England vs. Schweiz

Båda lagen lyckades ta sig till ett slutspel under sommarens världsmästerskap. England nådde så långt som till en bronsmatch där man åkte ut mot ett ruskigt starkt Belgien. Schweiz blev åkte ut redan i åttondelen mot Sverige, som senare blev utslagna av just England. Det känns som det är ny era för det engelska landslaget nu när fotbollsvärldens största intresse ligger på just Premier League. I den nya turneringen UEFA Nations League får vi se hur långt Southgates trupp klarar brottas i den högsta divisionen med Europas bästa.

England

I somras tog man sig till en semifinal i ett mästerskap. Senast det hände var 1996 i EM. Premier League med de senaste avtalen lockar de allra största stjärnorna och de största publiksiffrorna. Det är ett land som på den landslagsscenen har underpresterat i många år men verkar nu vara gång uppåt igen. Southgate togs in i en managerroll precis innan mästerskapet i Ryssland som en nödlösning. Men när engelsmannen tog de hela vägen till bronsmatchen har han fått fortsatt förtroende. Han har lyckats få en bra balans till laget med stabilt försvar men också ett flyt i anfallsspelet som man tidigare saknat. Dessutom är laget extremt starka på fasta situationer. Mittbacken Maguire var ett monster under mästerskapet och forsade in mål. Framåt återfinner vi namn som Sterling, Rashford och inte minst Kane. England har något på gång.

Schweiz

Det var ett Schweiz som imponerade i gruppspelet i VM med en bredd, kanske lite dold, stark trupp som faller under strålkastarljuset för större fotbollsnationer i den regionen. Det var starkt av Sverige att rubba Schweiz och få de ur balans för på pappret har de den bättre truppen. Efter VM har endast spelat en match i nya UEFA Nations League, nämligen mot Island. Ett Island som Erik Hamrén fick ta över. Man lyckades faktiskt slå Island med hela 6–0, ett resultat som inte rimmar med någon av Islands matcher de senaste fyra åren då deras försvar har varit den största anledningen till deras framgångssaga. Något som bekräftar deras bredda trupp att det samtliga mål i matchen gjordes av unika målgörare.

Matchen

De senaste fyra gånger lagen har möts innan har England gått obesegrade ur mötet. Man har vunnit tre av dessa och mycket talar för att det kommer bli ännu en vinst för engelsmännen. Southgate och Co är också sugna på revansch efter man förlorade med knappa 2–1 mot Spanien i Nations League.

Framåt har England en bättre offensiv, med framförallt snabba yttrar i Rashford och Sterling samt Kane som spetsanfallare med otroligt sinne för mål. Han har redan gjort två mål i Premier League för sitt Tottenham och verkar vara på gång. Detta i samband med att Schweiz försvar såg inte helt sammanspelat under VM och att Island gav inga det inga särskilda utmaningar.

Englands försvar, med Maguire och Stones som mittpjäser är bra nog att kunna avvärja Schweiz potentiella anfall. Enligt Bethard är England favoriter till oddset 1.71 gånger pengarna för en rak vinst. Schweiz som har bortaplan har ett odds på 5.10 gånger pengarna.

BETTA NU – KLICKA HÄR