Viime viikon tärkeimmät pelaajasiirrot

Valioliiga: Liverpool vahvistui uudella Brasilian maajoukkuepelaajalla

Mestareiden liigan juuri hävinnyt Liverpool teki välittömästi ison siirron parantamalla keskikenttäänsä AS Monacosta siirtyvällä Fabinholla. Alustavasti noin 45 miljoonaa euroa maksavaa 24- vuotiasta Brasilialaista on kaavailtu korvaamaan Saksalainen Emre Can jonka sopimus loppuu tähän kauteen ja hänen uskotaan siirtyvän pois Liverpoolin punaisista.

Liverpoolin manageri Jurgen Klopp oli innoissaan uudesta hankinnasta. Hän kuvailee Brasilian maajoukkueessakin esiintynyttä Fabinhoa ”Vahvaksi ja jalkapalloälyn omaavaksi pelaajaksi”. ”Hänellä on runsaasti asennetta ja luonnetta ja hän voi pelata kuutos-, kasi- ja kakkospaikalla, mikä on siistiä”.

Fabinho aloitti uransa Brasilian suurseura Fluminensessa ennen siirtoaan Monacoon. Vaikka kyseessä on vasta 24-vuotias pelaaja on hän jo pelannut Monacon joukkueessa 225 ottelu viiden vuoden aikana tehden 29 maalia. Tällä kaudella hän teki 7 maalia joista 4 oli rangaistuspotkusta. Virallisesti hän on Liverpoolin pelaaja 1. Heinäkuuta.

Liverpoolin keskikenttä tulee näyttämään ensi kaudelle jo paljon vahvemmalta kun Fabinhon lisäksi joukkueeseen tulee vihdoin ja viimein RB Leipzigista Naby Keita.

La Liiga: Alaves käytti osto-option Ruotsin maajoukkuekärjestä

Ruotsin maajoukkuekärki John Guidetti jatkaa La Liga seura Alavesissa seuraavat neljä kautta. 26-Vuotias Guidetti siirtyi Alavesiin tammikuussa Celta de Vigossa lainasopimuksella. Hänen 3 maalia ja 3 syöttöä riittivät vakuuttamaan Alavesin.

Brommapojkarnan kasvatti John Guidetti siirtyi jo 16-vuotiaana Manchester Cityyn mutta taivaansinisissä ei peliaikaa tullut joten hän kiersi useamman vuoden lainasopimuksilla eri seuroissa. Vuodesta 2015 lähtien hän oli pelannut Celta de Vigossa.

La Liiga: Sevilla sai uuden valmentajan

Sevilla nimesi tällä viikolla uudeksi valmentajakseen 43-vuotiaan Pablo Machínin. Machín siirtyy Sevillaan Gironasta jossa hänestä tuli yksi Espanjan parhaista nuorista valmentajista.

Katalonialaisseura Girona sijoittui tällä kaudella La Liigassa kymmeneksi ja jäi suurseura Sevillasta vain 7 pistettä.

Hänen sopimuksensa Sevillan kanssa on kaksivuotinen.

Valioliiga: Deportivo La Corunan kärkihyökkääjä siirtyy Valioliigaan

Deportivon maalitykki Florin Andone on tehnyt viisivuotis sopimuksen Valioliiga seura Brightonin kanssa. 25-Vuotias Andone on ampunut 18 maalia Deportivolle kahden viime kauden aikana.

Deportivo tippui La Liigasta tämän kauden päätteeksi. Brighton ei julkaissut siirtosummaa.

Bundesliiga: Suomen maajoukkuevahti siirtyy Bayer Leverkuseniin

Suomen maajoukkuemaalivahti Lukas Hradecky siirtyy viisivuotisella sopimuksella Bayer Levekuseniin Eintracht Frankfurtista.

28-Vuotias Hradecky voitti juuri Saksan Cupin Frankfurtin kanssa voittamalla Bayern Munchenin finaalissa. Hänet valittiin Bundeliigan äänestyksessä myös kauden parhaimmaksi maalivahdiksi.

Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahti on tällä hetkellä Saksan maajoukkueen Bernd Leno joka on kuitenkin lähtökuopissa. Hänet on yhdistetty useaan huippuseuraan kuten Espanjan Atletico Madridiin ja hieman yllättäen Valioliigaan nousseeseen Wolverhampton Wanderersiin.

Serie A: Kroatilainen huippulupaus siirtyy AS Romaan

AS Roma on se onnekas seura joka sai suostuteltua kroatialaisen huippulupauksen Ante Coricin siirtymään pois Dinamo Zagrebista. 21-vuotias keskikenttäpelaaja on ollut haluttua tavaraa jo useamman vuoden mutta hän on aina jäänyt Zagrebin suurseuraan.

Coric on esiintynyt nuoresta iästään huolimatta jo kolme kertaa Kroatian maajoukkueessa ja jäi MM-kisoista ulos viimeisten joukossa.

Coric on viimeisen neljän kauden aikana pelannut 96 kertaa Dinamon paidassa tehden 14 maalia. Häntä pidetään yleisesti Luka Modricin manttelinperijänä.

Serie A: Carlo Ancelotti palaa Italiaan

Ancelotti on nimitetty Napolin uudeksi valmentajaksi kolmi-vuotisella sopimuksella. Hän korvaa Maurizio Sarrin jota on huhuiltu Chelsean peräsimeen.

Ancelotti on viimeksi valmentanut Italiassa vuonna 2009 jolloin hän oli AC Milanin peräsimessä. Hän on sen jälkeen valmentanut Chelseata, Paris Saint Germainia ja Real Madridia. Viimeksi hän oli Bayern Munichin peräsimessä josta hän sai potkut viime Syyskuussa.