Arsenal vs Everton

En match där båda parter kämpar för att hålla jämna steg med täten. Everton har inte hittat sin kontinuitet än och varenda match är lite ett lotteri. Unai Emery, Arsenals arvtagare efter Wenger, verkar ha fått pli på sitt lag och har tagit fyra raka vinster innan de gästar Everton hemma på Emirates Stadium. Man är helt klart i form. Matchen spelas klockan 17:00 på söndag svensk tid.

Arsenal

Det var ingen enkel start för Arsenal under säsongen. Emerys första match som tränare för Arsenal var mot Manchester City, följt av en match mot Chelsea. Det blev torsk i båda matcher och en mardrömsstart på säsongen. Efter det har man dock repat sig och har nu vunnit fyra på raken, mot snäppet sämre motstånd bör sägas. Det som imponerat mest hittills är Emerys insats i offensiven. Man har gjort mängder av mål i början av säsongen, hela 14 stycken bara de senaste fem. Dessvärre har släpper man in för mycket bakåt. I varje match man gör tre släpper man in en eller två. Uppenbarligen ett vinnande koncept mot sämre lag men något som kommer straffa sig mot toppskiktet. En annan imponerade statistik är man redan har nio unika målgörare i truppen. Anfallet är med andra ord versatilt och man kan hota på flera olika sätt.

Everton

Everton visar liknande tendenser som Arsenal har gjort i början av säsongen. Man gör mycket mål men man släpper också in alldeles för många. Till skillnad från Arsenal har Everton inte haft resultatet med sig i många av sina matcher. Efter fem spelade omgångar har man en förlust, en vinst och hela tre oavgjorda. Där två av de oavgjorda matcherna slutade 2–2. Senast mötte man ett West Ham som inte hade tagit ett enda poäng än och förlorade med 3–1. Balansen i laget sitter inte och Marco Silva som tog över rodret över klubben i somras behöver ändra sitt defensiva upplägg om han ska en chans mot Arsenal.

Det positiva i Everton ligger i deras offensiv. Man producerar fortfarande framåt, i bortamatcher som hemmamatcher. Kanske är deras bästa taktik mot Arsenal att anfall är bästa försvar. Deras meste målgörare, Richarlison, har gjort tre mål än så länge.

Matchen

Oddset på att Arsenal vinner ligger i skrivande stund på 1.44 hos Bethard. Man går med andra ord in matchen som klara favoriter. Man har en påtaglig fördel i att man spelar på hemmaplan och en vinstsvit som har gett laget självförtroende. Bethard experter ger med oddset 7.50 på en rak på Everton en underdogstämpel. Kontinuiteten finns där inte samtidigt som försvaret ser tomt ut. Statistiskt sätt har Arsenal vunnit de tre senaste matcherna, den sista med hela 5–1 förra säsongen. Det har inte blivit oavgjort på fem matcher och båda lagen har gjort mål i de fyra senaste.

Ett spel på att båda lagen gör mål i matchen ligger just nu på 1.61 gånger insatsen. Att det blir över 2.5 mål har ett odds på 1.44. Kanske kan ett kombinationsspel vara i sin ordning?

BETTA NU – KLICKA HÄR