Girona vs Celta de Vigo

Det har inte undgått någon som följer La Liga att John Guidettis gamla lag har startat 2018/19 upplaga på bästa möjliga vis. Man placerar sig just nu på en tredjeplats med två vinster och en oavgjord. Frågan är hur seriösa Celta de Vigo är sitt försök att störa maktbalansen i toppen av den spanska högsta divisionen, man lyckades trots allt att nolla Atletico Madrid i förra omgången. Girona har med startat säsongen fint, med endast förlust mot Real Madrid. Kan man störa Celta Vigos framrusning på måndag? Matchen går av stapeln 21:00 svensk tid, i Girona på Estadi Municipal de Montilivi.

Girona

Laget från lilla Girona vid foten av bergskedjan Pyrenéerna har etablerat sig i den spanska högsta divisionen. Man har visat att även mindre städer har chans att utmana de större i fotbollssammanhang. Man kan dra visa paralleller med svenska Östersund. I premiären fick man med sig ett poäng mot Real Valladolid då matchen slutade med 0–0 i sann premiäranda. Efter det fick man pisk mot ett betydligt bättre Real Madrid med 4–1, ett lag som man inte ska kunna hota så allt var i sin ordning. Senaste mötet slog man Villareal borta med 0–1. Ett klart godkänt resultat där anfallaren Stuani blev matchhjälte där då satte slutresultatet i 54:e minuten. Summerat har man tagit fyra poäng hittills vilket räcker till en 14:e plats med en match mindre spelad.

Celta de Vigo

Ja, efter att man inte bara lyckades nolla utan också göra två mål på ett Atletico som sägs ha den bästa defensiven i La Liga kan allt vara möjligt. I första mötet för säsongen spelade man mot Espanyol och resultatet blev 1–1. Innan dess har man haft en fin försäsong och man ser otroligt samspelta ut inför denna säsongen. Att man ska upp och tampas om en Champions League-plats redan i år känns otroligt men att laget har tagit ett steg i rätt riktning är det inget tvivel om. Den 22:e åriga Gomez från Argentina som förra säsongen lyckades göra 17 mål har kommit igång precis lika bra som han slutade förra året. Han har redan inkasserat två pinnar, frågan är hur länge Celta Vigo kommer kunna behålla talangen. Gomez tillsammans med dansken Sisto har visat sig vara ett målgivande anfallspar och de kompletterar varandra perfekt. Framåt är man otroligt målfarliga.

Matchen

Trots att Celta de Vigo på kommer till matchen med starkare resultat i bagaget ligger ändå favoritskapet hos Bethard på Girona. Ett spel på att hemmalaget tar hem matchen ligger i skrivande stund på 2.50 gånger insatsen medan ett spel på Celta de Vigo ligger på 3.00. Att spela på att matchen slutar oavgjord ligger på 3.00. Att matchen är helt öppen är det inga tvivel om.

Men att matchen kommer bli målfattig har en överhängande risk på sig. Girona kommer till matchen med fyra insläppta mål, samtliga mot Real Madrid. Celta de Vigo har släppt in två mål under sina första tre matcher. Kanske är ett underspel i sin ordning? På Bethard ligger oddset på att det blir mindre än 2.5 mål på 1.90 just nu.

BETTA NU – KLICKA HÄR