Viikon kiinnostavimmat siirtouutiset

Valioliiga

Alexander Mitrovic siirtyy Newcastlesta Fulhamiin pysyvällä siirrolla. Mitrovic pelasi viime kaudella Fulhamissa lainalla ja auttoi joukkueen nousemaan Valioliigaan tekemällä 12 maalia 20 ottelussa. Serbian maajoukkuehyökkääjä oli mukana myös Venäjän MM-kisoissa joissa hän teki yhden maalin. Mitrovicin sopimus on viisivuotinen ja siirtosummaksi on arveltu olevan noin 23 miljoonaa euroa.

Fulham hankki myös toisen hyökkääjän kun entinen Chelsea laituri André Schürrle siirtyy Craven Cottagelle kahden vuoden lainasopimuksella Borussia Dortmundista. Schürrlen kaksi viimeista kautta Dortmundissa ovat olleet pettymyksiä. Pelejä kahdella kaudella on tullut yhteensä vain 33 ja maaleja kolme. Saksan maajoukkueessa, Schürrle on ampunut 22 maalia 57 ottelussa. Tämä siirto antaa 27-vuotiaalle maailmanmestarille uuden mahdollisuuden.

Chelsea yllätti monet siirtomarkkinoilla hankkiessaan 38-vuotiaan Robert Greenin maalivahdikseen. Entinen Englannin maajoukkuevahti hankittiin antamaan taustatukea Thibaut Courtois´lle ja Willy Caballerolle. Green on aikaisemmin pelannut mm. Norwichissa, West Hamissa, Queen´s Park Rangersissä ja Leedsissä. Englannin paidassa otteluita kertyi 12.

Brighton hankki Hollannin Eredivisien maalikuninkaan, Iranilaisen Alireza Jahanbakhshin seuran siirtoennätyksellä AZ Alkmaarista. 24-Vuotias Iranilainen paukutti 21 maalia viime kaudella Alkmaarin joukkueelle ja voitti liigan maalikuninkuuden. Jahanbakhsh oli mukana myös Iranin maajoukkueessa Venäjän MM-kisoissa mutta ei onnistunut tekemään maalia.

Nousijajoukkue Wolverhampton Wanderers jatkaa pelaajien tuomista Iberian niemimaalta. Nyt seuraan siirtyy lainalla espanjalainen laitapuolustaja Jonny Atletico Madridista. Atletico Madrid oli hankkinut hänet vain vähän aikaisemmin Celta de Vigosta. 24-Vuotias Jonny kuului Celtan joukkueeseen, joka eteni Eurooppaa-liigassa aina välieriin asti. Hän on pelannut myös Espanjan juniori maajoukkueissa voittaen alle 19 vuotiaiden Euroopan mestaruuden vuonna 2012.

Newcastle on hankkinut Sveitsin maajoukkuepuolustaja Fabian Schärin Deportivo La Corunasta. 26-Vuotias keskuspuolustaja pelasi Venäjän MM-kisoissa kolme ottelua. Hän on aikaisemmin edustanut myös Bundesliiga seura Hoffenheimia ja kotimaansa suurseura Baselia.

Everton on hankkinut 20 miljoonalla eurolla ranskalaisen Lucas Dignen Barcelonasta. Vasen laitapuolustaja ehti olla Barcelonassa kaksi kautta joissa hän pelasi 45 ottelua. 25-Vuotias Digne on Lillen kasvatti mutta on pelannut myös Paris St Germainissa ja AS Romassa. Digne on pelannut 21 ottelua Ranskan paidassa, mutta ei mahtunut Venäjän MM-kisa joukkueeseen.

La Liiga

Sarjanousija Rayo Vallecano on hankkinut kaksi laitapuolustajaa vahvistamaan joukkuettaan. 33-Vuotias Tito palaa Rayoon Leganesista ja 28-Vuotias Perun maajoukkuepuolustaja Luis Advincula siirtyy lainasopimuksella jossa on osto-optio meksikolaisesta Tigresin joukkueesta.  Advincula on aikaisemmin pelannut mm. Hoffenheimissa, Vitoria Setubalissa ja Bursasporissa.

Deportivo hankki viime viikolla urugualaishyökkääjä Diego Rolanin Bordeauxista ja nyt hän jatkaa matkaansa lainalla Leganesiin. 25-Vuotias Rolan teki viiden Bordeauxissa viettämänsä kauden aikana 33 maalia Ligue 1:ssä. Viime kaudella hän oli lainalla Malagassa jossa maaleja syntyi viisi.

Atletico Madrid hankki monen suurseuran havitteleman laiturin Thomas Lemarin 60 miljoonalla eurolla AS Monacosta. 22-Vuotias, Guadaloupessa syntynyt, Caenin kasvatti on edustanut Monacoa viimeiset kolme kautta tehden niissä 16 maalia. Ranskan maajoukkuelaituri oli mukana myös Ranskan maailmanmestaruuden voittaneessa joukkueessa Venäjällä pelaten yhdessä ottelussa.

Atletico Madrid hankki myös Portugalin maajoukkuemies Gelson Martinsin ilmaisella siirrolla Sporting Lissabonista. 23-Vuotias Martins on allekirjoittanut kuusivuotisen sopimuksen Atleticon kanssa. Viime kaudella hän teki kahdeksan maalia ja kahdeksan syöttöä Portugalin Primeira ligassa.

26-Vuotias Sergi Gómez siirtyy Sevillaan Celta de Vigosta. Gómez on allekirjoittanut andalusialaisseuran kanssa neljän vuoden sopimuksen. Celta Vigossa puolustaja pelasi viime kaudella kaikki paitsi viisi ottelua. Yhteensä otteluita kertyi neljän Celta kauden aikana 134.

Bundesliiga

Werder Bremen on hankkinut Valioliiga seura Evertonista hollantilaisen Davy Klaassenin. Klaassen hankittiin Evertoniin vain viime kauden alussa ja hän ei onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa Evertonin kokoonpanossa pelaten vain 7 ottelua. Everton tekikin siirrossa lähes 10 miljoonaa euroa tappiota. Hollannin maajoukkueessa otteluita on kertynyt 25-vuotiaalle entiselle Ajax tähdelle 16 kappaletta joissa on syntynyt kolme maalia.

Werder Bremen hankki myös Bundesliigan kaikkien aikojen parhaimman ulkomaalaisen maalintekijän Claudio Pizarron. Tämä on Pizarron jo viides kerta kun hän palaa Bremeniin mitä luultavimmin uransa viimeiseksi kaudeksi. 39-Vuotias perulaiskärki on tehnyt 192 maalia 446 ottelussa Bundesliigassa.

Bayern Munchen on hankkinut erittäin lupaavan kanadalaisen teinilaituri, Alphonso Daviesin Vancouver Whitecapsistä. 17-Vuotias Davies on edustanut Kanadaa jo kuudessa maaottelussa. Liberiassa syntynyt Davies oli monen suurseuran havittelema, mutta Bayern veti pisimmän korren. Pohjois-Amerikan MLS sarjassa tällä kaudella jo viisi maalia tehnyt Davies siirtyy Saksaan tammikuussa kun hän täyttää 18 vuotta.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ