Viikon kiinnostavimmat siirtouutiset

Valioliiga

Watford on hankkinut Ruotsin maajoukkuepelaaja Ken Seman 2 miljoonalla eurolla Östersunds FK:sta. 24-Vuotias keskikenttäpelaaja on pelannut Östersundissa koko uransa ajan yhteensä 66 ottelussa ja tehnyt niissä 9 maalia, joista yksi oli mm. Arsenalin verkkoon viime kauden Euroopan Liigassa.

Englannin maajoukkueessakin esiintynyt Jack Wilshere jatkaa uraansa West Hamissa. 26-Vuotiaan keskikenttäpelaajan sopimus loppui Arsenalin kanssa viime kauden lopussa ja hän pystyy siirtymään nyt ilmaiseksi. Wilshere on edustanut Arsenalia koko uransa ajan paria lainadiiliä lukuunottamatta. Hän on pelannut valioliigassa 166 ottelua tehden niissä yhteensä kahdeksan maalia. Wilsherellä on pelannut myös 34 ottelua Englannin A-maajoukkueessa.

Brighton hankki 23-vuotiaan laitapakin Bundesliiga seura RB Leipzisista. Brasilialainen Bernardo siirtyy Englantiin neljävuotisella sopimuksella. Bernardo on pelannut viimeisen kahden kauden aikana 40 ottelua Bundesliigassa tehden yhden maalin. Ennen Saksaa hän pelasi 16 ottelua Itävallassa RB Salzburgin joukkueessa.

Arsenal on hankkinut 22-vuotiaan Uruguayn maajoukkuepelaaja Lucas Torreiran Sampdoriasta 26 miljoonalla punnalla. Keskikenttäpelaaja oli mukana Uruguayn joukkueessa nyt MM-kisoissa joissa hän esiintyi hyvin edukseen. Hän on viimeisen kahden vuoden aikana pelannut 71 ottelua Serie A:ssa tehden 4 maalia.

Manchester City on ostanut 27-vuotiaan Algerialaisen hyökkääjän Riyad Mahrezin Leicesteristä noin 68 miljoonalla eurolla. City yritti hankkia Mahrezin jo tammikuun siirtoikkunassa, mutta Leicester ei päästänyt tähtipelaajansa kesken kauden. Mahrezin sopimus Englannin hallitsevan Valioliiga mestarin kanssa on viisivuotinen.

La Liiga

Real Madrid on hankkinut Espanjan maajoukkuepuolustaja Alvaro Odriozolan kuuden vuoden sopimuksella Real Sociedadista. 22-Vuotias laitapuolustaja on pelannut viimeisen kahden kaudenaikan 50 ottelua La Liigassa. Espanjan maajoukkueessa hän on esiintynyt neljä kertaa. Puolustajalla oli 40 miljoonan euron ulosostopykälä, jonka Real maksoi.

Viime kaudella La Liigassa seitsemänneksi jäänyt Sevilla teki kauden jo kolmannen hankintansa kun Tsekin maajoukkue maalivahti Tomas Vaclik siirtyy Espanjaan Sveitsin suurseura Baselista kuudella miljoonalla eurolla. Vaclic on ollut Baselin ykkösmaalivahti viimeiset neljä kautta ja Tsekin maajoukkueessakin hän on esiintynyt jo 20 kertaa. Sevillan aikaisemmat hankinnat ovat puolustava keskikenttäpelaaja Ibrahim Amadou ja keskikentän keskustan pelaaja, Roque Mesa.

Brasilian maajoukkuepelaaja Paulinhon Barcelona ura näyttää jäävän vain yhden vuoden mittaiseksi sillä hän siirtyy takaisin Kiinaan Guangzhou Evergrandeen lainasopimuksella jossa on kuitenkin pakollinen osto-optio. Paulinho teki tällä kaudella yhdeksän maalia 44 ottelussa Barcelonalle auttaen heidät La Liga mestaruuteen ja Espanjan Cupin voittoon. Hän edusti Brasiliaa myös Venäjän MM-kisoissa joissa he jäivät kuitenkin puolivälieriin.

Barcelona hankki kuitenkin uuden Brasilialaispelaajan sillä 21-vuotias Arthur siirtyy Katalonialaisseuraan kuuden vuoden sopimuksella Gremiosta. Arthur maksoi Barcelonalle 31 miljoonaa euroa, mutta hinta voi nousta 40 miljoonaan euroon. Barcelona lätkäisi Arthurille 400 miljoonan euron ulosostopykälän estääkseen hänen lähtemisensä mihinkään toiseen suurseuraan. Arthur on pelannut viimeisen kolmen kauden aikana 49 kertaa Gremiossa tehden viisi maalia.

Barcelonan toinen seura, Espanyol on hankkinut 25-vuotiaan Borja Iglesiasin Celta de Vigosta. Viime kaudella hän oli lainassa Segunda Divisionin Real Zaragozassa jossa hän teki 22 maalia ja antoi 6 maalisyöttöä. Espanyol maksaa hänestä 10 miljoonaa euroa.

Entinen Liverpoolin, Chelsean ja Atletico Madridin hyökkääjä Fernando Torres jatkaa uraansa Japanin liigassa Sagan Tosu joukkueessa. 34-Vuotias Torres oli markkinoilla haluttua tavaraa sillä hän sai tarjouksia Australian A-liigasta ja myös Yhdysvaltojen MLS liigasta, mutta hän päätti lähteä Japaniin joukkueeseen joka ensimmäisenä ilmoitti kiinnostuksensa.

Tanskalainen Daniel Wass siirtyy Valenciaan kuuden miljoonan euron siirtosummalla toisesta Espanjalaisseura Celta de Vigosta. 29-Vuotias keskikenttäpelaaja oli yksi Celtan tehokkaimmista pelaajista viime kaudella tehden neljä maalia ja antaen yhdeksän maalinjohtanutta syöttöä ja nyt hän on solminut Valencian kanssa neljän vuoden sopimuksen. Wass oli pelannut Celtassa viimeiset kolme kautta tehden yhteensä 9 maalia. Ennen Celtaa hän pelasi Evianissa Ranskan Ligue 1:tä neljän kauden ajan.

Serie A

Inter Milan hankki itselleen yhden Argentiinan tulevaisuuden pelaajista kun Lautaro Martinez siirtyy Italiaan Racing Clubista viiden vuoden sopimuksella. 20-Vuotias Martinez on ollut monen suurseuran seurattavana jo pitkään. Hän on pelannut Argentiinan Superligassa 48 ottelua tehden niissä 22 maalia. Hän on pelannut kerran Argentiinan A-maajoukkueessa kun hän tuli toisella puoliajalla kentällä harjoitusottelussa Espanjaa vastaan jonka Argentiina hävisi 6-1. Nuorten maajoukkueessa hyökkääjä on paukuttanut 7 maalia 11 ottelussa.

Napoli on rikkonut Real Betisin siirtoennätyksen hankkiessaan 22-vuotiaan keskikenttäpelaaja Fabian Ruizin viiden vuoden sopimuksella. Siirtosummaa ei ole kerrottu mutta, Ruizin ulosostohinta oli 30 miljoonaa euroa. Espanjalainen teki tällä kaudella 3 maalia 34 ottelussa ja oli olennainen osa Real Betisin menestystä viime kaudella. Espanjan U21 maajoukkueessa, Ruiz on pelannut viisi ottelua tehden kaksi maalia.

Viisinkertainen Ballon d´or voittaja Cristiano Ronaldo siirtyy noin 105 miljoonan euron summalla Italian hallitsevaan mestariin Juventukseen Real Madridista. 33-Vuotias Ronaldo vietti yhdeksän kautta Real Madridissa voittaen 16 pokaalia ja tehden 451 maalia 438 ottelussa. Hän on voittanut myös Euroopan mestaruuden Portugalin paidassa. MM-kisoissa hän auttoi Portugalin 16 maan joukkoon.

Ligue 1

Maalivahti legenda Gianluigi Buffon on allekirjoittanut yhden vuoden sopimuksen Paris Saint-Germainin kanssa. 40-Vuotiaan Buffonin sopimus päättyi Juventuksen kanssa viime kauteen ja hän lähtee tavoittelemaan puuttuvaa Mestareiden liigan voittoa nyt Pariisilaisten paidassa. Buffon on ollut jo pitkään yksi maailman parhaimmista maalivahdeista ja nyt hän tulee parantamaan ennestään jo vahvaa PSG joukkuetta.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ