Jalkapallon siirtuikkuna sulkeutui – Tässä kohokohdat

Tämän siirtoikkunan mielenkiintoisimmat siirrot tapahtuivat hyökkääjärintamalla sillä useat Mestarien liigaa tavoittelevista tai putoamista vastaan pelaavat joukkueet tarvitsivat hyökkääjän. Tämä aloitti dominoefektin jossa Serie A:n yksi parhaimmista maalintekijöistä, Krzysztof Piatek siirtyi Genoasta  AC Milaniin. AC Milanin lainahyökkääjä Gonzalo Higuain taas Chelseaan ja Chelsean Alvaro Morata taas Atletico Madridiin.

Antaako Chelsea Higuainille tarpeeksi mahdollisuuksia

Higuain saapuu Stamford Bridgelle lainasopimuksella jossa on 36 miljoonan euron ostopykälä kauden lopussa. Tämä on hieman yllättävä siirto sillä Chelsea tunnetaan nuorten pelaajien suosimisesta ja Argentiinalainen on nyt jo 31-vuotias. Hän ei normaalisti Lontooseen siirtyisi, mutta hän oli pelaaja jonka Maurizio Sarri halusi. Higuain pelasi Sarrin alaisuudessa Napolissa kaudella 2015-16 jolloin hän ylsi nykyaikana lähes mahdottomana pidettyyn Serie A:n maaliennätykseen, 36 maaliin yhden kauden aikana.

Hän ampui kahdeksan maalia tämän kauden alkupuoliskon 22 ottelussa, mutta suurin osa noista tuli ihan kauden alussa. Kukaan ei epäile hänen taitojaan, mutta hän on hieman mielialapelaaja joka tarvitsee ympärilleen paljon rakkautta pelatakseen hyvin. Hänen suhteensa Sarriin on ollut erittäin läheinen ja vain aika näyttää pystyykö tämä suhde kestämään vaativan Englannin Valioliigan jossa peli on fyysisempää ja nopeampaa mihin hän on tottunut.

Savustaako Pulisicin tulo Willianin ja Pedron pois Stamford Bridgeltä?

Chelsea teki toisen kaupan tämän siirtoikkunan alla jonka hyöty mitataan kuitenkin vasta tulevilla kausilla. 20-vuotias Amerikkalaispelaaja Christian Pulisic siirtyy sinisten joukkueeseen Borussia Dortmundista 58 miljoonan punnan summalla. Tämä on suurin summa mitä koskaan on Amerikkalaispelaajasta maksettu ja se asettaa pelaajalle hieman paineita, mutta myös odotuksia.

Tämän hyökkääjän odotetaan kilpailevan peli-ajasta juuri Brasilialaisen Willianin sekä Espanjalaisen Pedron kanssa ja voikin olla että molemmat näistä pelaajista lähtevät seurasta kauden päätyttyä. Tämä mieliala voi vaikuttaa heidän peleihin jo tällä kaudella ja voi olla että yhteispeli Higuainin kanssa ei toimi. Unitedin ja Arsenalin noustessa vielä takaa niin Chelsea voi olla se joukkue joka tipahtaa vielä Valioliigassa neljän parhaan joukosta.

Jos Sarri saa kuitenkin Higuainin parhaan vireen esiin niin Chelsea tulee taistelemaan vielä Eurooppa liigan mestaruudesta (Mestaruuskerroin 5.00) sekä pääsystä Valioliigassa neljän parhaan joukkoon (kerroin 1.66).

Moratan paluu Espanjaan voi nostaa Atleticon uusiin korkeuksiin

Alvaro Morata epäonnistui täydellisesti Englannissa jossa hänen jokaiselle epäonnistumiselle naurettiin täysin sosiaalisessa mediassa. Hän ei ole kuitenkaan huono pelaaja ja nyt kun hän on palannut mukavuusalueelleen Espanjaan niin hän voi taas alkaa paukuttaa maaleja liukuhihnalta. Atletico Madrid on Espanjan La Ligassa toisena, mutta he ovat kärsineet maalinteosta Diego Costan loukkaantumisen jälkeen. Antoine Griezmannin 10 maalin takana toiseksi paras maalintekijä on tehnyt kaksi maalia.

Vaikka Morata tunnetaan Atletico paikallisvastustaja Real Madridista niin hänestä pystyy tulemaan iso pelaaja myös ”Los Rojiblancosissa” Diego Simeonen alaisuudessa. Atleticossa Morata pääsee pelaamaan myös Mestarien liigaa entistä seuraansa Juventusta vastaan. Atleticolla on iso motivaatio päästä Mestarien liigassa finaaliin sillä tämän vuoden finaali pelataan heidän uudella Wanda Metropolitano stadionionillaan.

Tämä siirto aiheutti ongelmia Atletico palkkarakenteen kanssa ja he joutuivat myymään Wolvesiin jo siellä lainalla olleen Jonnyn. Monetkaa fanit eivät pitäneet tästä sillä Jonny nähtiin tulevaisuudessa mahdollisena avauksen pelaajana. Puheenjohtajan ja Simeonen paineet kasvoivat siis tämän siirron myötä.

Simeone on tunnettu siitä että hän saa pelaajistaan parhaimman esiin ja hänellä on kova usko Moratan kykyihin. Morata ja Griezmann kaksikko voi johdattaa Atleticon Mestarien liigan voittoon (kerroin 23.00) ja/tai La Ligan voittoon (kerroin 8.50)

Auttavatko Bournemouthin siirrot joukkueen kymmenen parhaan joukkoon?

Bournemouthilla oli erinomainen alkukausi jossa he hätyytelivät jopa Mestarien liiga paikkoja. Marraskuussa alkoi joukkueen alamäki jonka jälkeen he ovat voittaneet vain neljä 14 ottelustaan. Tämä pakotti joukkueen tekemään peliliikkeitä ja näiden pitäisi varmistaa että joukkue nousee takaisin kymmenen joukkoon ja ehkä taistelemaan seitsemännestä sijasta.

Bournemouthilla on ollut ongelmia puolustuksen kanssa sillä he ovat päästäneet liigassa neljänneksi eniten maaleja. Paikatakseen tätä he toivat joukkueeseen Liverpoolista kokeneen entisen Englannin maajoukkuepuolustajan Nathaniel Clynen Liverpoolista. Hän on vasta 27-vuotias ja jos hän pääsee irti loukkaantumiskierteestä niin hän voi hyvinkin vielä saavuttaa korkean tason.

Toinen iso hankinta Liverpoolista oli 21-vuotias Englannin nuorisomaajoukkuehyökkääjä Dominic Solanke. Solanke omaa hirveän potentiaalin ja sen osoittaa myös hänen 19 miljoonan punnan hintalappu. Solanke jäi Liverpoolissa Salahin, Manen ja Firminon varjoon ja Bournemouthissa peliaikaa tulee varmasti. Erityisesti kun kokenut kehäkettu Jermaine Defoe päästettiin lähtemään Glasgow Rangersiin.

Bournemouthin kolmas iso hankinta oli 21-vuotias Walesin maajoukkuepuolustaja Chris Mepham mestaruussarjan Brentfordista. Eddie Howe oli etsinyt hyvää keskuspuolustajaa jo pitkään ja 12 miljoonan punnan Mepham on juurikin se. Nuori Walesilainen nousi Brentfordin avaukseen viime kauden puolessa välissä ja ei tämän jälkeen siitä enää luopunut.

Bournemouth näytti jo Chelseata vastaan että potentiaalia joukkueesta löytyy ja heitä voit pelata pääsemään Top-10 joukkoon kertoimella 1.71.

Arsenal haki vahvistusta keskikentälleen Barcelonasta

Denis Suarez siirtyi siirtoikkunan viimeisenä päivänä lainalla Barcelonasta Arsenaliin. Entinen Manchester Cityn akatemia pelaaja siirtyi Barcelonaan jo 19-vuotiaana ja hän pelasi myös yhden kauden Unai Emeryn entisessä joukkueessa Sevillassa. Hänellä on ollut vaihtopelaajan rooli useammiten Barcelonassa, mutta tällä kaudella minuutteja liigassa tuli vain 17. Nyt taitava keskikenttäpelaaja tuo varmasti hyvää liikettä Arsenalin joukkueeseen.

Arsenalin heikkous tällä kaudella on ollut kuitenkin puolustus, mutta siihen osa-alueeseen joukkue ei hankkinut lisäyksiä fanien harmiksi. Suarez antaa Arsenalille hyvää leveyttä, mutta ei nosta pelin tasoa vielä ihan kärkijoukkueiden tasolle.

Arsenal taistelee kovasti pääsystä Mestarien liigaan ensi kaudeksi. Heillä on kaksi mahdollisuutta; joko voittamalla Eurooppa liigan (Kerroin voitolle 7.00)  taiolla Valioliigassa neljän joukossa (kerroin 3.25). Suarezin tulon jälkeen uskoisi että toinen näistä ainakin toteutuisi.

Benitez voi viimeinkin hymyillä

Rafa Benitez on taistellut tuulimyllyjä vastaan koko sen ajan kun hän on ollut Newcastlessa. Omistaja Mike Ashley ei ole avannut kukkaron nyörejään uusiin pelaajiin, mutta nyt espanjalainen sai viimeinkin haluamansa.

Newcastle rikkoi siirtoennätyksensä 24-vuotiaaseen Paraguayan maajoukkuepelaajaan Miguel Almironiin. He maksoivat 20 miljoonaa puntaa tästä pelintekijästä amerikkalaiselle MLS-seuralle Atlantalle. Almiron teki viime kaudella 13 maalia ja auttoi joukkueensa MLS mestaruuteen.

Samalla Newcastle lainasi AS Monacosta entisen Italian alle 21-vuotiaiden maajoukkue pelaajan Antonio Barrecan. Barreca pystyy pelaamaan vasemmalla joko puolustajana tai laiturina ja hänenlaistaan pelaajaa Newcastle on etsinyt koko kauden.

Näiden kahden pelaajan myötä Newcastlen pitäisi pystyä säilymään helposti Valioliigassa tällä kaudella.

Jos kaikki menee hyvin niin Newcastle voi nousta jopa taistelemaan pääsystä kymmenen parhaan joukkoon. Tätä mahdollisuutta voit pelata 19.00 kertoimella.

Paredes ei ole riittävä PSG:lle

Ranskan mestari Paris Saint Germain huomasi jo Mestarien liigan lohko-otteluissa että joukkue ei ole välttämättä tarpeeksi hyvä tavoitellaakseen sitä himoittua Mestarien Liigan voittoa. Nyt Thomas Tuchel on hakenut vahvistusta keskikentälle ja löytänyt siihen 24-vuotiaan argentiinalaisen Leandro Paredesin. Paredes siirtyy Pariisin Pietarin Zenitistä 40 miljoonalla eurolla.

Argentiinan maajoukkueessakin 9 kertaa esiintynyt Paredes oli Venäjälle erinomainen tehden 7 maalia 43 ottelussa. Hän siirtyi Eurooppaan ja Chievoon Boca Juniorsista mutta matka jatkui nopeasti AS Romaan ja Empoliin. Hän ei ainakaan vielä edusta sitä tähtipelaajan statusta mikä PSG:n riveissä ollaan totuttu näkemään ja tuskin hän ainakaan tällä kaudella nostaa joukkueen tasoa hirveästi ylöspäin.

Vaikka Paredes ei tasoa hirveästi nosta on Pariisilaisilla kuitenkin tarpeeksi taitoa ja kokemusta joukkueessa ja tulevat olemaan mukana Mestarien liigan voittokahinoissa. PSG:n Mestarien liigan voittoa voi pelata 8.00 kertoimella.

KLIKKAA TÄSTÄ