Serie A ennakko: AC Milan matkustaa ikuiseen kaupunkiin kohtaamaan Lazion

Italian Serie A:ssa pelataan tänä viikonloppuna 13. pelikierros. Juventus johtaa sarjaa kuudella pisteellä ennen Napolia. Viime kierroksella voittoputkensa katkaissut Inter on kolmantena kolme pistettä ennen Laziota. AC Milan ja AS Roma ovat mukana vielä taistelussa mestareiden liigan paikasta.

Inter – Frosinone 21:30 Lauantai

Kertoimet: 1.24 – 6.35 – 13.00

Tämä ottelu näyttää selkeältä kotivoitolta sillä tasoero joukkueiden välillä on suuri. Inter on tällä hetkellä kolmantena vain kolme pistettä toisena olevaa Napolia perässä. Frosinone on vielä putoamisviivan alapuolella kaksi pistettä Udinesea perässä.

Inter kärsi yllättävän 4-1 tappion viime ottelussa Atalantaa vastaan ja Marcelo Brozovic otti ottelussa myös punaisen kortin joka pitää hänet poissa tästä ottelusta. Sime Vrsaljkon pelaaminen on myös epävarmaa, mutta Kwadwo Asamoah on taas pelikunnossa.

Frosinonelle tämä viime viikon ottelutauko tuli huonoon paikkaan. Joukkueen peli alkoi viimeinkin olla uomissaan sillä he ovat pelanneet nyt neljä ottelua ilman tappiota. Kauden ensimmäistä ja tällä hetkellä ainoata voittoa seurasi erittäin hyvät tasapelit Parmaa ja Fiorentinaa vastaan. Tasapeli Giuseppe Meazzalta olisi kuitenkin aika iso saavutus kun ottaa huomioon että heiltä tulee puuttumaan ottelusta Camillo Ciano, Federico Dionisi ja Luca Paganini. Näiden lisäksi Emil Halfredssonin, Cristian Molinarin ja Danilo Soddimon pelaaminen on epävarmaa.

Pelataan tähän kotivoittoa vähintään kahdella maalilla.

Lazio – AC Milan 19:00 sunnuntai

Kertoimet: 1.86 – 3.85 – 4.40

Kumpikin joukkue tavoittelee tällä kaudella mestarien liiga paikkaa jääden siitä paitsi niukasti viime kaudella (Lazio keskinäisten otteluiden perusteella). Lazio on tällä hetkellä juuri neljäntenä, mutta AC Milan on vain pisteen heitä perässä viidentenä. Tämä on siis molemmille erittäin tärkeä ottelu.

Lazion tulokset ovat olleet hieman laidasta laitaan viime otteluissa ja he eivät näytä joukkueelta joka pystyisi haastamaan Juventusta tai Napolia kahdesta kärkipaikasta. He myös hävisivät Interille kotonaan 0-3 viime kuun lopussa. Heidän toinen kotitappio tuli avauskierroksella Napolia vastaan 1-2. Kaikki muut kotiottelut ovat päättyneet voittoon. Laziolta tulee puuttumaan tästä ottelusta Lucas Leiva keskikentältä, mutta hän on ainoa tärkeä puuttuva pelaaja.

AC Milanilla taas on runsaasti loukkaantumishuolia, erityisesti puolustuksessa. Puolustuksen normaaliavauksen pelaajista puuttuvat Alessio Romagnoli sekä Mateo Musacchio loukkaantumisten takia. Näiden lisäksi keskikentältä puuttuvat Lucas Biglia ja Giacomo Bonaventura ja hyökkäyksestä ykköskärki Gonzalo Higuain. Calhanoglun ja Calabrian pelaaminen on myös epävarmaa.

Viimeisestä kymmenestä kohtaamisesta Roomassa Serie A:ssa, Lazio on voittanut neljä kertaa, kolmasti on pelattu tasan ja Milan on voittanut kolme kertaa. Milanilta puuttuu niin paljon pelaajia tästä ottelusta joten pelataan kotivoittoa.

Genoa – Sampdoria 21:30 Sunnuntai

Kertoimet: 2.65 – 3.30 – 2.85

Genoan Derby eli Derby della Lanterna. Nimi tulee kaupungin satamassa olevasta maamerkistä, vanhasta majakasta. Tästä derbystä on kasvanut yksi Italian suurimmista jossa molempien joukkueiden fanit aina pistävät parastaan, riippumatta menestyykö oma seura vai ei. Genoa on Italian vanhin seura kun taas Sampdoria on Italiassa nuorin jatkuvasti toiminnassa oleva seura (perustettu 1946). Sampdoria on hallinnut näitä derbyjä viimeiset vuodet ottaen kuusi voittoa edellisistä kymmenestä kohtaamisesta. Kahdesti ollaan pelattu tasan (kuten viime kerralla 0-0) ja kahdesti Genoa on voittanut.

Nyt tämä Derby tulee molemmille tärkeään paikkaan sillä molemmilla on päällä kolmen ottelun tappioputki joka on tiputtanut molemmat sarjataulukon huonommalle puolelle. Sampdoria on 12. ja Genoa pisteen perässä 14. Genoa lähtee otteluun lievänä suosikkina sillä vaikka Sampdoria on näitä paikallisotteluita hallinnut niin heiltä puuttuu keskikentältä loukkaantunut Edgar Barreto sekä pelikiellossa oleva Karol Linetty.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet viime aikoina useita runsasmaalisia otteluita, mutta kun Genoa on ollut kotijoukkueena näissä paikallisotteluissa niin kuudesta edellisestä, viisi on päättynyt alle 2.5 maalin. Koska tämä ottelu on molemmille tärkeä ja kumpikaan ei halua hävitä tätä niin pelataan tähän alle 2.5 maalia.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ