Valioliigassa pelataan iso kierros keskellä viikkoa

Valioliiga ennakko 26-27 helmikuuta

Tämä viikko voi olla erittäin keskeinen kun Valioliigassa taistellaan mestaruudesta sekä putoamista vastaan. Tämän kierroksen isoin ottelu käydään Stamford Bridgellä kun juuri Carabao Cupin finaalin rangaistuspotkukilpailussa hävinnyt Chelsea kohtaa Tottenhamin.

Spurs tulee jatkamaan Chelsean kriisiä

Chelsean tavoite on päästä neljän parhaan joukkoon, mutta tällä hetkellä tuo tavoite on vaarassa joukkueen sisäisten ongelmien takia. Asiaa ei tee helpommaksi se että paikallisvastus Tottenham tulee vieraaksi Stamford Bridge stadionille keskiviikkona.

Chelsea on viime aikoina kärsinyt nöyryyttäviä tappioita kuten Bournemouthille (4-0) sekä Manchester Citylle liigassa (6-0) ja vaikka joukkue pelasi hyvin Carabao Cup finaalissa niin jatkoajan tapahtumat ovat lisänneet vettä myllyyn joukkueen sisäisistä ongelmista. Chelsean maalivahti Kepa kieltäytyi tulemasta vaihtoon ja jatkoi maalilla kun joukkue hävisi rangaistuspotkukilpailussa. Tämä päätös sai Chelsea manageri Sarrin raivoihin ja voikin olla että espanjalaismaalivahti voi olla sivussa tästä ottelusta. Kaikki nämä ongelmat pelaavat Tottenhamin pussiin ja Spurs voikin hakea tärkeät vieraspisteet toispuolelta kaupunkia.

Vaikka Tottenham hävisi yllättäin Burnleylle viikonloppuna niin he ovat silti voittaneet viisi edellisistä kuudesta ottelustaan kaikissa kilpailuissa.

Mauricio Pochettino sai myös tärkeän lisän joukkueeseen kun Harry Kane palasi Burnley otteluun loukkaantumisen jälkeen ja oli heti mukana maalinteossa Spursin 2-1 tappiossa Turf Moor stadionilla.

Englantilaishyökkääjä on osunut kahdessa edellisessä ottelussaan Chelseata vastaan ja Kane voikin olla ratkaisevassa roolissa tässä ottelussa kun Tottenham hakee kolmatta perättäistä voittoaan Lontoon paikallisvastustajastaan.

Kun Chelsealla ongelmat kasaantuvat niin tästä ottelusta kannattaa hakea vierasvoittoa kertoimella 3.15. Toinen hyvä veto voi olla Tottenhamin voitto jossa molemmat joukkueet tekevät maalin kertoimella 5.40.

Cardiff voi palata takaisin voittojen tielle

Cardiffin taistelu säilyä Valioliigassa koki kovan kolauksen viime viikolla kun Watford kylvi tuhoa pyörremyrskyn lailla Walesin pääkaupungissa.

Gerard Deulofeun hattutemppu auttoi ”herhiläiset” 1-5 vierasvoittoon ja Neil Warnock toivookin nyt että hänen joukkueensa pystyy vastaamaan tähän ottamalla voiton Evertonista tiistai-illalla.

Everton on kärsinyt nyt kolme perättäistä tappiota ja paineet manageri Marco Silvan niskassa Merseysidellä kasvavat. Tämä asia tuskin muuttuu myöskään nyt kun katsotaan kuinka huonosti ”Toffeet” ovat pelanneet matkaotteluissaan.

Joukkue on ottanut vieraissa tällä kaudella kaikissa kilpailuissa vain kolme voittoa ja ovat näyttäneet jokaisessa ottelussa erittäin haavoittuvaisilta varsinkin puolustuksessa. Cardiffin kotivoitto tässä näyttää erittäin hyvältä kertoimella 3.50. Ne kolme pistettä tulisivat todellakin tarpeeseen.

St James Parkilla on lupa odottaa maaleja

Tiistaina pelataan toinen tärkeä ottelu putoamistaistelua ajatellen kun molemmat Newcastle sekä Burnley hakevat lisää pisteitä kasvattaakseen eroa kolmeen viimeiseen joukkueeseen.

Kotijoukkue Newcastlen vire on parantunut huomattavasti viimeisten viikkojen ajan sillä he ovat muun muassa voittaneet kolme edellistä valioliigan otteluaan kotona, mukaanlukien mieleenpainuva 2-1 voitto Manchester Citystä.

Burnley on myös tehnyt vahvan alun vuoteen 2019 johon kuuluu myös viime viikonlopun iso 2-1 voitto Tottenhamista. He toivovat nyt kasvattavansa Newcastlea vastaan tappiottomien otteluidensa määrän jo viiteen otteluun.

Sean Dychen valmentava joukkue on ollut mukana monessa maalirikkaassa ottelussa viime aikoina sillä neljässä heidän edellisistä viidestä liigaottelussaan ollaan nähty kolme tai useampi maali.

Kun ottaa tuon huomioon niin yli 2.5 maalille tarjottu 2.30 kerroin näyttää hyvältä vedolta sillä molemmat joukkueet tulevat tekemään kaikkensa saadakseen kaikki kolme pistettä.

Liverpoolin kotitaika voi olla liian vaikea murtaa

Liverpool on ainoa joukkue Valioliigassa joka ei ole vielä kotonaan Anfieldillä hävinnyt otteluakaan ja he ovat myös menettäneet vain neljä pistettä kahdella tasapelillä Manchester Cityä ja Leicesteriä vastaan ja nyt tuon kovan kotivireen saa seuraavaksi kokea Watford keskiviikkona.

“Herhiläisten” vire vierasotteluissa on ollut ihan kelvollinen viime aikoina sillä he ovat hävinneet vain yhden matkaottelun viimeisistä kymmenestä kaikissa kilpailuissa.

Kuitenkin Liverpool on tehnyt 21 maalia viimeisissä kuudessa Valioliiga ottelussaan kotona ja Watfordilla tulee olemaan ongelmia pitää Mohamed Salah, Sadio Mane tai Daniel Sturridge (voi korvata Roberto Firminon jos brasilialainen ei toivu nilkkavammastaan ajoissa) aisoissa.

Jurgen Kloppin valmentama miehistö on tehnyt kolme tai useamman maalin kolmessa edellisessä Watfordin kohtaamisessa ja tämä voi olla hyvä veto tähänkin otteluun. Liverpoolin yli 3.5 maalista tarjotaan 2.20 kerroin.

City voi juosta West Hamin pelaajilta jalat alta

West Hamin manageri Manuel Pellegrini palaa takaisin entiselleen stadionilleen Etihadille, mutta tämä paluu tuskin on onnellinen kun katsoo kotijoukkueen nykyistä virettä sekä West Hamin viime aikojen heikkoa vierassaldoa jossa he ovat hävinneet neljä edellisistä viidestä matkaottelustaan.

Cityn ainoa tahra muuten hyvässä kotisaldossa on 2-3 tappio Crystal Palacea vastaan juuri ennen joulua. Tämän jälkeen joukkue on voittanut kaikki kotiottelunsa kaikissa kilpailuissa maalierolla 35-2 ja heidän odotetaan purjehtivan tässäkin helppoon voittoon ”Hammersiä” vastaan.

Joukkueiden keskinäisten otteluiden historia lupaa juurikin samaa sillä Manchester City on tehnyt neljä maalia molemmissa joukkueiden kahdessa edellisessä kohtaamisessa.

Cityn yli 3.5 maalia tarjoaisi 2.45 kertoimen ja se näyttää vahvalta vedolta erityisesti sillä vierailijat eivät ole pystyneet pitämään maaliansa puhtaana kuudessa edellisessä ottelussaan.

KLIKKAA TÄSTÄ