Tottenham Hotspur vs FC Liverpool

Efter ett kort uppehåll med Nations League som har fått spelarna att representera sina länder istället för sina klubblag är ordningen nu åter igen tillbaka och samtliga ligor drar igång till helgen. Det är dags för omgång fem i Premier League och ett stormöte vankas när Tottenham gästar Liverpool. Båda lagen är favorittippade till att ta hem Premier League, i ett klimat med en sådan konkurrens att samtliga poäng räknas. Det sätter en extra press i toppmatcher som denna och en prioritet för lagen blir lika mycket att inte tappa poäng som att ta poäng. Matchen inviger hela omgång fem i Premier League och spelas klockan 13:30 svensk tid.

Tottenham Hotspur

Efter att man har inlett säsongen på bästa möjliga vis med vinster mot Newcastle, Fulham och Manchester United, den sistnämnde med slutresultatet 3–0, besökte man Watford. Watford som har inlett säsongen på samma vis som Tottenham, tre raka vinster, blev för svårt för Londonlaget. Tottenham förlorade matchen med 2-1 och fastställde att Watford är att räkna den här säsongen. Men med det sagt var det snarare Tottenham som underpresterade än Watford som dominerade matchen. Lite oväntat startade Pochettino utan Dier och valde att köra mer defensivt och stabilt än full fart framåt. Men laget som är nästan oförändrat från det som spelade i våras har ändå spelat bra under hösten. Lucas Moura som värvades i januari har kommit ingång riktigt bra och har varit en nyckelspelare. Kane som har gjort två mål har ändå inte kommit igång ordentligt. Det finns mer att ge. Tråkiga nyheter för Tottenham är att båda målvakten Hugo Lloris och Dele Alli inte kommer kunna komma till start.

FC Liverpool

Det lag som absolut har visat bäst form och bäst resultat. Både Tottenham och Manchester City har tappat poäng. Chelsea tagit fyra raka vinster men truppen känns inte lika bred som Liverpools. Senast mötte man Leicester City borta och lyckades få med sig ett 2–1 resultat. Innan dess har man vunnit övertygande mot bland andra West Ham och Crystal Palace. Även om det är Salah som ses största skyttekung i laget är det Mané som nätat mest, hela fyra mål än så länge. Men det är ändå defensiven som imponerat mest. Man har endast släppt in ett mål på fyra inledande. Det är framför allt mittbacken van Dijk som verkligen har tagit en stor plats där bak.

Matchen

Det är på förhand en väldigt öppen match även om Liverpool ändå får ett litet favoritskap här. Men att det kommer bli en match som blir rik på målchanser är det nog innan tvivlar på. Det är två lag som båda gillar att gå offensivt och minst ett har lätt för att släppa in där bak. Liverpools försvar har sett riktigt fint ut i det sista. Tottenham som saknar Lloris i sin uppställning, en pjäs som också adderar en trygghet där bak kommer att svårt att hålla tillbaka Salah, Mané och Firmino. Ett spel på att Liverpool vinner ligger på 2.35 gånger pengarna. Detta ställs mot oddset 3.05 på Tottenham, som ändå har hemmafördel, enligt Bethard.

BETTA NU – KLICKA HÄR