Viikon kiinnostavimmat siirtouutiset

Valioliiga

Viime kaudella seitsemänneksi sijoittunut Burnley on tehnyt kolme uutta hankintaa kun Englannin maajoukkuemaalivahti Joe Hart,  tšekkiläishyökkääjä Matěj Vydra sekä englantilaistoppari Ben Gibson sirtyvät Turf Moorille. 26-Vuotias Vydra siirtyy Valioliigaan Derby Countysta ja hän on allekirjoittanut kolmen vuoden sopimuksen jossa on optio yhdestä lisävuodesta. Vydra on ollut erinomainen Mestaruussarja pelaaja sillä maaleja on syntynyt 67 kappaletta. Valioliigassa hän on saanut vastuuta 24 ottelussa West Bromwichin ja Watfordin paidassa jossa maaleja on syntynyt kolme kappaletta.  

31-Vuotias Hart siirtyy Manchester Citystä jossa hän on ollut hieman sivuraiteella pari viime kautta viettäen ne lainalla ensin Torinossa ja sitten West Hamissa. 75 maaottelua pelannut Hart on kaksinkertainen Valioliigan mestari. Hän on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen.

25-Vuotias Gibson siirtyy Valioliigaan Mestaruussarjan Middlesbroughista 16.9 miljoonalla eurolla. Gibson on ollut viimeiset viisi kautta Middlesbroughin avauksen pelaaja pelaten 188 ottelua, joista 38 tuli edelliskaudella Valioliigasta. Viime kaudella hän pelasi 47 ottelussa, ollen ulkona vain yhdestä Mestaruussarjan ottelusta.

Bournemouth on rikkonut oman siirtoennätyksensä hankkimalla Kolumbian maajoukkue keskikenttäpelaaja Jefferson Lerman Levantesta. 23-Vuotias Lerma on tehnyt Bournemouthin kanssa viisivuotisen sopimuksen. Lerma aloitti uransa kotimaan Atletico Huilassa ennen siirtoaan Espanjan La Ligaan. Levantessa hän oli mukana kun joukkue tippui Segunda Divisioniin ja auttoi seuran takaisin viime kaudeksi. Yhteensä Levantessa on kertynyt 89 ottelua joista La Ligassa 59.  Hän oli mukana Venäjän MM-kisoissa neljässä ottelussa.

Nousijajoukkue Fulham on tehnyt vuoden lainasopimuksen Arsenal puolustaja Calum Chambersin kanssa. 23-Vuotias Chambers siirtyi alunperin Arsenaliin Southamptonista ja on pelannut Valioliigassa 96 ottelua. Edellisvuonna hän oli lainassa Middlesbroughin joukkueessa joka lopulta kuitenkin tippui Valioliigasta.  Hänellä on myös kolme ottelua Englannin maajoukkueen paidassa.

Newcastle ja West Bromwich vaihtoivat hyökkääjiä kun Salomon Rondon siirtyy Newcastleen ja Dwight Gayle Mestaruussarjaan vuoden mittaisilla lainasopimuksilla. 28-Vuotias Rondon on ampunut 24 maalia kolmen kauden aikana Valioliigassa West Bromwichille. 27-Vuotias Gayle ampui viimeksi Mestaruussarjassa 23 maalia, mutta viime kaudella Valioliigassa maaleja syntyi vain kuusi.

Algerian maajoukkuelaituri Rachid Ghezzal on tehnyt neljävuotisen sopimuksen Leicesterin kanssa. 26-Vuotias Ghezzal siirtyy Valioliigaan AS Monacosta. Laituri on pelannut 13 ottelua Algerian maajoukkueessa. Viime kaudella hän teki kaksi maalia ja syötti kolme 26 Ligue 1 ottelussa Monacolle.

Crystal Palace teki huippuhankinnan kun 22-vuotias Saksan maajoukkueessakin pelannut keskikenttäpelaaja Max Meyer siirtyy Schalke-04:stä Valioliigaan. Meyerin sopimus oli umpeutunut joten Palacen ei tarvinnut maksaa hänestä siirtokorvausta. Meyer on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo 148 ottelua Bundesliigaa. Saksan maajoukkueessa otteluita on kertynyt neljä kappaletta.

La Liiga

Sevilla on hankkinut 28-vuotiaan laiturin Aleix Vidalin 8.5 miljoonan euron summalla Barcelonasta. Vidal pelasi katalonialaisseurassa 49 ottelua tehden niissä neljä maalia. Espanjalaispelaaja oli aiemmin siirtynyt Barcelonaan juuri Sevillasta. 

Kun yksi Vidal lähtee niin toinen tulee. Barcelona onkin hankkinut Chilen maajoukkuekeskikenttäpelaaja Arturo Vidalin Bayern Munchenistä kolme vuoden sopimuksella. 31-Vuotias Vidal pelasi baveriassa kolme kautta. Viime kaudella hän teki kuusi maalia ja antoi kaksi maalisyöttöä 22 ottelussa.

Barcelona hankki myös Senegalin maajoukkuepuolustaja Moussa Waguen belgialaisseura Eupenista. 19-Vuotias siirtyy ensin Barcelonan B-joukkueeseen. Hän oli kesällä mukana Senegalin maajoukkueessa Venäjällä ja oli avauksessa kahdessa ottelussa ja onnistui tekemään myös maalin Japania vastaan.

Real Betis vahvisti puolustustaan brasilialaistoppari Sidneillä, joka siirtyy sevillalaisseuraan La Liigasta tippuneesta Deportivo La Corunasta. Sidnein piti alunperin siirtyä Venäjän Krasnodariin, mutta pelaaja ja seura eivät päässeet sopuun henkilökohtaisista ehdoista. 28-Vuotias Sidnei on ollut Deportivon luottopelaaja, mutta kärsi viime kaudella loukkaantumisista.

Levante on hankkinut ilmaisella siirrolla Bosnian ja Hertsegovinan maajoukkuepelaaja Sanjin Prcicin Rennesistä. 24-Vuotias keskikenttäpelaaja on pelannut Ligue 1:ssa yli 90 ottelua. Hän on ollut lainalla myös Torinossa ja Perugiassa.

Bundesliiga

Hradecky ja Pohjanpalo saavat uuden seurakaverin kun ruotsalainen hyökkääjä Isaac Kiese Thelin siirtyy vuoden lainasopimuksella, jossa osto-optio Leverkuseniin belgialaisseura Anderlechtistä. 26-Vuotias on voittanut jo Belgian ja Ruotsin liigat sekä oli mukana Ruotsin Alle 21-vuotiaiden euroopanmestaruuden voittaneessa joukkueessa vuonna 2015. Hän oli tänä kesänä myös Ruotsin maajoukkuueen mukana Venäjällä.

Mainz on tehnyt vuoden lainasopimuksen Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkuelaitapuolustaja Aaron Caricolin kanssa. 21-Vuotias Caricol siirtyy Saksaan Espanjan Espanyolista, jossa hän on esiintynyt 66 ottelussa.

Wolfsburg on hankkinut ranskalaisen vasemman puolustajan Jerome Roussillonin Ligue 1 sarja Montpellieristä. 25-Vuotias on allekirjoittanut neljävuotisen sopimuksen susien kanssa. Hän on heidän viides hankintansa tässä siirtoikkunassa Felix Klausin, Daniel Ginczekin, Pavao Pervanin ja Wout Weghorstin jälkeen.

Serie A

Lazio on hankkinut argentiinalaisen Joaquin Correan Sevillasta 20 miljoonalla eurolla. 23-Vuotias laituri pelasi kaksi viime kautta Sevillassa tehden 15 maalia ja antaen 9 maalisyöttöä. Hän on pelannut myös Argentiinan maajoukkueessa.

Juventus ja AC Milan tekivät jättikaupan jossa kolme pelaajaa vaihtoivat seuroja. Juventus “osti” takaisin keskuspuolustaja Leonardo Bonuccin kun taas AC Milan “osti” samalla hinnalla puolustaja Mattia Caldaran. Samassa kaupassa Gonzalo Higuain siirtyy lainalla AC Milaniin. Tässä lainasopimuksessa on kuitenkin osto-optio.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ