Viikon kiinnostavimmat siirtouutiset

Valioliiga

Manchester Unitedin puolustaja Daley Blind palaa vanhaan seuraansa Ajax Amsterdamiin. Hän siirtyi Manchesteriin juuri Ajaxista vuonna 2014. Tämä on Ajaxin jo toinen kova hankinta sillä Southamptonin Dusan Tadic siirtyi seuraan jo aikaisemmin kesällä.

West Ham on laittanut tällä siirtokaudella tuulemaan sillä he ovat hankkineet jo useita kovan luokan pelaajia. Nyt haaviin on tarttunut Paraguayn maajoukkue toppari Fabian Balbuena sekä Brasiliaislaituri Felipe Anderson. 26-Vuotias Balbuena siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Brasilian mestarijoukkue Corinthiasista ja Anderson West Hamin siirtoennätyksellä (38 miljoonaa euroa) Serie A seura Laziosta.

Chelsea antoi viime viikolla potkut mestarivalmentaja Antonio Contelle ja palkkasi entisen Napoli valmentaja Maurizio Sarrin. Sarri on nyt tuonut mukanaan Italian maajoukkuemies Jorginhon. Keskikenttämies on solminut viisivuotisen sopimuksen Lontoolaisseuran kanssa. Jorginho oli Napolin tärkeimpiä palasia viime kaudella puolustavan keskikenttäpelaajan roolissa. Hän avasi 33 sarjapelissä tehden kaksi maalia ja keräten neljä maalisyöttöä.

Liverpool on vahvistunut Sveitsin maajoukkuelaituri Xherdan Shaqirillä. 26-Vuotias Shaqiri siirtyy Anfieldille Stokesta joka tippui Championshipiin viime kauden päätteeksi. Hän teki viime kaudella 36 ottelussa kahdeksan maalia ja antoi seitsemän maaliinjohtanutta syöttöä. Hän oli mukana myös Sveitsin MM-joukkueessa Venäjällä. Hän on aikaisemmin edustanut Bayern Muncheniä, Inter Milania ja Baselia.

Southampton on hankkinut riveihinsä Tanskan maajoukkuepuolustaja Jannik Vestgaardin saksalaisesta Borussia Mönchengladbachista. Southampton maksaa hänestä 18 miljoonaa puntaa ja sopimus on neljävuotinen.

Sarjanousija Fulham on tehnyt huippusiirron kun Jean Michael Seri siirtyy Lontooseen Ligue 1 seura Nicestä. Norsunluurannikon maajoukkuepelaaja oli siirto markkinoilla haluttua tavaraa ja sen takia onkin yllätys että juuri Fulham sai hänet. 26-Vuotias Seri on tehnyt nelivuotisen sopimuksen jossa on yhden vuoden optio. Fulham hankki samalla myös puolustaja Maxime Le Marchandin Nicestä.

La Liiga

Real Betis on hankkinut Portugalin maajoukkuekeskikenttäpelaaja William Carvalhon Sporting Lissabonista viiden vuoden sopimuksella. 26-vuotias Carvalho oli mukana Portugalin maajoukkueessa kaksi vuotta sitten kun he voittivat EM-kultaa. Hän oli mukana nyt myös Venäjällä. Carvalho oli yksi niistä pelaajista jotka purkivat sopimuksensa Sportingin kanssa pelon takia kun kannattajat hyökkäsivät Sportingin harjoituskeskukseen toukokuussa.

Real Sociedad on vahvistanut keskikenttäänsä Mikel Merinolla. Merino siirtyy Espanjaan Valioliigan Newcastlesta missä hän ehti viettää vain yhden kauden. Hän pelasi 24 ottelua valioliigaa ennenkuin juuttui penkille. 22-vuotias Merino on pelannut urallaan myös Borussia Dortmundissa ja kasvattajaseurassaan Osasunassa.

Barcelona on vahvistanut puolustustaan 23-vuotiaalla ranskalaistoppari Clement Lengletillä. Lenglet siirtyy Katalonialaisseuraan Sevillasta 35.9 miljoonalla eurolla. Barcelona lätkäisi heti topparille ulosostohinnan 300 miljoonaan euroon. Lenglet pelasi viime kaudella 54 ottelua Sevillassa jossa hän oli erinomainen erityisesti Mestareiden liigassa kun joukkue tiputti Manchester Unitedin. Hän on aikaisemmin edustanut myös AC Nancya kotimaansa liigassa.

Bundesliiga

Borussia Mönchengladbach on tehnyt huippuhankinnan kun Ligue 1 seura Nicen hyökkääjä Alassane Plea siirtyy Bundesliigaan. Plea oli useampien seurojen haluama, mutta hän päätti siirtyä Saksaan. Hän teki viime kaudella 21 maalia 49 ottelussa kaikki kilpailut mukaanlukien.

Borussia Dortmund on tehnyt kahden vuoden lainasopimuksen 19-vuotiaan Real Madrid puolustaja Achraf Hakimin kanssa. Marokkolainen teki viime kaudella debyyttinsä Realin paidassa tehden myös kaksi maalia 17 ottelussa.

Atletico Madrid on vahvistanut maalivahtiosastoaan kun 31-vuotias Real Betisin ykkösmaalivahti, Antonio Adani siirtyy seuraan. Adani on allekirjoittanut kaksi vuotisen sopimuksen Atleticon kanssa. Hän pelasi Betisissä neljässä kaudessa yhteensä 165 ottelua ja kuului joukkueen kapteenistoon. Hän on kuulunut aikaisemmin myös Real Madridin organisaatioon.

Saksan Cup mestari Eintracht Frankfurt on tehnyt neljävuotisen sopimuksen Portugalin maajoukkuehyökkääjä Goncalo Paciencian kanssa. 23-vuotias Paciencia siirtyy Frankfurtiin FC Portosta. Paciencia on ollut aikaisemmin lainalla mm. Kreikkalaisessa Olympiakosissa ja nyt viime kauden alussa Vitoria Setubalissa jossa hän teki viisi maalia liigassa ja viisi maalia liigacupissa. Hän palasi Portoon tammikuussa pelaten 12 ottelua.

Stuttgart on tehnyt viisivuotisen sopimuksen lahjakkaan Argentiinalaisen hyökkääjän, Nicolas Gonzalezin kanssa. 20-vuotias Gonzalez siirtyy Bundesliigaan Argentinos Juniors seurasta jossa hän ampui viime kaudella seitsemän maalia 24 ottelussa.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ