Viikon suurimmat siirtouutiset

Valioliiga

Skotlannin maajoukkuepelaaja Stuart Armstrong siirtyy Southamptoniin Glascow Celticistä. 26-vuotias keskikenttäpelaaja on viettänyt Skotlannin suurseurassa viimeiset 3,5 kautta. Tämä on ensimmäinen kerta kun hän siirtyy pois Skotlannin liigakentiltä sillä ennen Celticiä hän pelasi Dundee Unitedissa useamman kauden. Viime kaudella Armstrong teki 3 maalia 27 ottelussa. Hänen paras kautensa oli edellisvuonna jossa syntyi 15 maalia 31 ottelussa. Skotlannin maajoukkueessa hän on esiintynyt kuusi kertaa tehden yhden maalin. Siirtosumma on 8 miljoonan euron luokkaa.

La Liiga

Argentiinalainen keskuspuolustaja Ramiro Funes Mori siirtyy Villarealiin valioliiga joukkue Evertonista. 27-vuotias Funes Mori siirtyi Englantiin vuonna 2015 Argentiinan suurseura River Platesta. Hän ennätti pelata Liverpoolin sinisissä 67 ottelua tehden 5 maalia. Hän solmi keltaisen sukellusveneen kanssa neljän vuoden sopimuksen. Argentiinan maajoukkueessa hän on pelannut 19 kertaa, mutta jäi ulos MM-kisa joukkueesta viimeisten joukossa.

Real Madrid on hankkinut tulevaisuuden maalivahdin ukrainalaisesta Zorja Luhanskista. 19-Vuotias Andri Lunin on allekirjoittanut kuusivuotisen sopimuksen Mestareiden Liigan voittaneen seuran kanssa. Iästään huolimatta, Lunin on pelannut jo yli 50 ottelua Ukrainan pääsarjassa ja hänet valittiin tällä kaudella myös Eurooppa-Liigan viikon joukkueeseen kertaalleen kun hän piti nollapelin Athletic Bilbaota vastaan. Lunin on pelannut myös kaksi ottelua Ukrainan maajoukkueen paidassa.

Serie A

Serie A:ssa kolmanneksi tullut AS Roma jatkaa joukkueensa vahvistamista. Paris Saint-Germainin 29-vuotias keskikenttäpelaaja, Javier Pastore siirtyy Italian pääkaupunkiin. Pastore ei ole suora korvaaja Interiin lähteneeseen Nainggolaniin, mutta hän on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan usealla eri pelipaikalla. Pastore vietti viimeiset seitsemän kautta Ranskan pääkaupungissa, mutta halusi nyt lähteä suuremman peliajan perään. Argentiinalainen pelasi tällä kaudella Ligue 1:ssä 25 ottelua tehden 4 maalia. Hän on aikaisemminkin pelannut Serie A:ssa Palermon joukkueessa.

Liverpoolin keskikenttäpelaaja Emre Can siirtyy Italian mestarijoukkue Juventuksen paitaan neljän vuoden sopimuksella. 24-Vuotiaan saksalaisen sopimus Liverpoolin kanssa loppui tähän kauteen ja hän pääsi siirtymään Italiaan ilmaiseksi. Entinen Bayer Leverkusenin pelaaja ehti pelata 150 ottelua Liverpoolin punaisten paidassa tehden 14 maalia. Saksan maajoukkueessa hän on pelannut 20 ottelua, mutta häntä ei valittu MM-kisoihin loukkaantumisen takia.

Belgian entinen maajoukkuepelaaja Radja Nainggolan siirtyy AS Romasta Milanon Interin paitaan neljävuotisella sopimuksella. 30-Vuotias Nainggolan pelasi Romassa viimeiset 4,5 kautta tehden 28 maalia yhteensä 155 ottelussa. Hän on myös pelannut Cagliarissa ja Piacenzassa. Nainggolan riitantui Belgian maajoukkuevalmentaja Martinezin kanssa ja päätti lopettaa maajoukkuepelit. Hänet on kolmasti valittu Serie A:n vuoden joukkueeseen.

Bundesliiga

Bundesliigan suurseura Borussia Dortmund on tehnyt siirtoikkunan neljännen hankintansa kun Ranskan U21 kapteeni Abdou Diallo siirtyy joukkuesseen viiden vuoden sopimuksella Mainzista. 22-Vuotias keskuspuolustaja pelasi erinomaisen kauden Bundesliigassa tehden kaksi maalia 27 ottelussa. Hän oli siirtynyt Saksaan vain vuotta aikaisemmin Monacosta jossa liiga pelejä kertyi vain 10 kappaletta. Kauden 2015/16 hän vietti lainalla Belgian pääsarjassa Zulte-Waregemin joukkueessa jossa hän pelasi 33 ottelua tehden 3 maalia. Dortmundin aikaisemmat hankinnat ovat Marwin Hitz Augsburgista, Marius Wolf Frankfurtista ja Thomas Delaney Werder Bremenistä. Heillä on myös uutena valmentajana Lucien Favre.

Brasilian entinen maajoukkuepelaaja Walace siirtyy Hannoveriin neljän vuoden sopimuksella Bundesliigasta tippuneesta Hampurista. 27-Vuotias puolustava keskikenttäpelaaja kuului Brasilian maajoukkueeseen joka voitti kultaa vuoden 2014 Olympialaisista. Hän siirtyi Brasilian Gremiosta kaksi vuotta sitten ja on pelannut 27 ottelua Bundesliigassa tehden kaksi maalia ja antaen kaksi syöttöä. Hänellä on kaksi pelattua maaottelua Brasilian miesten joukkueessa.

Bundesliigassa niukasti säilynyt Wolfsburg on tehnyt neljävuotisen sopimuksen Hollantilaisen hyökkääjän Wout Wieghorstin kanssa. 25-Vuotias target-kärki siirtyy ”Susiin” AZ Alkmaarista jossa hän teki 45 maalia ja antoi 13 syöttöä 86 ottelussa. Hän pelasi tällä kaudella myös joukkueen kapteenina 22 kertaa ja oli Eredivisien neljänneksi paras maalintekijä 18 osumallaan. Hän on aikaisemmin pelannut myös Heraclesissa ja Emmenissä. Hollannin maajoukkueessa hän on esiintynyt kolme kertaa ilman maaleja.

RB Leipzig on tehnyt viiden vuoden sopimuksen 19-vuotiaan Brasilialaisen hyökkääjän Matheus Cunhan kanssa. Cunha siirtyy Leipzigiin Sveitsiläisseura Sionista jossa hän teki 10 maalia ja antoi 8 syöttöä tällä kaudella.