Tyskland vs Peru

Efter ett minst sagt blekt VM är det dags för Tysklands landslag att spela tillsammans igen. I en grupp med Mexiko, Sydkorea och Sverige tog man sig inte vidare till slutspel och vann endast en match. Vi minns tydligt Kroos frisparksmål i slutminuterna som gav tyskarna sin 2–1 seger. I sitt första möte ställer man sig mot Peru. Det blir ett genrep för Tyskland till den nya turneringen Nations Cup som UEFA startar med nu till hösten. Peru kommer i vanlig ordning förbereda sig för kvalmatcherna till Copa America.

Tyskland

Det är Tyskland som går igenom en smärre kris, ett Tyskland som vi inte är vana att se. Truppen går igenom ett generationsbyte vilket blir väldigt påtagligt när man ser laget spela. Ett land som hade ett av det mest stabila försvaret de senaste åren blev sönderkontrade av samtliga lag i sin grupp under VM. Till och med Berg och Toivonen var för kvicka för Hummels och Boateng. Framåt såg det inte heller bekant ut. Den tyska effektiva stilen blev antingen sönderläst eller har effektiviteten hos anfallarna svalnat. Man nollades mot både Sydkorea och Peru, två lag med försvar som Tyskland för ett par år sen lika gärna hade kunnat göra fyra eller fem. Det ska bli intressant att se hur Joachim Löw tar ut sitt landslag men att det kommer bli en hel del byten från de lag som var med i VM är en garanti. Det kommer dock en hel potential fram i Tyskland för tillfället, inte minst Timo Werner som gjorde 13 mål i Emil Forsberg RB Leipzig förra säsongen.

Peru

Även Peru hade svårigheter att ta sig vidare från sin grupp i VM men med detta sagt kan inte förväntningarna på Peru jämföras med de på Tyskland. I sin grupp hade man Danmark, Frankrike och Australien. Frankrike visade sig vara för svåra och Danmark gjorde ett riktigt bra VM. Man slog Australien relativt smärtfritt med 2–0.

Man spelar i en defensiv uppställning med fyra backar och två lågt liggande innermittfältare. En taktik som tränaren Garcea introducerade för Peru och som har gett frukt. Man tog sig i senaste Copa America till en kvartsfinal där man förlorade mot USA. Frågan är hur den ställer sig mot Tyskland.

Matchen

Tyskland kommer i vanlig ordning försöka spela sin offensiva fotboll som Löw har etablerat i laget. Peru kommer sjunka lågt i plan och försöka kontra precis så som Sydkorea och Mexiko gjorde så framgångsrikt i VM. På en vanlig dag ska inte Peru har en chans mot ett organiserat Tyskland. Frågan är hur Löw väljer att ställa upp sin offensiv. Werner var inte en självklar pjäs i VM sist men borde nog vara det nu. Reus har startat fint i Dortmund under de första ligamatcherna och Müller känns alltid vass i landslagssammanhang. Perus Guerrero González har nu också lagt skorna på hyllan efter senaste mästerskapet. Istället hoppar antingen Ruidiaz eller Sandoval in, den förstnämnde nu aktiv i Seattle i MLS efter att ha gjort 20 mål i Morelia i mexikanska ligan.

Favoritskapet faller självklart på Bethard som oddset på en vinst för hemmalaget till 1.16 gånger pengarna. Ett överspel på 2.5 mål ligger i skrivande stund på 1.64.

BETTA NU – KLICKA HÄR