Österrike vs Sverige

Det är dags för Sveriges första match efter det succémästerskap som vi fick bevittna förra sommaren. Janne Anderson körde sitt första stora mästerskap med landslaget och gjorde det med klass. Nu kommer uppladdningen för UEFA:s nya satsningen Nation League, en mindre turnering som långt avancemang kan leda till en plats i EM om två år. I genrepet ställer sig blågult mot Österrike, ett land som har varit mer eller mindre anonymt i sommar när man inte lyckades ta sig till VM i Ryssland. Matchen mellan Österrike och Sverige spelas på Generali-Arena i Wien på torsdag den 6:e september.

Österrike

Det blev inget VM för Österrike i somras då man hamnade på den fjärdeplats i kvalet och lyckades där med inte ta sig till Ryssland. Detta var något av en skräll då både Wales och Irland kom före Österrike som annars har varit heta i landslagssammanhang på senare år. Annars under vårsäsongen har man haft ett par fina matcher. Man har vunnit i fyra av sina fem senaste matcher och i lika många har det blivit tre eller fler mål. Både framåt eller bakåt. Man imponerade starkt när man besegrade Tyskland med 2–1, dock ett mot ett tyskt lag om inte imponerade nämnvärt i mästerskapet. Lagets offensiva kraft ligger mycket i Arnautovic som spelar för West Ham i Premier League. Han har redan gjort två mål under de fyra inledande matcherna för säsongen och förra nätade han 11 gånger.

Sverige

Det ska bli oerhört intressant att följa det svenska landslaget efter succén i Ryssland i somras. Man lyckades ta sig hela vägen till en kvartsfinal när slog Österrikes grannland Schweiz i åttondelen. Det är fortfarande Janne Andersson som har hand om laget fram till EM 2020 och samt nu när Nations League stundar. Vår förbundskapten han har en hel del tuffa beslut framför sig. Om vi ser truppen återser vi fortfarande spelare som Sebastian Larsson, Andreas Grankvist och Markus Berg. Visst, i dagsläget är det nog ingen som kan konkurra ut Berg men både på mittbackspositionen och i mittfältet har Sverige ett par yngre alternativ som absolut är redo för att skolas in inför kommande EM. Det är klart att Toivonen lämnar och Janne Andersson tar istället in Ken Sema, hemmahörande i Premier Leagues succélag Watford.

Matchen

Om vi känner Janne rätt gillar han att han lägga sig i ett defensivt 4-4-2 med omställningar som offensivt vapen. I VM i somras lyckades man bra trots att man ställde upp med Berg och Toivonen som anfallare. Nu får man istället in Ken Sema och Kiese Thelin där åtminstone den förstnämnde kan addera snabbhet i kontringar. Österrike kommer förmodligen bli det spelförande laget vilket passar Sverige utmärkt. Men det sagt ska Sverige passa sig för Arnautovic där uppe som har varit riktigt het i ligastarten.

Bethard sätter oddset 2.15 på Österrike medan Sveriges raka spel ligger på 3.50. Ett litet favoritskap på hemmalaget enligt deras experter. Ett oavgjort resultat ligger på 3.20 gånger pengarna i skrivande stund. Dock har ingen av lagen spelat en oavgjord match i sina fem senaste.

BETTA NU – KLICKA HÄR