Juventus haluaa voiton joululahjaksi (Serie A ennakko 22 joulukuuta)

Italian Serie A:ssa pelataan 17. kierros ja viimeinen ennen Joulua. Ensi viikolla pelataan vielä pari kierrosta ennenkuin joukkueet siirtyvät kolmen viikon talvitauolle. Tämän viikonlopun kierroksen kohokohta on kun ylivoimainen sarjakärki Juventus isännöi AS Romaa Torinossa lauantai-illan huippuottelussa.

Juventus on ollut täysin pitelemätön tällä kaudella kotoisassa Italian liigassa Real Madridista saapuneen Cristiano Ronaldon johdolla. He ovat ottaneet 15 voittoa ja pelanneet kerran tasan. Heillä on jo tähän mennessä kahdeksan pisteen johto ennen Napolia ja 14 pisteen johto ennen kolmantena olevaa Inter Milania.

Juventus – AS Roma 21:30 Allianz Stadion, Torino
Kertoimet: 1.43 – 4.70 – 8.25

Juventuksen puolustus on maalivahti Gigi Buffonin lähdöstä huolimatta ollut vankka tällä kaudella. He ovat päästäneet vain 8 maalia tähän mennessä ja ovat voittaneet viimeiset viisi Serie A ottelua ilman päästettyä maalia, joten voisi hyvinkin luulla että Juventuksen voitto ilman päästettyä maalia kertoimella 2.15 olisi pelaamisen arvoinen.

Kun tähän otteluun katsotaan maalintekijöitä niin ei tarvitse katsoa kauemmaksi kuin Cristiano Ronaldoon. Portugalilainen kärkipelaaja ei ole osunut tällä kaudella Mestarien liigassa, mutta Italiassa hän on osunut 11 kertaa maalipuiden väliin ja on vain yhden maalin Genoan Piatekia perässä maalipörssissä. Hän on tehnyt maalin neljässä edellisestä viidestä ottelustaan.

Ronaldon maalille milloin vain tarjotaan 1.83 kerrointa. Jos hakee hieman parempaa arvoa niin silloin kroatialaisen Mario Mandzukicin 3.00 kerroin on parempi.

Onko Romalla mitään toivoa?

Ikuisen kaupungin toinen joukkue voitti vain yhden edellisestä seitsemästä ottelustaan Italian liigassa ennenkuin he ottivat 3-2 kotivoiton Genoasta viime kierroksella. Maalinteko-ongelmaa heillä ei ole sillä he ovat osuneet kahdeksan kertaa edellisissä neljässä ottelussaan.

Roma on kuitenkin hävinnyt seitsemän viimeistä joukkueiden kohtaamista Torinossa vaikkakin edelliset neljä vain yhden maalin erolla. Tästä johtuen, Juventuksen yhden maalin voitto kertoimella 3.30 on myös järkevä veto.

AC Milan – Fiorentina 16:00 San Siro, Milano
Kertoimet: 2.30 – 3.30 – 3.35

Hieman aikaisemmin lauantaina kohtaavat kaksi epävireistä joukkuetta Milanon San Sirolla kun AC Milan isännöi Fiorentinaa.

Kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan niin AC Milan ei ole voittanut kolmeen viime otteluun. Kahden 0-0 Italian liigan tasapelin Torinoa ja Bolognaa vastaan välissä oli 3-1 tappio Ateenalaiselle Olympiakosille joka tiputti heidän jatkosta Eurooppa liigasta. He ovat vielä Serie A:ssa neljäntenä, mutta joukkueen maalinteko tökkii tällä hetkellä pahasti. Heidän tähtihyökkääjänsä Gonzalo Higuain on osunut viimeksi maalipuiden väliin lokakuun lopulla.

Fiorentina ei ole pelannut kovinkaan paljon paremmin. He voittivat Empolin viime kierroksella 3-1, mutta tämä voitto katkaisi heidän kahdeksan ottelun voitottoman jaksonsa. Näistä kuitenkin kuusi olivat tasapelejä. Tämä heikohko jakso on tiputtanut ”La Violan” kymmenennelle sijalle.

Kun molemmat ovat viime aikoina pelanneet runsaasti tasapelejä niin siitä tarjottu 3.30 kerroin on houkutteleva. Pitää kuitenkin muistaa että ”Rossoneri” voitti tämän ottelun 5-1 viime kaudella.

Tähän otteluun kannattaa katsoa myös voittomarginaaleja. AC Milanin voitosta yhdellä maalilla tarjotaan 3.65 kerrointa kun taas Fiorentinan yhden maalin voitolle saisi rahansa takaisin 4.45 kertaisena. Ottelusta kun odotetaan tasaista niin viime hetken maalin suuntaan tai toiseen voisi antaa hyvin takaisin.

Maalintekijöiden puolella ei ole montakaan pelaajaa jotka olisivat iskussa tällä hetkellä. Vierailijoiden Giovanni Simeone on kuitenkin tehnyt maalin kahdessa viimeisessä Fiorentinan ottelussa.

Hänen maalintekijä kertoimensa on 2.85 tässä ottelussa ja se on markkinoiden paras kerroin. Tästäkin näkee että tähän otteluun ei odoteta kovinkaan montaa maalia.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ