Eurooppa Liigan 2. karsintakierroksen ensimmäiset osaottelut

Eurooppa Liigan

Suomalaisia joukkueita ei valitettavasti enää ole mukana, mutta pari mielenkiintoista suomalaisten pelaajien ottelua löytyy kuitenkin.

RB Leipzig – Häcken
Kertoimet: 1.14 – 6.70 – 13.00
Torstai 26.7 Klo 19.30
Red Bull Arena, Leipzig

Suomen maajoukkuepuolustajat Juhani Ojala ja Kari Arkivuo joutuvat kovan paikan eteen kun he matkustavat Saksaan ja Leipzigiin kohtaamaan viime kaudella Mestareiden liigassa pelanneen RB Leipzigin.

Häcken ei ole tällä hetkellä parhaimmassa iskussa sillä joukkueella on nyt kolme tappiota putkeen Allsvenskanissa IFK Norrköpingille (2-1) ja Djurgårdenille (2-1). Liepajalla Häcken hävisi toisessa osaottelussa 1-2 kotonaan, mutta jatkopaikka oli silloin jo varma. Allsvenskanissa Häcken on tippunut jo sijalle 10. ja he ovat lähempänä putoamista kuin Europaikkaa. Joukkueen vaikeudet ovat juuri vieraspeleissä sillä kahdeksasta ottelusta on tullut vain yksi voitto ja yhteensä vain neljä pistettä. Suurin ongelma on ollut maalienteko juuri vieraissa. Heidän ainoa voittonsa oli 0-3 Trelleborgista. Jos näitä kolmea maalia ei lasketa niin Häcken on tehnyt vieraissa vain kolme maalia muissa seitsemässä ottelussa. Kotiotteluissa he ovat AIK:n ohella ainoa tappioton joukkue.

RB Leipzig aloitti viime kauden Mestareiden liigassa, mutta jatkoi siitä Eurooppa Liigaan jossa he päätyivät lopulta puolivälieriin. Leipzig lähtee tähän uuteen kauteen uusivanhalla valmentajalla kun Ralf Rangnick siirtyi urheilujohtajan penkiltä päävalmentajaksi Ralph Hasenhüttl tilalle toukokuussa. Rangnick tulee olemaan puikoissa vain yhden kauden sillä Hoffenheimin Julian Nagelsmann siirtyy Leipzigin peräsimeen ensi kaudeksi. RB Leipzigilla odotetaan avaavan kärjessä tähtipelaaja Timo Wernerillä, mutta jos Saksan maajoukkuekärkeä lepuutetaan niin Leipzigilta löytyy valinnanvaraa Jean-Kevin Augustinin tai uuden hankinnan Matheus Cunhan muodossa. Kaksi muutakin uutta pelaajaa; Nordi Mukuele ja Marcelo Saracchi voivat myös aloittaa laitapuolustajien paikalla sillä Konrad Laimer ja Marcel Halstenberg eivät ole vielä täydessä pelikunnossa.

Häckenin mahdollisuus tässä on ehkä se että RB Leipzigilla on harjoituskausi vielä pahasti kesken. Leipzig ei ole vielä kunnon vastustajia vastaan pelannut. Viimeksi kaatui alasarjajoukkue FC Grimma 0-7.

Stjarnan – FC København
Kertoimet: 4.50 – 3.40 – 1.71
Torstai 19.7 Klo 22:00
Samsung völlurinn, Garðabær

Tässä otteluparissa nähdään suomalaisväriä kun Kööpenhaminan ykkösmaalivahtina pelaa Suomen maajoukkueen Jesse Joronen.

Islannin sarjassa toisena oleva Stjarnan pääsi toiselle kierrokselle tiputtamalla jatkosta Viron Nomme Kaljun 3-1 lukemin. He voittivat ensin avausottelun 3-0 kotonaan, mutta hävisivät vieraissa 1-0.Tämä tappio oli heille ensimmäinen sitten 6. toukokuuta jolloin he hävisivät liigassa KR:lle 2-3.  Sitä ennen joukkue oli pelannut 13 tappiotonta ottelua voittaen yhdeksän ja pelaten neljä kertaa tasan. Nomme Kalju tappion jälkeen Stjarnan hävisi viime sunnuntaina nyt toistamiseen KR:lle (1-0) ja ovat siis kahden ottelun tappioputkessa.

Tämän vuotinen Eurooppa liiga on Stjarnanille vasta neljäs kerta Euroopassa. Stjarnanin ensimmäinen kerta vuonna 2014 oli heidän parhaansa sillä he tippuivat jatkosta vasta Eurooppa Liigan Playoff kierroksella Inter Milanille lukemin 0-9. Sitä ennen he olivat tiputtaneet jatkosta Bangor Cityn, Motherwellin ja Lech Poznanin. Muilla kerroilla he olivat tippuneet jatkosta ensimmäisessä ottelupareissa ensin Mestareiden liigan Celticille ja viime kaudella Eurooppa Liigassa Shamrock Roversille.

FC Kööpenhamina tiputti ensimmäisellä kierroksella jatkosta Suomen KuPSin 2-1. Heidän kautensa alkoi hieman tahmeasti sillä Tanskan Superliigassa tuli avauskierroksella tappio AC Horsensille. He laittoivat sen jälkeen Jesse Jorosen maalille ja nyt maanantaina kaatui Hobro 0-3.

Kööpenhamina on tässä otteluparissa selkeä suosikki sillä he ovat Pohjoismaiden suurin seura. Joukkue on perustettu vasta 1992, mutta ovat sen jälkeen hallinneet Tanskan jalkapalloa. Vuodesta 1992 lähtien FCK on päässyt Eurooppaan jokaisella paitsi yhdellä kaudella (2000/01) jolloin joukkue jäi yllättäen edeltävällä kaudella kahdeksanneksi. Kahdella viime kaudella FCK on päässyt Eurooppa Liigassa lohkopeleistä jatkoon. Kaudella 2016/17, he tippuivat neljännesvälierissä AFC Ajaxille ja viime kaudella R32 kierroksella Atletico Madridille.

Stjarnan voi yllättää kotonaan, mutta kyllä Kööpenhamina tästä jatkoon menee.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ