Viikon siirtouutiset

Valioliiga

Gerald Deulofeu (24) siirtyy pysyvällä siirrolla Watfordiin Barcelonasta. Deulofeu pelasi loppukauden jo lainalla Watfordissa jossa 7 ottelun aikana pelaaja teki 1 maalin. Entinen Evertonin pelaaja siirtyy Barcelonasta 13 miljoonan euron siirtosummalla. Hän allekirjoitti 5-vuotisen sopimuksen Lontoolais seuran kanssa.

Jonny Evans siirtyy Valioliiga putoaja West Bromwichista Leicesteriin. Pohjois-Irlannin maajoukkuepuolustaja allekirjoitti 3-vuotisen sopimuksen parin vuoden takaisen mestarin  kanssa. 30-Vuotias keskuspuolustaja vietti viimeiset kolme kautta West Bromwichissa. Sitä ennen hän tuli tunnetuksi Manchester Unitedin paidasta. Hän on ollut lainalla myös Sunderlandissa ja Belgian Antwerpissä.

Manchester United osti nuoren Portugalilaisen Diogo Dalotin FC Portosta. 19-Vuotias Portugalin U-21 maajoukkuepelaaja allekirjoitti 5-vuoden sopimuksen Manchesterin punaisten kanssa. Sopimuksessa on mahdollisuus yhteen lisävuoteen. Dalot on oikea puolustaja joka sai ensikosketuksensa Porton ykkösjoukkueessa tällä kaudella pelatan 6 ottelua Portugalin Primeira liigaa.

Valioliigan nousijajoukkue Cardiff vahvistui 23-vuotiaalla Josh Murphyllä. Laitahyökkääjä siirtyy Walesilais seuraan Championship joukkue Norwichista. Murphy pelasi kasvattajaseurassaan 108 ottelua tehden 20 maalia ennen siirtoaan Neil Warnockin seuraan. Warnock on ihannoinut Murphyn pallollista liikkumista jo pitkään ja piti häntä ykköstavoitteenaan kauden jälkeen.

Crystal Palace teki ensimmäisen hankintansa siirto-ikkunassa kun La Liigan yksi parhaista maalivahdeista tällä kaudella, Vicente Guaita siirtyy Lontoolais seuraan kolmivuotisella sopimuksella Getafesta. Viime kaudella hän piti kahdeksan nollapeliä ja auttoi Getafen sensaatiomaisesti kahdeksannelle sijalle. 31-vuotias Guaita on Valencian kasvatti ja hän pelasi 108 ottelua heidän paidassaan ennen siirtoaan Getafeen vuonna 2014. Guaitan sopimus päättyi ja hänen perässään oli useampikin Euroopan huippuseura, mutta Crystal Palace otti voiton.

La Liiga:

Villareal hankki entisen hyökkääjänsä Gerard Morenon takaisin 20 miljoonalla eurolla Espanyolista. Moreno on pelannut kolme viimeistä kautta La Liigassa hyvillä tehoilla tehden 36 maalia 107 ottelussa. Hänet arvioitiin 40 miljoonan euron arvoiseksi, mutta koska Villareal omisti vielä 50% Morenon oikeuksista, he saivat hänet pilkkahintaan.

Serie A:

Veikkausliigasta tuttu Omar Colley siirtyy Sampdoriaan Belgian Genkistä. 25-Vuotias Gambialainen pelasi KuPSissa vuosina 2013 ja 2014 tehden 6 maalia 58 ottelussa.  Kuopiosta lähdön jälkeen hän pelasi kaksi kautta Djurgårdenissa ja viimeiset kaksi kautta Genkissä. Hän siirtyy Italiaan 9,5 miljoonalla eurolla. 192 cm Pitkä puolustaja on pelannut viisi ottelua Gambian maajoukkueessa.

Juventus hankki Buffonin paikkaajan Mattia Perinin Genoasta. Italian maajoukkueessakin kaksi ottelua pelannut 25-vuotias Perin siirtyy Italian mestareihin 12 miljoonalla eurolla joka voi nousta vielä 3 miljoonalla eurolla jos urheilulliset tavoitteet täyttyvät. Perin on pelannut Serie A:ssa 177 ottelua Genoan paidassa. Ensi kaudella hän tulee taistelemaan ykkösmaalivahdin paikasta Puolalaisen Wojciech Szczęsnyn kanssa.

Italian maajoukkuepelaaja Bryan Cristante liittyy AS Romaan Atalantasta vuoden lainasopimuksella jossa on 15 miljoonan euron osto-optio jos tietyt urheilulliset tavoitteet täyttyvät seuran ja pelaajan kohdalta. 23-Vuotias keskikenttäpelaaja pelasi erittäin hyvä viimekauden tehden 9 maalia 36 ottelussa. Cristante on AC Milanin kasvatti joka on pelannut urallaan myös Benficassa, Palermossa ja Pescarassa.

Bundesliiga:

Tanskan maajoukkue pelaaja Thomas Delaney siirtyy Dortmundiin Werder Bremenistä. Delaney on allekirjoittanut 4-vuotisen sopimuksen Dortmundin kanssa. 26-Vuotias keskikenttäpelaaja on pelannut viimeiset puolitoista kautta Werder Bremenissä tehden 7 maalia 46 ottelussa. Hän on nyt Tanskan maajoukkueen mukana valmistautumassa MM-Kisoihin.

Ruotsalainen Felix Beijmo siirtyy Djurgårdenista Werder Bremeniin. Ruotsin poikamaajoukkueissa pelannut oikea puolustaja on tehnyt pitkän sopimuksen Bundesliiga seuran kanssa. 20-Vuotias Beijmo siirtyi Djurgårdeniin vuoden 2017 kynnyksellä Brommapojkarnasta ja raivasi itsensä heti avauskokoonpanoon. Hän ehti pelaamaan 37 ottelua Allsvenskanissa tehden 3 maalia.