Southampton FC vs Brighton & Hove Albion FC

I sista matchen av femte gången gästar Brighton Southamptons stadium St. Mary´s Stadium för att försöka knipa sin andra seger i årets upplaga av Premier League. De båda lagen gjorde upp så sent som i för två veckor sedan i Liga Cupen. Då gick Southampton segrande från mötet efter att Charlie Austin fastställde resultatet i 88:e minuten. Båda lagen ligger jämte varandra på 13:e och 14:e plats i tabellen, båda med fyra poäng i bagaget efter fyra omgångar spelade. Det kommer bli en het måndagsmatch med två lag som båda kämpar för att hålla avstånd till playoffplats. Den spelas klockan 21:00 svensk tid.

Southampton FC

Det har varit en trög start för Hughes. Man inledde med ett oavgjort resultat mot Burnley i premiären. En premiär är alltid en premiär men man borde ha presterat bättre mot ett svagt Burnley som efter säsongens insatser än så länge är tippade att trilla ner till Championship. Efter det har man spelat mot både Everton och Leicester. Båda matcherna slutade med uddamålsförlusten 2–1 men med insatser där man absolut inte ska skämmas. Man har fått igång nyförvärvet Ings som man värvade från Liverpool i somras. Med fyra matcher spelade och två mål får har han gjort ett godkänt resultat med tanke på att han spelar för en helt ny klubb. Ings fyller 26 år och fyller rollen som måltjuv i ett Southampton som har saknat den typen av spelare de senaste åren.

Brighton & Hove Albion FC

Brighton har haft det minst lika tufft som Southampton om inte tuffare. I premiären mötte man ett otroligt välkoordinerat Watford och fick pisk med 2–0. Efter det spelade man den succébetonade matchen mot Manchester United. Man chockade Mourinhos lag med att producera tre mål i första halvlek mot ett Manchester som såg fruktansvärt tamt ut. I andra halvlek hämtade sig Manchester något utjämnade resultatet till 3–2 till Brighton. Efter det har man förlorat med 1–0 mot Liverpool och i den senaste matchen spelat oavgjort mot Fulham. Brighton största svaghet just nu är deras defensiv. Man har släppt in sju mål på fyra matcher och då inte lyckats hålla nollan i en enda. Offensivt har veteranen Murray, 34, gjort tre mål på fyra matcher.

Matchen

Att det kommer bli en jämn match är det inget tvivel om. Det påvisade det senaste mötet om när man spelade 0–0 i 88 minuter. Southampton kommer med favoritskapet i hand om man ska studera oddssättningen på matchen. 2.00 på rak på Southampton i jämförelse med 4.40 på Brighton. Sett från att man har snäppet vassare trupp och med hemmafördelen är det rimligt att påstå att Southhampton ska gå vinnande ur den här duellen.

Brighton chanser ser sämre ut. Man har producerat mer framåt än man har lyckats hålla bakåt och på det viset lyckats ta poäng. Ska man kolla på historien mellan laget har de tre senaste slutat målsnålt där två har varit oavgjorda, 1–1, och den senaste då som slutade 1-0 till hemmalaget. Ett underspel på att det blir mindre än 2.5 mål ligger just nu på 1.60 gånger pengarna. Samtliga odds i artikeln hänvisar till spelsajten Bethard.

BETTA NU – KLICKA HÄR