenhamin fanit ovat varmaan jo kyllästymiseen kuulleet miten heidän joukkuettaan aliarvioidaan uusien hankintojen puuttumisen takia mestaruustaistelussa, mutta totuus on kuitenkin se että he ovat vain viisi pistettä Liverpoolia ja Manchester Cityä perässä kolmantena. He pelaavat jälleen aikaisin tänä viikonloppuna ja heillä on mahdollisuus laittaa lisää painetta kärkikaksikkoa kohtaan jos he onnistuvat kaatamaan kelpo vireeseen päässeen Burnleyn lauantaina klo 14.30 alkavassa ottelussa.

Voitto Turf Moor stadionilta ei ole koskaan itsestäänselvyys, mutta Tottenhamin tulisi lähestyä tätä haastetta täynnä optimismia ja saada voitto joka on tarjolla 1.74 kertoimella. He ovat voittaneet viimeiset neljä otteluaan kaikissa kilpailuissa ja saaneet tuloksia otteluista ilman parhaimpia pelaajiaan Harry Kanea ja Dele Allia.

Heung-Min Son on täyttänyt Harry Kanen saappaat lähes täydellisesti, mutta Englannin kapteeni voi olla jo loukkaantumisen jälkeen penkillä tänä viikonloppuna ja Pohjois-Lontoolaisten taitotason pitäisi olla liikaa Burnleylle joka on kuitenkin näyttänyt paremmalta viime aikoina, mutta siltikin normaalista kohtaavat vaikeuksia kun he pelaavat perinteisiä “Kuutta isoa” joukkuetta vastaan.  

 

Newcastle etsii lisää tärkeitä pisteitä

Newcastle isännöi liigan jumbo joukkue Huddersfieldiä lauantaina ja tämän pitäisi olla yksi ottelu jossa Rafa Benitez voi laittaa täydet hyökkäystehot päälle. ”Harakat” ovat vieläkin mukana putoamistaistelussa sillä he ovat vain yhden pisteen edellä Southamptonia joka on ennen tämän viikonlopuna otteluita kolmanneksi viimeisenä.

Benitezin joukkueella, jos he pelaavat omalla tasollaan, pitäisi olla tarpeeksi tasokas kuin heidän vastustajansa, rajoitettu Townin miehistö, joka näyttäisi olevan matkalla Mestaruussarjaan.

Salomon Rondon on yksi Newcastlen parhaimmista pelaajista ja jos hän on pelipäällä niin hän pystyy inspiroimaan joukkueen kolmen pisteen arvoiseen esitykseen joka on tarjolla 1.86 kertoimella. Rondonin tekemästä maalista saisi rahat takaisin 2.85 kertoimella.  

 

Bournemouth pystyy hyvään esitykseen vakuuttavaa Wolverhamptonia vastaan

Bournemouth isännöi kotonaan Wolvesia ottelussa jossa kohtaavat kaksi joukkuetta joiden odotettiin ennen kauden alkua taistelevan putoamista vastaan, mutta ovat pelanneet odotusten vastaisesti ja tavoittelevat nyt sijaa kymmenen parhaan joukosta. Nousijajoukkue Wolverhampton on ollut erinomainen ja heillä on kunnon mahdollisuus sijoittua parhaimmaksi kuuden ison joukkueen jälkeen sijalle seitsemän. Ennen kauden alkua yksikään Wolves fani ei olisi parhaimmissa unelmissakaan uskonut sellaiseen sijaan.

Tästäkin huolimatta Bournemouth pystyy tuottamaan ongelmia vieraille tässä ottelussa sillä erityisesti kotonaan he ovat olleet vaikeasti voitettavia. Eddie Howen miehistö on hävinnyt vain yhden viidestä viimeisestä kotiottelustaan Vitality Stadionilla joista kolme oli voittoja. Sekä Chelsea että West Ham ovat molemmat kärsineet tappion ilman tehtyä maalia.

Wolves pystyy kuitenkin maalin tekoon ja erityisesti vaarallisen Ruben Nevesin tekemä maali houkuttelee 7.00 kertoimella. Paras veto-idea tähän voi kuitenkin olla tasapeli kertoimella 3.35.Muissa otteluissa Claude Puelin Leicester pystyy ottamaan voiton Roy Hodgsonin Crystal Palacesta King Power stadionilla vaikkakaan se tuskin tulee olemaan isolla maalimäärällä joten vinkki tähän otteluun on alle 2.5 maalia kertoimella 1.74. Arsenalin (voittaa kahdella maalilla kertoimella 3.85) pitäisi jatkaa hyvien kotiotteluiden putkea Southamptonia vastaan vaikka torstain Eurooppa Liigan voitto BATE Borisovista hieman voi jaloissa painaakin. Ralf Hasenhuttln tulo joukkueen peräsimeen on piristänyt “Pyhimysten” peliä, mutta matka Emiratesille tuskin tulee lisäämään joukkueen pistemäärää tänä viikonloppuna.

KLIKKAA TÄSTÄ