Derby della Mole lauantaina – Serie A- Ennakko

Lauantain kaksi ottelua Serie A:ssa aloittaa Italian pääsarjan 16. sarjakierroksen. Juventus johtaa sarjaa selvällä 8 pisteen erolla ennen Napolia, mutta viikolla he kärsivät yllättävän tappion Sveitsin Young Boysille. Nyt he yrittävät pistää tuon tappion menneisyyteen kun he kohtaavat paikallisottelu Derby della Molessa Torinon.

Illan aiemmassa ottelussa, toinen Mestarien liigassa huonon ottelun viikolla pelannut, Inter ottaa mittaa kotonaan Udinesestä.

Inter Milan – Udinese 19:00 (lauantai)
Kertoimet: 1.32 – 5.20 – 10.25

Inter pelasi viikolla tasapelin PSV Eindhovenia vastaan ja tuo tulos oli heille kohtalokas sillä se tiesi heidän tippumista pois Mestarien liigasta. Jos he olisivat onnistuneet sarjajumbon voittamaan niin silloin Inter olisi matkannut 16-parhaan joukkoon Tottenhamin sijasta. Nyt he yrittävät laittaa tuon pettymyksen pois ottamalla selvän voiton kotistadionillaan.

Historia on vierailijoiden puolella

Sarjataulukon mukaan Interin voiton pitäisi olla selvä, mutta kun katsoo viimeaikaista historiaa näiden kahden joukkueen välillä niin vierailija on ollut se joka on useammiten nämä ottelut voittanut. Viimeisen seitsemän kauden aikana, kyseisten otteluiden vierasjoukkue on poistunut voittajana 10 kertaa.

Udinese tai “The Zebrette” otti viime kaudella 1-3 voiton Milanossa, mutta heidän tämänhetkinen kunto vihjailisi että samanlaista venymistä tuskin tapahtuu sillä Udinese on voittanut vain kerran viimeisien kymmenen ottelun aikana.

Interin nykyinen vire ei ole kovinkaan paljon parempi sillä viimeisistä seitsemästä ottelusta kaikissa kilpailuissa he ovat ottaneet vain yhden voiton, mutta vastustajatkin ovat olleet kovia. Juventukselle kärsittiin niukka 1-0 tappio, joten peliesitykset eivät ole olleet huonoja.

Otteluun tarjottavat kertoimet vihjailevat selvästi että Inter (1.32) ottaa ottelusta selvän voiton ja Davide Nicolan vieraisjoukkue (10.25) ei juhli tällä kertaa Giuseppe Meazza stadionilla.

Maaleja voidaan odottaa

Näiden joukkueiden kohtaamiset ovat yleensä olleet aika maalirikkaita sillä kahdeksan edellistä kohtaamista ovat menneet yli 2.5 maalin. Tämän takia 1.71 kerroin tälle vaihtoehdolle näyttää hyvältä kuten myös 2.00 kerroin molempien joukkueiden maalille.

Kun nämä kaksi kohdetta yhdistää niin 2.45 kerroin molempien joukkueiden maalille JA ottelussa yli 2.5 maalia voi olla se paras peli-idea.

Hieman riski alttiimpi, mutta arvokas veto voisi olla Rodrigo de Paulin tekemä maali 5.50 kertoimella. Argentiinalainen hyökkääjä teki Udineselle neljä maalia ensimmäisessa viidessä ottelussaan, mutta on osunut vain kaksi kertaa seuraavissa kymmenessä. Jossain vaiheessa hänen ketsuppipullonsa voi jälleen aueta. Ehkä se aukeaa tässä ottelussa.

Illan toinen puheenaihe on se että Interin tippuminen Mestarien liigasta on tehnyt Interin päävalmentaja Luciano Spalletin tulevaisuuden seurassa epävarmaksi. Nyt hän kohtaa joukkueen jota hän on aikaisemmin urallaan valmentanut kaksi kertaa ja jonka kausi on mennyt penkin alle. Voi olla että molempien seurojen päävalmentajan pestit voivat olla vapaana kohta ja ei olisi kovinkaan iso hyppäys siihen että Spalletti voisi vielä tällä kaudella olla vierailijoiden peräsimessä.

Torino – Juventus 21:30 (lauantai)
Kertoimet: 6.35 – 3.70 – 1.62

Juventus jahtaa jo kolmatta perättäistä Derby della Mole voittoa paikallisvastustaja Torinosta. Muutenkin Juventuksen viimeaikainen historia tässä derbyssä on hieman samanlainen kuten heidän tämän kauden kuntossa Seria A:ssa. Viimeisestä kymmenestä Serie A Derbystä, Juventus on voittanut kahdeksan, kerran ollaan pelattu tasan ja Torino on voittanut kerran (2015). Serie A:ssa tällä kaudella tahti on ollut muuten sama paitsi tappiota ei ole vielä tullut (14-1-0).

Keskiviikkona Juventus kuitenkin hävisi yllättäen vieraissa Young Boysille. Tämä oli heidän vasta toinen tappionsa kaikissa kilpailuissa tällä kaudella, mutta se osoittaa että ”Vanha Rouva” on myös voitettavissa.

Tuo tappio Sveitsissä ei uhannut Juventuksen jatkoonpääsyä 16-parhaan joukkoon Mestarien liigassa ja tavoite menestykseen on joukkueella kova. Sen osoitti jo kesän pelaajasiirrot kun superhankinta Cristiano Ronaldo liittyi joukkueeseen auttamaan heitä tavoittelemaan menestystä Euroopassa Italian dominoinnin lisäksi.

Ronaldo onkin osunut Euroopassa sekä Italiassa sillä hän on ampunut jo 10 maalia Serie A:ssa vaikka tällä hetkellä ruuti on hieman märkää kun neljästä viime ottelusta on tullut vain yksi maali.

Hän on kuitenkin Juventuksen suurin maaliuhka lauantaina ja Portugalilaista voi pelata maalintekijäksi 1.74 kertoimella. Hänen seuratoverinsa Mario Mandzukic on kuitenkin ehkä se parempi vaihtoehto maalintekijäksi 2.50 kertoimella sillä hän on osunut neljä kertaa viimeisissä kuudessa ottelussa.

Torinon mahdoton tehtävä?

Kuten viimeaikainen historia osoittaa, niin “Il Torolla” on lähes mahdoton tehtävä huippuiskussa olevaa naapuriaan vastaan varsinkin kun Torino ei ole parhaimmassa vireessä tällä hetkellä ottaen vain yhden voiton viimeisissä neljässä ottelussaan. He olivat kuitenkin parempi joukkue viime viikon 0-0 tasapelissä AC Milania vastaan joten pientä toivoa on olemassa.

Juventus voitti viime kauden molemmat kohtaamiset ilman päästettyä maalia ja samanlaista voi olla luvassa nytkin sillä Juve on päästänyt 15 ottelussaan liigassa vain 8 maalia.

Juventuksen voittoa ilman päästettyä maalia voi pelata 2.25 kertoimella ja heidän voittoa tasan kahdella maalilla 4.25 kertoimella. Juventuksen neljästätoista voitosta, kahdeksan on tullut juuri tasan kahden maalin erolla.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ