Athletic Club Bilbao vs Real Madrid

Efter ett kortare uppehåll med landslagsmatcher är det dags för fjärde omgången av La Liga. De trefaldiga mästarna i Champions League Real Madrid ska ta sig an Athletic Bilbao. Efter två raka vinster i Champions League men ingen ligavinst försvinner Zidane från tränarposten i Los Blancos och ersätts av Spaniens gamla tränare Lopetegui. En frisk fläkt som ändå har gett Real Madrid tre vinster än så länge. Det här kommer bli deras tuffaste match än så länge och spelas klockan 18:45 den 15:e september på Bilbaos San Mamés Barria.

Athletic Club Bilbao

Man går fortfarande obesegrade i La Liga, men man har olikt de andra lagen bara spelat två matcher än så länge. I första mötet stod man mot Leganés där man vann med 2–1. I andra mötet mötte man nykomlingen Huesca och fick efter många om och men med sig 2–2. En match där man ledde med 2–0 hela vägen fram 71:e matchminuten. Efter det kollapsade man och Huesca gjorde både ett och två mål och matchen slutade oavgjort.

Real Madrid

Man har vunnit sina tre inledande matcher, dock mot lite svagare motstånd. Nu mot Bilbao får man sina första stora värdemätare som motståndare. Även om man på pappret ska vara bättre än Bilbao. Förhoppningsvis kan Lopetegui etablera den trygghet och de vinster i ligan som man har saknat de senaste åren under Zidane. Självklart ska man nämna att Ronaldo inte längre spelar för Real Madrid och att en ersättare för deras poängkung måste kliva fram. Vi har sett både Bale och Benzema presterat i ligan än så länge. Frågan är om de kan göra det lika effektivt och under lika lång tid som Ronaldo. Det är med ett föråldrat försvar som vi ser i laget och är i behov av ett generationsbyte. Både Pepe och Ramos kunde ses i VM, men det var inte samma spelare som vi är vana att se. Annars är det ungefär samma lag som ställde upp förra året. Man har ett innermittfält som består av Kroos och Modric, alltså av absoluta världsklass och det är också här man måste vinna matchen.

Matchen

Det är ett hemmalag som alltid ger allt i varje duell, överallt på planen och är riktigt jobbiga att möta. Kan Bilbao störa Madrid med sitt pressande spel och sina omställningar kan man verkligen bjuda in till match. Om man studerar Madrids matcher i de senaste har man vunnit med två 4–1 segrar. Att man inte kan göra mål finns det inget tvivel om. Man har verkligen fått igång Benzema och Bale men samarbetet mellan de båda kan bli ännu bättre och man kan producera ännu mer mål. Bilbaos defensiv har inte riktigt klickat hela vägen ut. Man lyckas producera mål framåt men man släpper också in alldeles för mycket.

Bethard sätter Real Madrid till klara favoriter. Med oddset 1.60 gånger pengarna på rak vinst för Los Blancos i jämförelse med 5.65 på hemmalaget. Att oddset på över 2.5 mål i matchen ligger på 1.47 förvånar nog ingen. Det kommer bli mål i matchen.

BETTA NU – KLICKA HÄR